Βρετανία: Στόχος ο εμβολιασμός 2 εκατ. ανθρώπων την εβδομάδα για να αποφευχθεί το 3ο κύμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Στόχος ο εμβολιασμός 2 εκατ. ανθρώπων την εβδομάδα για να αποφευχθεί το 3ο κύμα

Περισσότερους από δύο εκατομμύρια ανθρώπους την εβδομάδα πρέπει να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού στη Βρετανία, προκειμένου να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα της επιδημίας στη χώρα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM).

Στη Βρετανία έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια κρούσματα covid-19 και περισσότεροι από 71.000 θάνατοι από την ασθένεια μέχρι χθες, Δευτέρα, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

«Το πιο αυστηρό σενάριο παρέμβασης --με όλη την Αγγλία να βρίσκεται στο επίπεδο 4 του συναγερμού, τα σχολεία να παραμένουν κλειστά όλο τον Ιανουάριο και 2 εκατομμύρια ανθρώπους να εμβολιάζονται κάθε εβδομάδα-- είναι το μοναδικό που θεωρούμε ότι θα μπορέσει να περιορίσει το βάρος στις μονάδες εντατικής θεραπείας κάτω από τα επίπεδα που είδαμε στο πρώτο κύμα» της επιδημίας του κορωνοϊού, αναφέρεται στην έκθεση.

«Αν δεν υπάρξει μαζικός εμβολιασμός, ο αριθμός των κρουσμάτων, των νοσηλειών, των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας και των θανάτων το 2021 ενδέχεται να ξεπεράσει αυτόν που καταγράφηκε το 2020», τονίζεται στην έκθεση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι ένα νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, πολύ πιο μεταδοτικό, εξαπλώνεται γρήγορα στη χώρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθούν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία.

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι η Βρετανία θα αρχίσει να εμβολιάζει και με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού από τις 4 Ιανουαρίου και μετά, καθώς η έγκρισή του από τη ρυθμιστική αρχή της χώρας αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τον Δεκέμβριο η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που έδωσε άδεια για τη χρήση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech.

Την Πέμπτη η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι στη χώρα έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider