Υπόθεση Σάρα Έβεραρντ - "Η αστυνομία να δώσει εξηγήσεις" λέει η βρετανική κυβέρνηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπόθεση Σάρα Έβεραρντ - "Η αστυνομία να δώσει εξηγήσεις" λέει η βρετανική κυβέρνηση

Η Σάρα Έβεραρντ, 33 ετών, απήχθη και δολοφονηθηκε στην περιοχή του Κεντ από αστυνομικό, πιθανά στις 3 Μαρτίου του 2021 και το σώμα της βρέθηκε πρινς από τρεις ημέρες. Η υπόθεση έχει προξενήσει μεγάλο κύμα οργής και ένα νέο MeeToo φαίνεται να αναβιώνει στη Μ. Βρετανία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αστυνομία του Λονδίνου πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τη βίαιη επέμβασή της στην ολονυκτία που πραγματοποιήθηκε χθες στη μνήμη της 33χρονης γυναίκας,, δήλωσε σήμερα η Βρετανίδα υφυπουργός Εσωτερικών Βικτώρια Άτκινς, μετά την οργή που προκάλεσε στην κοινή γνώμη η δημοσιοποίηση φωτογραφιών που δείχνουν αστυνομικούς να τραβούν με τη βία κάποιες από τις συγκεντρωμένες γυναίκες.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν την αστυνομία να τραβά με τη βία αρκετές γυναίκες από την ολονυκτιά που πραγματοποιήθηκε στο Κλάπαμ Κόμον, κοντά στο σημείο όπου εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανή η Σάρα Έβεραρντ το βράδυ της 3ης Μαρτίου όταν επέστρεφε πεζή σπίτι της.

“Χθες το βράδυ οι άνθρωποι ήταν πάρα πολύ στενοχωρημένοι, τα συναισθήματα ήταν έντονα, όπως είναι απολύτως κατανοητό, και η αστυνομία (…) θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον υπουργό Εσωτερικών”, τόνισε η Άτκινς μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News.

Η εξαφάνιση και ο φόνος της Έβεραρντ, εγκλήματα για τα οποία έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον ενός αστυνομικού, ώθησαν πολλές γυναίκες να διηγηθούν ιστορίες για τους κινδύνους που έχουν αντιμετωπίσει όταν περπατούν μόνες τους τη νύκτα, ενώ έχει προκαλέσει και αγανάκτηση για την αποτυχία της αστυνομίας και ευρύτερα της κοινωνίας να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider