Ελλάδα
03-03-2021 | 17:15

Κ. Μητσοτάκης: Να εγκριθούν τα εθνικά σχέδια ώστε να διοχετευθούν άμεσα στα κράτη - μέλη τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης

Newsroom
Μοιράσου το
Κ. Μητσοτάκης: Να εγκριθούν τα εθνικά σχέδια ώστε να διοχετευθούν άμεσα στα κράτη - μέλη τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης

«Να συμφωνήσουμε το συντομότερο για το κοινό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ώστε να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις στο πλαίσιο της τουριστικής σεζόν», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με τίτλο «Δημιουργώντας θέσεις εργασίας για την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ στην εποχή μετά την πανδημία».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως: «Είμαι αισιόδοξος ότι πλέον βλέπουμε το φως στο τούνελ. Είμαι αισιόδοξος ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί και η βελτίωση των καιρικών συνθηκών θα μας επιτρέψει, τέλος άνοιξης ή αρχές καλοκαιριού, να πούμε ότι βγαίνουμε από την κρίση».

Σχετικά με την πορεία των μεταρρυθμίσεων κατά την διάρκεια της πανδημίας, ο Κ. Μητσοτάκης, ανέφερε πως στην Ελλάδα δεν ανακόπηκε γιατί γνωρίζουμε πως έτσι θα κάνουμε την Οικονομία μας πιο ανταγωνιστική και θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας.

«Μέσω και του νομοσχεδίου που ψηφίζουμε αυτήν την εβδομάδα για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις, η Ελλάδα ξαναμπαίνει στο χάρτη των άμεσων ξένων επενδύσεων. Στην χώρα μας δαπανήσαμε πολλά χρήματα για να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας εν μέσω πανδημίας».

Και συμπλήρωσε: «Το ζήτημα της εργασίας θα πρέπει να είναι η βασική πολιτική ατζέντα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την επόμενη 5ετία. Οφείλουμε να δώσουμε στη νέα γενιά την αισιοδοξία, που της αξίζει».

Για το επίκαιρο ζήτημα της συνεπιμέλεις των τέκνων διαζευγμένων ζευγαριών, ο πρωθυπουργός τόνισε πως: «Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα να στηρίξουμε την γυναίκα, ώστε να εξισορροπήσει τις απαιτήσεις της ανατροφής των παιδιών και τις απαιτήσεις στον εργασιακό της χώρο. Θα προτείνουμε τολμηρά μέτρα σε αυτήν την κατεύθυνση και ελπίζουμε πως θα καταρρίψουμε τα στερεότυπα που υπάρχουν στην χώρα μας» 

Tοποθετούμενος για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «Πρέπει να εγκριθούν το συντομότερο δυνατό τα εθνικά σχέδια αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να διοχετευθούν άμεσα στα κράτη - μέλη τα σχετικά κονδύλια. Εάν δεν παρουσιαστούν καθυστερήσεις  για το 2021 αναλογούν στην Ελλάδα 4 δισ. ευρώ. Εάν, όμως, υπάρξουν καθυστερήσεις ελλοχεύει ο κίνδυνος της απώλειας θέσεων εργασίας κατά τη μετάβαση προς την Πράσινη Οικονομία».

Συμπληρώνοντας, είπε πως «το Ταμείο Ανάκαμψης μας προσφέρει τόσο το πλαίσιο, όσο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να προστατευθούν θέσεις εργασίας, αλλά και να υπάρξουν εκείνα τα προγράμματα επιμόρφωσης, ώστε να βρουν δουλειά όλοι όσοι θα πρέπει λόγω της μετάβασης σε ένα άλλο, πιο πράσινο μοντέλο Οικονομίας να αλλάξουν αντικείμενο σε εργασιακό επίπεδο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.