Διεθνή
26-02-2021 | 15:22

Προκαλεί ο Ακάρ: Η αύξηση της «έντασης» θα προκαλέσει ζημιά στην Ελλάδα

Newsroom
Μοιράσου το
Προκαλεί ο Ακάρ: Η αύξηση της «έντασης» θα προκαλέσει ζημιά στην Ελλάδα

Ζημίωμενη θα βγει η Ελλάδα από την αύξηση της έντασης στα ελληνοτουρκικά, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κατηγορεί την Αθήνα ότι είναι κακός γείτονας.

Οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας έρχονται τη στιγμή που σήμερα έγιναν νέες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αγαθονήσι. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, ο Ακάρ επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν το σκάφος «Τσεσμέ» παρότι το έχει διαψεύσει η ελληνική πλευρά και πρόσθεσε ότι αυτή η κίνηση δεν αρμόζει σε σχέσεις καλής γειτονίας.

Διεμήνυσε επίσης ότι η Άγκυρα δεν θα εγκαταλείψει τα δικαιώματά της στη «Γαλάζια Πατρίδα» και την Κύπρο. Κατηγόρησε την Αθήνα ότι επιχειρεί να μετατρέψει σε πρόβλημα μεταξύ ΕΕ – Τουρκίας και ΗΠΑ – Τουρκίας τα ελληνοτουρκικά προβλήματα, λέγοντας πως αυτή η τακτική δεν είναι ούτε νόμιμη, ούτε ηθική.

«Η Ελλάδα προσπαθεί τα προβλήματά της με την Τουρκία να τα μετατρέψει σε προβλήματα ΕΕ – Τουρκίας όπως και ΗΠΑ – Τουρκίας. Αυτό δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό. Δεν έχει καμία πρακτική αξία. Εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα, στα εδάφη, στα ύδατα κανενός. Όμως δεν θα απαρνηθούμε τα δικαιώματά μας. Είμαστε αποφασισμένοι, ικανοί να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα όπως και στην Κύπρο».

Ο Ακάρ δήλωσε μάλιστα ότι ο ελληνικός λαός θα πάθει τη μεγαλύτερη ζημιά από την αύξηση της έντασης αλλά και τους εξοπλισμούς.

«Πρέπει να δουν πως από την αύξηση της έντασης και τις προσπάθειες εξοπλισμού, τη μεγαλύτερη ζημιά θα την πάθει ο ελληνικός λαός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.