Ο Μπάιντεν υπέγραψε το πακέτο οικονομικής ανάκαμψης των 1,9 τρισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μπάιντεν υπέγραψε το πακέτο οικονομικής ανάκαμψης των 1,9 τρισ. δολαρίων
Το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης, ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, υπέγραψε ο Τζο Μπάιντεν, μία ημέρα μετά την έγκρισή του από το Κογκρέσο. 

Το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης, ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία της Covid-19 στις ΗΠΑ, υπέγραψε ο Τζο Μπάιντεν, μία ημέρα μετά την έγκρισή του από το Κογκρέσο.

Στο πλαίσιο του πακέτου, αρκετοί Αμερικανοί θα λάβουν απευθείας εισοδηματική ενίσχυση ως και 1.400 δολάρια, ακόμα και εντός αυτού του Σαββατοκύριακου, όπως είπε η εκπρόσωπος του λευκού Οίκου, Jen Psaki.

Ο Μπάιντεν υπέγραψε το σχέδιο αυτό, μετατρέποντάς το σε νόμο του κράτους, από το Οβάλ Γραφείο, μόλις επτά εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, στην επέτειο ενός έτους του lockdown στη χώρα που έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία, με πάνω από 525.000 νεκρούς. Η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου συρρικνώθηκε κατά 3,5% το 2020, καταγράφοντας τις χειρότερες επιδόσεις της μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Αυτή η ιστορική νομοθεσία αφορά την ανοικοδόμηση της ραχοκοκαλιάς αυτής της χώρας», δήλωσε ο Μπάιντεν, ο οποίος αναμένεται να δώσει ομιλία αργότερα στην οποία θα επισημάνει την επαγρύπνηση που συνεχίζει να απαιτείται ενώ η χώρα συνεχίζει τους εμβολιασμούς. Επίσης, δίνει μια ευκαιρία «στους ανθρώπους αυτού του έθνους, τους εργαζόμενους, τη μεσαία τάξη, τους ανθρώπους που έχτισαν αυτήν τη χώρα», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η υπογραφή ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την Παρασκευή, ωστόσο επισπεύσθηκε. «Θέλουμε να κινηθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο επικεφαλής προσωπικού, Ron Klain.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider