Κατά 650 δισ. δολάρια ενισχύουν το «ταμείο» του ΔΝΤ οι G7

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κατά 650 δισ. δολάρια ενισχύουν το «ταμείο» του ΔΝΤ οι G7
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της G7 θα υπογράψουν τη συμφωνία σε διαδικτυακή συνεδρίασή τους την Παρασκευή, σημείωσε το ιαπωνικό πρακτορείο χωρίς να αναφερθεί σε πηγές.

Οι χώρες της G7 συμφώνησαν να ενισχύσουν τα διαθέσιμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) κατά περίπου 650 δισ. δολάρια με μία νέα κατανομή των Ειδικών Τραβηχτικών Δικαιωμάτων του Ταμείου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ιαπωνικού πρακτορείου ειδήσεων Kyodo.

Τα αυξημένα διαθέσιμα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ενός πακέτου μέτρων βοήθειας σε αναδυόμενες οικονομίες που επλήγησαν από την πανδημία της COVID-19, ανέφερε το Kyodo.

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της G7 θα υπογράψουν τη συμφωνία σε διαδικτυακή συνεδρίασή τους την Παρασκευή, σημείωσε το ιαπωνικό πρακτορείο χωρίς να αναφερθεί σε πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ακίνητα: Διπλό «ψαλίδι» στους φόρους το 2027 - Πάνω από 592.000 ιδιοκτήτες γλιτώνουν τον ΕΝΦΙΑ

Ξεμπλοκάρει δικαστικά η επέκταση της Λ. Κύμης (ΤΕΡΝΑ, AKTOR) - «Στον αέρα» χρηματοδότηση και έργο

ΔΕΔΔΗΕ: Περιθώρια για νέες μικρομεσαίες επενδύσεις ΑΠΕ στο δίκτυο διανομής – Πως θα εξελιχθεί η ζήτηση μέχρι το 2030

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider