Διεθνή
23-12-2020 | 11:57

Βρετανία: Ένταση με τους χιλιάδες οδηγούς φορτηγών έχουν αποκλειστεί στο λιμάνι Ντόβερ

Newsroom
Μοιράσου το
Βρετανία: Ένταση με τους χιλιάδες οδηγούς φορτηγών έχουν αποκλειστεί στο λιμάνι Ντόβερ

Χιλιάδες οργισμένοι οδηγοί φορτηγών αναμένεται να μπορέσουν να αναχωρήσουν από τη Βρετανία για τη Γαλλία σήμερα, αφού το Παρίσι ήρε τον μερικό αποκλεισμό που στόχο είχε να ανακόψει την εξάπλωση του νέου, ιδιαίτερα μολυσματικού, στελέχους του κορονοϊού.

Σήμερα το πρωί οργισμένοι οδηγοί φορτηγών που είχαν αποκλειστεί έξω από το αγγλικό λιμάνι του Ντόβερ συνεπλάκησαν με αστυνομικούς, απαιτώντας να διασχίσουν τη Μάγχη.

Πολλές χώρες έσπευσαν να κλείσουν τα σύνορά τους στη Βρετανία αυτή την εβδομάδα αφού η μετάλλαξη του ιού άρχισε να εξαπλώνεται γρήγορα, με τη Γαλλία να πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα απαγορεύοντας την είσοδο στη χώρα επιβατών και φορτίων μερικές μόλις ημέρες πριν από την αποχώρηση της Βρετανίας από την τροχιά της ΕΕ.

Η κίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες Ευρωπαίοι οδηγοί φορτηγών να αποκλειστούν στη νοτιοανατολική Αγγλία μερικές ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Το Παρίσι ήρε τον αποκλεισμό επιτρέποντας σε οδηγούς με πρόσφατο αρνητικό τεστ COVID να εισέλθουν στη χώρα.

Ο Βρετανός υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ δήλωσε ότι ο στρατός θα βοηθήσει να οργανωθούν σημεία διενέργειας τεστ σε διάφορες περιοχές της νοτιοανατολικής Αγγλίας προκειμένου να αρχίσουν να κινούνται τα φορτηγά, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

«Ελπίζω ότι σήμερα το πρωί, θα δείτε ανθρώπους και οχήματα εμπορευμάτων να διασχίζουν τη Μάγχη», δήλωσε σήμερα ο υπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. «Φτιάχνουμε τις υποδομές. Άρα οι ένοπλες δυνάμεις θα κάνουν αυτό (τεστ COVID) σε πρώτη φάση για να βοηθήσουν να το οργανώσουμε αυτό και να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».

Οι οδηγοί θα υποβληθούν πρώτα στα λεγόμενα τεστ 'rapid'. Όποιος βρίσκεται θετικός θα υποβάλλεται σε τεστ PCR, και αν βρίσκεται και πάλι θετικός θα τίθεται σε απομόνωση σε ξενοδοχείο.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.