«Κόντρες» για τα ακίνητα του 1 δολαρίου στην Ιταλία - Οι κληρονόμοι τα βάζουν με τις Αρχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κόντρες» για τα ακίνητα του 1 δολαρίου στην Ιταλία - Οι κληρονόμοι τα βάζουν με τις Αρχές
Οι δήμοι έρχονται αντιμέτωποι με τους κληρονόμους ή τις οικογένειες στις οποίες άνηκαν τα ακίνητα πριν δεκαετίες.

Κάθε χρόνο όλο και περισσότερα χωριά της Ιταλίας συμμετέχουν στη νέα τάση της πώληση εγκαταλελειμμένων ακινήτων έναντι 1 δολαρίου, σε μία προσπάθεια να δώσουν νέα πνοή στον κοινωνικό ιστό και την οικονομία της περιοχής, όμως φαίνεται πως αυτές οι πρωτοβουλίες δεν έλαβαν υπόψιν τους... ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Με τις πρώτες πωλήσεις και ανακαινίσεις να έχουν ξεκινήσει, ξαφνικά οι δήμοι έρχονται αντιμέτωποι με τους κληρονόμους ή τις οικογένειες στις οποίες ανήκαν τα ακίνητα πριν δεκαετίες.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του CNN, ορισμένοι απόδημοι Ιταλοί καταγγέλλουν πως δεν έγινε καμία προσπάθεια από τις Αρχές να επικοινωνήσουν μαζί τους, πριν «βγάλουν στο σφυρί» τα ακίνητα που ανήκαν στις οικογένειές τους.

Μία από αυτούς είναι η Τζόσι Φατσίνι, η οποία ζει στον Καναδά και υποστηρίζει πως το σπίτι ήταν ιδιοκτησία της γιαγιάς της, ενώ η ίδια έχει να επισκεφτεί το ακίνητο δέκα χρόνια. Όπως υποστηρίζει, δεν έγινε καμία προσπάθεια να επικοινωνήσει κανείς μαζί της ή με την οικογένειας της και όταν άρχισε να διαβάζει δημοσιεύματα για το σχέδιο του Δήμου, προσπάθησε η ίδια να επικοινωνήσει μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, χωρίς όμως να λάβει καμία απάντηση.

Η Φατσίνι δεν είναι η μοναδική απόγονος που θα ήθελε να διατηρήσει την ιδιοκτησία του ακινήτου της οικογένειας της στην Ιταλία, όμως όπως αναφέρεται, σύμφωνα με σχετικό ιταλικό νόμο, οι ιδιοκτήτες που έχουν παραμελήσει τις ιδιοκτησίες τους σε σημείο που αυτές καθίστανται επικίνδυνες μπορούν να βρεθούν «ένοχοι» και να χάσουν το ακίνητο, ενώ μπορεί να τους επιβληθεί και υψηλό πρόστιμο.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider