Τραυματίες και αγνοούμενοι από δασικές πυρκαγιές στην Παταγονία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραυματίες και αγνοούμενοι από δασικές πυρκαγιές στην Παταγονία
Νέες δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν στην Παταγονία, στη νότια Αργεντινή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σήμερα τουλάχιστον επτά άνθρωποι, να αγνοούνται 15 και άλλοι 200 να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Νέες δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν στην Παταγονία, στη νότια Αργεντινή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σήμερα τουλάχιστον επτά άνθρωποι, να αγνοούνται 15 και άλλοι 200 να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, την ώρα που τουλάχιστον 100 σπίτια υπέστησαν ζημιές από τις φλόγες, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι φωτιές καίνε δασικές εκτάσεις στην Κορδιλιέρα των Άνδεων, περιμετρικά της λίμνης Πουέλο, μια περιοχή δημοφιλή για τους τουρίστες, στην επαρχία Τσουμπούτ.

Στα τέλη Ιανουαρίου, μια πυρκαγιά είχε καταστρέψει 65.000 στρέμματα δασικής έκτασης στη γειτονική επαρχία Ρίο Νέγκρο.

«Θέλω να καταθέσω μήνυση, διότι πρόκειται για πυρκαγιές που οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια», κατήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος Χουάν Καμπαντιέ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Δέκα πέντε άνθρωποι αγνοούνται, καθώς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα πολλαπλές εστίες και περισσότερα από 100 σπίτια υπέστησαν ζημιές», διευκρίνισε ο υπουργός.

Περίπου 200 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους με έναν «προσωρινό απολογισμό 7 τραυματιών, μεταξύ αυτών ένας σοβαρά», δήλωσε ο δήμαρχος του Λάγκο Πουέλο, Αουγκούστο Σάντσες.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έστειλε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και 40 πυροσβέστες προκειμένου να συνδράμουν το έργο των 60 και πλέον συναδέλφων τους, που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider