«Το άνοιγμα των σχολείων πρακτικά σημαίνει άρση του lockdown, το αν ήμασταν σε αυτό το σημείο ή δεν ήμασταν δεν νοιώσαμε ότι ήμασταν έτοιμοι να το πούμε προχθές», δήλωσε στο ρ/σ Παραπολιτικά 90,1.

Παράλληλα σχολιάζοντας τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, υπεραμύνθηκε, λέγοντας πως: «Ειδικά με δεδομένο ότι έχουμε και μια εβδομάδα με ορθά αυστηρότερα μέτρα τα οποία ελήθφησαν προληπτικά από την κυβέρνηση και ορθώς κατά την άποψή μου για να αντιρροπήσουν τα αποτελέσματα της χαλάρωσης που είχαμε φυσιολογικά και ανθρώπινα κατά τη διάρκεια των εορτών»,

Σε ό,τι έχει να κάνει με το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα,μ ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε: «Η Επιτροπή συνεδρίασε τη Δευτέρα στις 4 του μηνός και έλαβε την απόφαση ότι είναι ασφαλές να ανοίξουν τα Δημοτικά και οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί, δεν ίσχυε το ίδιο για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

Και συνέχισε: «Η πραγματικότητα είναι ότι η αποτύπωση της δραστηριότητας μας που λογικά ήταν αυξημένη τις γιορτινές ημέρες δεν υπήρχε ούτε στις 4 Ιανουαρίου, υπήρχε απλώς η εκτίμηση προς τα πού κινούμαστε κι υπήρχε βεβαίως κι η επιθυμία όλων να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα. Βέβαια να σας πω ότι δεν ήταν και ομόφωνη η απόφαση της επιτροπής, δηλαδή όσοι διαφωνήσαμε ήμασταν πολύ λίγοι».

«Από εκεί και μετά αν υπάρξουν στοιχεία που θα πρέπει αυτή η απόφαση να αναθεωρηθεί όσο δυσάρεστο και ενοχλητικό και αν είναι το να αναθεωρεί κανείς τις αποφάσεις του ειδικά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είναι προτιμότερο από την επιμονή σε μια λανθασμένη απόφαση», κατέληξε.

«Το περιμένουμε σε 2-3 εβδομάδες»

Όσο για τον εορτασμό των Θεοφανίων είπε πως: «Οποιαδήποτε συνάθροιση για οποιοδήποτε λόγο αφήνει αποτύπωμα. Ο ιός δεν έχει εγκέφαλο, δεν ξέρει αν εμείς βρεθήκαμε εκεί γιατί θέλουμε να λατρέψουμε τη θρησκεία μας, γιατί θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για κάτι, γιατί θέλουμε να χαρούμε. Ο ιός ξέρει ότι όταν ένας ανθρώπινος οργανισμός βρεθεί κοντά σε έναν άλλο για οποιοδήποτε λόγο και οπουδήποτε μπορεί εύκολα να μεταπηδήσει από τον έναν στον άλλο με την αναπνοή του.

Άρα ναι αυτό θα έχει κάποια επίδραση. Το πότε θα εκδηλωθεί το περιμένουμε 2 με 3 εβδομάδες αλλά θα προστεθεί και στις επιδράσεις όλων των άλλων πραγμάτων».

Πηγή: Reader.gr