ΠΟΥ: Να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με AstraZeneca

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΟΥ: Να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με AstraZeneca
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα οφέλη του εμβολίου είναι μεγαλύτερα από τα ρίσκα που παρουσιάζονται, με δεδομένες παρενέργειες που έχουν παρουσιαστεί σε εμβολιασθέντες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση της Τετάρτη με την οποία συνιστά τη συνέχιση χρήσης των εμβολίων της AstraZeneca κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα οφέλη του εμβολίου είναι μεγαλύτερα από τα ρίσκα που παρουσιάζονται, με δεδομένες παρενέργειες που έχουν παρουσιαστεί σε εμβολιασθέντες.

«Η Επιτροπή του ΠΟΥ για τους εμβολιασμούς αναφέρει πως εκτιμά τα τελευταία δεδομένα που έχουν καταγραφεί σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και επιφυλάσσεται για να εκδώσει αναλυτική έκθεση για την ενημέρωση του κοινού» αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού.

Η Κέιτ Ο' Μπράιεν, επικεφαλής του ΠΟΥ για τους εμβολιασμούς, σχολίασε τις αναστολές των προγραμμάτων εμβολιασμών που έχουν ανακοινωθεί σε πολλές χώρες, αρκετές εξ αυτών στην ΕΕ, με το εμβόλιο της AstraZeneca, λέγοντας πως «δεν πρέπει να «αυτή τη στιγμή θεωρούμε πως τα εμβόλια προσφέρουν περισσότερα οφέλη, υποσκελίζοντας τους κινδύνους που έχουν».

Εξάλλου, ο Οργανισμός ανακοίνωσε σήμερα πως το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της νόσου συνιστάται για χρήση στις χώρες όπου κυκλοφορούν οι παραλλαγές του κορονοϊού.

«Στις χώρες όπου η διάδοση των παραλλαγών είναι υψηλή και στις χώρες όπου διαθέτουμε τώρα πληροφορίες για την χρήση του εμβολίου αυτού για τον έλεγχο της Covid-19 που προκαλείται από τις παραλλαγές αυτές του ιού, συνιστούμε την χρήση του», δήλωσε ο Αλεσάντρο Κραβιότο, πρόεδρος της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας , η οποία συνήλθε για να κρίνει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider