Αμετανόητος ο Τραμπ: Μας έκλεψαν τη νίκη, αλλά γυρίστε σπίτια σας (βίντεο)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμετανόητος ο Τραμπ: Μας έκλεψαν τη νίκη, αλλά γυρίστε σπίτια σας (βίντεο)

Με ένα βίντεο που ανήρτησε στο twitter ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στους διαδηλωτές που έχουν εισβάλει στο Καπιτώλιο πως «πρέπει να πάτε σπίτια σας τώρα. Πρέπει να έχουμε ειρήνη».

Ωστόσο, επανέλαβε τους αστήρικτους ισχυρισμούς του για νοθεία στο εκλογικό αποτέλεσμα.

«Ξέρω ότι πονάτε, είχαμε εκλογές που μας τις έκλεψαν και το ξέρουν οι αντίπαλοι μας. Τώρα όμως πρέπει να επιστρέψουμε, να έχουμε ειρήνη. Είναι μία δύσκολη περίοδος, Μας έκλεψαν, εμένα, εσάς αλλά πρέπει να έχουμε ειρήνη. Σας αγαπάμε, ξέρω τι αισθάνεστε αλλά γυρίστε σπίτι και γυρίστε με ειρήνη».

Λίγο νωρίτερα, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε τον Τραμπ να βγει ζωντανά στην τηλεόραση, να ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και να απαιτήσει τον τερματισμό της «πολιορκίας» του Καπιτωλίου.

Στο ίδιο ύφος και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς ζήτησε τον "άμεσο" τερματισμό της βίας στο Καπιτώλιο, μετά την εισβολή διαδηλωτών-οπαδών του Τραμπ στην περίβολο του αμερικανικού Κοινοβουλίου στην Ουάσινγκτον.

"Οι βιαιότητες και οι καταστροφές που λαμβάνουν χώρα στο αμερικανικό Καπιτώλιο πρέπει να σταματήσουν και πρέπει να σταματήσουν αμέσως", έγραψε στο Twitter, ζητώντας από τους διαδηλωτές να "σεβαστούν τους αξιωματικούς των δυνάμεων επιβολής του νόμου και να εγκαταλείψουν αμέσως το κτίριο".

Διαβάστε επίσης

Ο Μπάιντεν κάλεσε τον Τραμπ να βγει και να ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα - Είναι μια «σκοτεινή» στιγμή για τη δημοκρατία μας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider