Μιανμάρ: Αποκαταστάθηκε η ροή δεδομένων στο δίκτυο τηλεπικοινωνιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μιανμάρ: Αποκαταστάθηκε η ροή δεδομένων στο δίκτυο τηλεπικοινωνιών

Ο πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Telenor στη Νορβηγία ανέφερε σήμερα, πως αποκατέστησε το δίκτυο ροής δεδομένων στη Μιανμάρ, μετά την εντολή που έλαβε χθες για να το απενεργοποιήσει από τις στρατιωτικές αρχές της χώρας.

«Η Telenor Myanmar αποκατέστησε το δίκτυο δεδομένων σε εθνικό επίπεδο, μετά από σχετική οδηγία που έλαβε από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών», ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της, η εταιρεία.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα, αποδοκιμάζοντας το πραξικόπημα που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και απαιτώντας την απελευθέρωση της εκλεγμένης ηγέτη Αούνγκ Σαν Σου Κι.

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έγιναν στην Μιανμάρ από το 2007 και την Επανάσταση του Σαφράν, που οδήγησε στην πραγματοποίηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.

Πλήθη στη Γιανγκόν, την εμπορική πρωτεύουσα της χώρας, κρατούσαν κόκκινα μπαλόνια, το χρώμα του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία της Σου Κι, και φώναζαν «Δεν θέλουμε στρατιωτική δικτατορία! Θέλουμε δημοκρατία!». Οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ κατέλαβαν την εξουσία τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, σταματώντας βάναυσα τη δημοκρατική μετάβαση στη χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας και προκαλώντας διεθνώς οργή.

Χθες, Σάββατο, δεκάδες χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους, στις πρώτες μαζικές διαδηλώσεις μετά το πραξικόπημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider