Διεθνή
02-03-2021 | 15:44

Υπόθεση Ναβάλνι: Η Ρωσία έτοιμη για απάντηση σε αμερικανικές κυρώσεις

Newsroom
Μοιράσου το
Υπόθεση Ναβάλνι: Η Ρωσία έτοιμη για απάντηση σε αμερικανικές κυρώσεις

Την ετοιμότητα της Ρωσίας για να απαντήσει σε ενδεχόμενες κυρώσεις που θα επιβάλουν οι ΗΠΑ λόγω της υπόθεσης δηλητηρίσης του Αλεξέι Ναβάλνι υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είπε πως «θα απαντήσουμε αναμφίβολα, κανένας δεν έχει άρει έναν από τους κανόνες της διπλωματίας που είναι η αμοιβαιότητα».

Από την πλευρά του, ο  εκπρόσωπος του Βλάντιμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε πως οι χώρες δεν επιτυγχάνουν τα αποτελέσματα που θέλουν με την πολιτική των κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται να επιβάλλει νέα τιμωρητικά μέτρα δυνάμει δύο εκτελεστικών προεδρικών διαταγμάτων —του υπ’ αρ. 13661, το οποίο είχε εκδοθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χερσόνησο της Κριμαίας και παρέχει ευρείες δυνατότητες για την επιβολή κυρώσεων σε ρώσους αξιωματούχους· και του υπ’ αρ. 13382, που εκδόθηκε το 2005 με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης των όπλων μαζικής καταστροφής— και του νόμου περί Ελέγχου και Εξάλειψης των Όπλων Χημικού και Βιολογικού Πολέμου (1991), κατά τις πηγές αυτές, οι οποίες μίλησαν στο πρακτορείο υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.