Οι ΗΠΑ θα καταβάλουν 200 εκατ. δολάρια στον ΠΟΥ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι ΗΠΑ θα καταβάλουν 200 εκατ. δολάρια στον ΠΟΥ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους και θα καταβάλουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Η νέα κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ακύρωσε το σχέδιο του προκατόχου του, του Ντόναλντ Τραμπ, να αποσύρει τις ΗΠΑ από τον ΠΟΥ.

«Είναι ένα ουσιαστικό βήμα για την τήρηση των οικονομικών υποχρεώσεών μας» απέναντι στον ΠΟΥ «και αντικατοπτρίζει την ανανεωμένη δέσμευσή μας» να έχει ο Οργανισμός αυτός τη στήριξη που χρειάζεται ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία, είπε ο Μπλίνκεν μιλώντας σε μια τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ήταν αφιερωμένη στον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας και του e-ΕΦΚΑ - Δείτε τις λίστες

Προς εξαγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Euronext - ΕΧΑΕ: Αξιολογούμε την πρόταση

Κοινοτικά λεφτά υπάρχουν - Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό - ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ στο Κίνημα Δημοκρατίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider