Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα
15-01-2021 | 22:25

Εξαδάκτυλος: Δεν έχει τεθεί στη συζήτηση η εστίαση ακόμα

Newsroom
Μοιράσου το
Εξαδάκτυλος: Δεν έχει τεθεί στη συζήτηση η εστίαση ακόμα

Αν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού θα γυρίσουμε προς τα πίσω, είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εν όψει του ανοίγματος της αγοράς, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι προ των πυλών άνοιγμα της εστίασης.

«Μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι ξεπερνούμε το 2ο κύμα, δεν το έχουμε ξεπεράσει» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ  ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος για την επαναλειτουργία μεγάλου μέρους της αγοράς.

«Το δίωρο πρέπει να καταναλώνεται για πραγματικές αγορές, δεν είναι ευκαιρία για βόλτα ή για συναντήσεις, δεν πρέπει να δούμε εικόνες κοσμοσυρροής στους δρόμους». «Και με το δίωρο και με τον αριθμό των ανθρώπων ανά τετραγωνικό διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρχει κοσμοσυρροή» τόνισε.

«Αν παρατηρηθούν όμως τέτοια φαινόμενα έχουμε τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρχει επέμβαση, αυτό συντέλεσε στο να δώσει τη θετική εισήγηση η επιτροπή» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν εννοεί αστυνόμευση και μετά εκ νέου κλείσιμο, ο κ. Εξαδάκτυλος αποσαφήνισε «ότι πρώτα θα υπάρξει προσπάθεια τήρησης των μέτρων, κι αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε ενδεχομένως να εισηγηθούμε να επανέλθουν προς τα πίσω.

«Εμείς θέλουμε τα βήματα να γίνονται προς τα εμπρός» σχολίασε πάντως.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, τόνισε για τα Γυμνάσια και Λύκεια ότι «πιθανώς τα επόμενα βήματα να μη γίνουν με τη συχνότητα που έγιναν τα δύο πρώτα, να μην έχουν απόσταση μιας εβδομάδας, να χρειαστεί περισσότερος χρόνος».

«Δεν συζητάμε ακόμα για εστίαση» 

«Δεν έχει τεθεί στη συζήτηση η εστίαση ακόμα. Κάνουμε τα απολύτως αναγκαία βήματα, δεν μας δίνουν άλλη δυνατότητα τα δεδομένα» υπογράμμισε.

«Είδαμε ότι το click away δεν είχε ιδιαίτερη επιβάρυνση, όταν εφαρμόστηκε από 14 Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου, και κατά συνέπεια είμαστε σε κατάσταση που επιτρέπει και μπορούμε να κάνουμε αυτό το βήμα μεθαύριο» πρόσθεσε. 

«Ο κίνδυνος θα εκλείψει όταν εξαφανιστεί η πανδημία ή όταν εμβολιαστούμε όλοι, αν δεν λάβουμε μέχρι τότε λελογισμένα ρίσκα και μείνουμε κλεισμένοι μέχρι να εξαλειφθεί παντελώς ο κίνδυνος άλλοι κίνδυνοι εξίσου ή και χειρότεροι μπορεί να τον αντικαταστήσουν» δήλωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.