Βρετανία: Ανάπτυξη με ρυθμό-ρεκόρ 16% κατά το 3ο τρίμηνο του 2020

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ανάπτυξη με ρυθμό-ρεκόρ 16% κατά το 3ο τρίμηνο του 2020

Ταχύτερη από την αναμενόμενη ήταν η οικονομική ανάκαμψη της Βρετανίας μετά την κατάρρευση που υπέστη λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις, την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Την ώρα που και ο κρατικός δανεισμός σημείωσε άλμα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε με ρυθμό-ρεκόρ 16,0% το τρίτο τρίμηνο –ο ρυθμός αυτός είναι αναθεωρημένος προς τα πάνω σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση, που ήταν 15,5% – αλλά και πάλι, αυτό δεν ήταν αρκετό για να αντισταθμιστεί η βουτιά κατά 18,8% της περιόδου Απριλίου-Ιουνίου, όταν το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας τελούσε υπό αναστολή.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία (ONS) ανακοίνωσε επίσης ότι η Βρετανία δανείστηκε ποσό-ρεκόρ 241 δισ. λιρών (323 δισ. δολαρίων) τους πρώτους οκτώ μήνες του οικονομικού έτους, ή σχεδόν 190 δισ. λίρες πάνω από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το δημόσιο χρέος διαμορφώθηκε σχεδόν στα 2,1 τρισ. λίρες, ή στο 99,5% του ετήσιου ΑΕΠ, φθάνοντας στο υψηλότερο ποσοστό από το 1962, σύμφωνα με την ONS.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider