Τηλεδιάσκεψη Αρκουμανέα - Τσιόδρα με Πάιατ για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τηλεδιάσκεψη Αρκουμανέα - Τσιόδρα με Πάιατ για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα
Στο επίκεντρο η μελλοντική συνεργασία του αμερικανικού κέντρου λοιμώξεων (CDC) με τον ΕΟΔΥ.

Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα είχε την Τρίτη ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η ενημέρωση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη χώρα μας για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΟΔΥ, «υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση εκατέρωθεν για την μελλοντική συνεργασία του αμερικανικού κέντρου λοιμώξεων (CDC) καθώς και για την κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο κ. Πάιατ εκθείασε τη χώρα μας για την στρατηγική της απέναντι στην πανδημία και συγκεκριμένα για το σημαντικό επιστημονικό και επιχειρησιακό έργο του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας. Η συζήτηση εκτός από την αντιμετώπιση της πανδημίας έθιξε και θέματα πολιτικής της υγείας και τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στον τουρισμό αντίστοιχα.

Η σημερινή συνάντηση αποτελεί την απαρχή για μια εις βάθος και ουσιαστική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το CDC για την αντιμετώπιση μελλοντικών απειλών για τη Δημόσια Υγεία» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider