BofA: Το 2031 η Ινδία θα είναι η τρίτη ισχυρότερη οικονομία μετά τις ΗΠΑ και Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BofA: Το 2031 η Ινδία θα είναι η τρίτη ισχυρότερη οικονομία μετά τις ΗΠΑ και Κίνα
Εκτιμάται πως η Ινδία το 2031 θα φτάσει τα επίπεδα του πλασματικού ΑΕΠ της Ιαπωνίας, σε όρους δολαρίων, αν καταγράψει ετήσια ανάπτυξη 9%.

Να πάρει τη θέση της Ιαπωνίας ως την τρίτη ισχυρότερη οικονομία του κόσμου, πίσω από τις ΗΠΑ και την Κίνα «ετοιμάζεται» η Ινδία, το 2031, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση από την BofA Securities.

Το τμήμα των τραπεζικών επενδύσεων της BofA σε προηγούμενη της έκθεση είχε εκτιμήσει πως αυτό το άλμα θα γινόταν το 2028, όμως σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, το χρονοδιάγραμμα «πάει πίσω» κατά τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα, εκτιμάται πως η Ινδία το 2031 θα φτάσει τα επίπεδα του πλασματικού ΑΕΠ της Ιαπωνίας, σε όρους δολαρίων, αν καταγράψει ετήσια ανάπτυξη 9%, δεδομένου ότι η ανάπτυξη του πραγματικού ΑΕΠ θα είναι περί το 6%, με μέσο δείκτη πληθωρισμού στο 5%. Αν η ανάπτυξη αγγίξει το 10% τότε θα μπορέσει να φτάσει στα ίδια επίπεδο, από το 2030.

Η Ινδία δέχτηκε ισχυρό πλήγμα στην οικονομία της το 2020, εξαιτίας του lockdown στα πλαίσια της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, ενώ χάθηκαν εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Παρότι η οικονομία προσπαθεί να ανκακάμψει, σύμφωνα με εκτιμήσεις της S&P, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με περίπου 10% μόνιμων απωλειών, σε σχέση με τα στοιχεία προ-πανδημίας. Όμως, στον αντίποδα, η έκθεση της BofA Securities «βλέπει« πως υπάρχει ενδυνάμωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider