Κοτανίδου κατά Επιτροπής Λοιμωξιολόγων: Λαμβάνονται λάθος αποφάσεις (vid)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοτανίδου κατά Επιτροπής Λοιμωξιολόγων: Λαμβάνονται λάθος αποφάσεις (vid)
Το έναυσμα για τη σχετική συζήτηση έδωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο "μαύρο κουτί” της επιτροπής λοιμωξιολόγων, μιλώντας για συγκρούσεις και πλούσιο διάλογο στο εσωτερικό της.

Αιχμές κατά της επιτροπής λοιμωξιολόγων άφησε η καθηγήτριας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντριας ΜΕΘ Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", Αναστασίας Κοτανίδου για τον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής των ειδικών, εν μέσω πανδημίας Covid-19.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, "η επιτροπή έχει χάσει εδώ και καιρό τον βηματισμό της”, ενώ παραδέχτηκε ότι λαμβάνονται λάθος αποφάσεις, οι οποίες μεταφέρονται και εσφαλμένα προς τα έξω, χωρίς να προσδιορίσει από ποιον.

"Στην επιτροπή ενώ είχαμε πάρει το σωστό δρόμο στην αρχή, κάπου στη μέση τον χάσαμε αυτό τον σωστό δρόμο και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας”, επεσήμανε η κ. Κοτανίδου, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου, με θέμα "Πανδημία και κοινωνική συνοχή", όπου παρουσιάστηκε και δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Ενώ πρόσθεσε: «Γίνονται κάποιες προσπάθειες, δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι αυτές, όμως η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί, οι συνεδριάσεις της επιτροπής είναι πολύωρες, με πάρα πολλές συζητήσεις με πάρα πολλά θέματα που έρχονται στην επιτροπή και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε κάποιες λάθος αποφάσεις και δυστυχώς στη λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων”.

Το έναυσμα για τη σχετική συζήτηση έδωσε ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αναφέρθηκε στο "μαύρο κουτί” της επιτροπής, μιλώντας για συγκρούσεις και πλούσιο διάλογο στο εσωτερικό της. Απαντώντας η κ. Κοτανίδου ήταν αποκαλυπτική: "Εχετε απόλυτο δίκιο. Το είχαμε ζητήσει εδώ και καιρό τα περισσότερα μέλη της επιτροπής να βγαίνει κάτι σαν δελτίο τύπου με bullets. Π.χ. τώρα πρέπει να φοράμε μάσκα γιατί έχει βρεθεί ότι φέτος που όλοι φοράμε, δεν έχουμε γρίπη. Ένα απλό παράδειγμα που θα έπειθε πολύ κόσμο να τη φοράει. Τα νοσοκομεία φέτος δεν έχουν καμία περίπτωση γρίπης”.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σχετικά με τους εμβολιασμούς, έκανε λόγο για ένα πολύ δυσάρεστο φαινόμενο, όπως το χαρακτήρισε, με πολύ μεγάλο μέρος του νοσηλευτικού προσωπικού στον Ευαγγελισμό να αρνείται να εμβολιαστεί ακόμη και τώρα. Στους γιατρούς, πρόσθεσε, τα ποσοστά των μη εμβολιασμένων είναι μικρά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider