Ελλάδα
15-02-2021 | 13:53

Πατούλης: Επί ποδός η Περιφέρεια Αττικής για την κακοκαιρία

Newsroom
Μοιράσου το
Πατούλης: Επί ποδός η Περιφέρεια Αττικής για την κακοκαιρία

«Με προτεραιότητα την προστασία και τη διευκόλυνση των πολιτών, όλος ο μηχανισμός της περιφέρειας είναι επί ποδός και παρεμβαίνει άμεσα όπου απαιτείται», τόνισε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, από το Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι.

Εκεί ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη και τον συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και Ν. Σταθόπουλο, για τις δράσεις αποχιονισμού που πραγματοποιήθηκαν από χθες βράδυ κρατώντας ανοιχτό το οδικό δίκτυο, που είναι ευθύνη της περιφέρειας, γεγονός το οποίο διαπίστωσε και ο ίδιος στην συνέχεια, κατά την αυτοψία που έκανε στο δίκτυο.

Ο κ. Πατούλης μετέβη και στο τμήμα της Εθνικής Οδού το οποίο έχει κλείσει για λόγους ασφαλείας, υπογραμμίζοντας πως η περιφέρεια, αν της ζητηθεί, είναι έτοιμη να συνδράμει στην προσπάθεια διευκόλυνσης των οδηγών, την εταιρία «Νέα Οδό» η οποία έχει τη ευθύνη διάνοιξης της.

Επιπρόσθετα και με δεδομένη την ανάγκη διασφάλισης της προσβασιμότητας των πολιτών που πρέπει να εμβολιαστούν, αποφασίστηκε η διάθεση οχημάτων για τη μετακίνηση όσων αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα, από την περιφέρεια, κατόπιν επικοινωνίας τους, στο τηλέφωνο 2108210067.

Στο πλαίσιο της αυτοψίας, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε και το εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι, όπου συνεργεία της περιφέρειας επιχείρησαν προκειμένου να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα των πολιτών που έχουν προγραμματισμένα ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Σε δηλώσεις του κατά τη μετάβαση του στην Εθνική Οδό, ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά είμαστε δίπλα στους πολίτες προκειμένου να μην νιώσει κανένας απροστάτευτος. Η ένταση του φαινομένου θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες. Υπεύθυνη για τη διάνοιξη της Εθνικής Οδού είναι η Νέα Οδός.

Εμείς έχουμε την ευθύνη διάνοιξης των περιφερειακών αξόνων και το πράξαμε. Ωστόσο αν μας ζητηθεί, θα συνδράμουμε και με δικά μας μηχανήματα, όπως κάναμε και στο παρελθόν.

Εμείς σε όλα τα επίπεδα των περιφερειακών αξόνων ευθύνης μας, δώσαμε μάχη όλο το βράδυ και τα κρατήσαμε ανοιχτά, ωστόσο παραμένουμε σε επιφυλακή για να επέμβουμε όπου απαιτείται, με στόχο τη διασφάλιση της προσβασιμότητας των πολιτών.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους δημάρχους και για το θέμα των εμβολιαστικών κέντρων τα οποία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά για τους πολίτες που πρέπει να εμβολιαστούν.

Η περιφέρεια θα συνδράμει και σ' αυτή την προσπάθεια διαθέτοντας οχήματα για τους πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης, λόγων των καιρικών συνθηκών».

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τα στελέχη της περιφέρειας που όλες αυτές τις ώρες βρίσκονται επί ποδός για να αποφευχθούν προβλήματα, καθώς «η ασφάλεια των πολιτών είναι η απόλυτη και μόνη προτεραιότητά μας».

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.