Επ. Λοιμωξιολόγων: Lockdown σε Αχαΐα, Εύβοια, μέτρα σε Ρέθυμνο, αυξημένη επιτήρηση στη Θεσσαλονίκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επ. Λοιμωξιολόγων: Lockdown σε Αχαΐα, Εύβοια, μέτρα σε Ρέθυμνο, αυξημένη επιτήρηση στη Θεσσαλονίκη

Την επιβολή σκληρού lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια, εισηγείται η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση, ενώ στο «κόκκινο» περνά και το Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η επιτροπή αξιολόγησε ως ανησυχητικά τα υγειονομικά δεδομένα των εν λόγω περιοχών και κρίνει ότι χρειάζεται καθολικό lockdown για να βελτιωθεί η κατάσταση. Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο έκριναν ότι δεν χρειάζεται ακόμα η λήψη αυστηρότερων μέτρων, αλλά παραμένει σε αυξημένη επιτήρηση.

Σημειώνεται πως οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν στις 6 το απόγευμα, κατά την ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το insider.gr, τα τελευταία 24ωρα η Αχαΐα, η Εύβοια, το Ρέθυμνο και η Θεσσαλονίκη, βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής, αλλά και των ανησυχιών, των λοιμωξιολόγων.

Με 1.327 νέα κρούσματα και 281 διασωληνωμένους ασθενείς σε όλη την επικράτεια, η κατανομή των κρουσμάτων έβαλε στο «κόκκινο» συγκεκριμένες περιοχές: την Αττική με 676 νέα κρούσματα, τη Θεσσαλονίκη με 129, την Αχαΐα με 94, την Εύβοια με 35 και το Ηράκλειο με 24.

Αλλά και το αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα, είναι δεδομένο που απασχολεί τους λοιμωξιολόγους, γι’ αυτό και ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την δημιουργία Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για τις Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Πελοπόννησο και Κρήτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider