«Καμπανάκι» από Αλτμάιερ: Το μερικό lockdown μπορεί να διαρκέσει μέχρι την άνοιξη του 2021

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Καμπανάκι» από Αλτμάιερ: Το μερικό lockdown μπορεί να διαρκέσει μέχρι την άνοιξη του 2021
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ο Αλτμάιερ δήλωσε στην Die Welt πως δεν είναι δυνατόν να αρθούν τα μέτρα.

Τα μέτρα του μερικού lockdown, που ισχύουν στη Γερμανία, μπορεί να παραταθούν μέχρι τις αρχές της άνοιξης, αν οι μολύνσεις δεν τεθούν υπό έλεγχο, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα Die Welt.

Ο Αλτμάιερ δήλωσε στην Die Welt πως δεν είναι δυνατόν να αρθούν τα μέτρα, όταν σε μεγάλα τμήματα της Γερμανίας καταγράφονται περισσότερες από 50 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους.

«Έχουμε τρεις με τέσσερις μακρούς χειμωνιάτικους μήνες μπροστά μας», δήλωσε. «Είναι δυνατόν οι περιορισμοί να συνεχισθούν τους πρώτους μήνες του 2021».

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησε την Τετάρτη με τους επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας να παραταθούν και να αυστηροποιηθούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού τουλάχιστον μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Η Γερμανία επέβαλε στις αρχές Νοεμβρίου ένα «light lockdown», στο πλαίσιο του οποίου έκλεισαν τα μπαρ και τα εστιατόρια, όμως επιτράπηκε να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία και τα καταστήματα. Τα μέτρα σταμάτησαν την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, όμως οι μολύνσεις έχουν σταθεροποιηθεί σε υψηλό επίπεδο.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη Γερμανία 21.695 νέα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), αυξάνοντας σε 1.028.089 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.

Φωτογραφία: Getty Images/ Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ακίνητα: Διπλό «ψαλίδι» στους φόρους το 2027 - Πάνω από 592.000 ιδιοκτήτες γλιτώνουν τον ΕΝΦΙΑ

Ξεμπλοκάρει δικαστικά η επέκταση της Λ. Κύμης (ΤΕΡΝΑ, AKTOR) - «Στον αέρα» χρηματοδότηση και έργο

ΔΕΔΔΗΕ: Περιθώρια για νέες μικρομεσαίες επενδύσεις ΑΠΕ στο δίκτυο διανομής – Πως θα εξελιχθεί η ζήτηση μέχρι το 2030

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider