Η έλλειψη ημιαγωγών πλήττει τις αυτοκινητοβιομηχανίες - Η GM αφαιρεί την λειτουργία εξοικονόμησης καυσίμων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η έλλειψη ημιαγωγών πλήττει τις αυτοκινητοβιομηχανίες - Η GM αφαιρεί την λειτουργία εξοικονόμησης καυσίμων
Σημαντικές επιπτώσεις στην παραγωγή αυτοκινήτων έχει η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, με την General Motors να ανακοινώνει πως πλέον θα παράγει ένα συγκεκριμένο μοντέλο pick-up οχημάτων, για το 2021, χωρίς την λειτουργία εξοικονόμησης καυσίμων που είχε μέχρι πρότινος.

Σημαντικές επιπτώσεις στην παραγωγή αυτοκινήτων έχει η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, με την General Motors να ανακοινώνει πως πλέον θα παράγει συγκεκριμένα μοντέλα pick-up οχημάτων, για το 2021, χωρίς την λειτουργία εξοικονόμησης καυσίμων που είχαν μέχρι πρότινος.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη που πλήττει τα ποιοτικά standards της εταιρείας και οδηγεί σε μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων δεν έχει απλά επιπτώσεις για το περιβάλλον, αλλά κάνει τα οχήματα της GM λιγότερο ελκυστικά για τους καταναλωτές. Η επιβάρυνση θα είναι της τάξης του 1 μίλι ανά γαλόνι καυσίμου.

H εκπρόσωπος της εταιρείας Michelle Malcho δήλωσε πως τα συγκεκριμένα μίνι-φορτηγά οχήματα θα συνεχίσουν να παράγονται, καθώς είναι από τα πιο επικερδή μοντέλα της GM, αν και αρνήθηκε να σχολιάσει για πόσο μεγάλο αριθμό οχημάτων πρόκειται.

Η GM ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα πως η έλλειψη ημιαγωγών θα μπορούσε να κοστίσει 2 δισ. δολάρια στα ετήσια έσοδα. Η προσδοκία είναι για επιστροφή στην πρότερη κατάσταση προσφοράς των chips στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Αντίστοιχο κόστος από την έλλειψη προέβλεψε και η ανταγωνιστική Ford κάνοντας λόγο για μειωμένα έσοδα κατά 2,5 δισ. δολάρια και περικοπές στη παραγωγή του μοντέλου-«σημαία» της εταιρείας.

Η έλλειψη χτύπησε τις αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, έτσι ώστε να οδηγήσει ακόμα και σε προσωρινό κλείσιμο δύο μηνών των εργοστασίων τους, καθώς ανταγωνίζονται με τις εταιρείες ηλεκτρονικών για πρόσβαση στα αποθέματα chip.

Φωτογραφία: GettyImages/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider