ΝΕΟΜ: Ξαναμπαίνει στα σκαριά το εμβληματικό πράσινο έργο των 500 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΝΕΟΜ: Ξαναμπαίνει στα σκαριά το εμβληματικό πράσινο έργο των 500 δισ. δολαρίων

Η φουτουριστική πόλη Neom, το εμβληματικό "πράσινο" έργο στη Σαουδική Αραβία το οποίο είχε μπει στον πάγο λόγω της πανδημίας και της κατακρήμνισης των εσόδων, ανακτά και πάλι τη θέση της στην ατζέντα του πρίγκιπα Μωάμεθ μπιν Σαλμάν.

Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας παρουσίασε την Κυριακή τα επικαιροποιημένα σχέδια για την κατασκευή της πόλης μηδενικού άνθρακα, μια επένδυση ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων που στοχεύει στη διαφοροποίηση της οικονομίας του μεγαλύτερου εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο.

Σε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση, ο πρίγκιπας είπε ότι η πόλη θα καταλαμβάνει έκταση πάνω από 170 χιλιόμετρα (105 μίλια) και θα μπορεί να φιλοξενήσει ένα εκατομμύριο κατοίκους καλύπτοντας τις ανάγκες τους από 100% καθαρή ενέργεια

«Γιατί πρέπει να θυσιάσουμε τη φύση για χάρη της ανάπτυξης;», είπε ο πρίγκιπας Μωάμεθ. «Πρέπει να μετατρέψουμε την έννοια μιας συμβατικής πόλης σε φουτουριστική.»

«Η ραχοκοκαλιά της επένδυσης θα λάβει στήριξη από τη Σαουδική κυβέρνηση, την PIF και τους τοπικούς και παγκόσμιους επενδυτές για πάνω από 10 χρόνια», πρόσθεσε.

Το κρατικό ταμείο πλούτου του βασιλείου, το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων (PIF), είναι ο ακρογωνιαίος επενδυτής της NEOM, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2025.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η πόλη αναμένεται να συνεισφέρει 48 δισεκατομμύρια δολάρια στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του βασιλείου και να δημιουργήσει 380.000 θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider