«Καμπανάκι» από Αλτμάιερ: Το μερικό lockdown μπορεί να διαρκέσει μέχρι την άνοιξη του 2021

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καμπανάκι» από Αλτμάιερ: Το μερικό lockdown μπορεί να διαρκέσει μέχρι την άνοιξη του 2021
Ο Αλτμάιερ δήλωσε στην Die Welt πως δεν είναι δυνατόν να αρθούν τα μέτρα.

Τα μέτρα του μερικού lockdown, που ισχύουν στη Γερμανία, μπορεί να παραταθούν μέχρι τις αρχές της άνοιξης, αν οι μολύνσεις δεν τεθούν υπό έλεγχο, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα Die Welt.

Ο Αλτμάιερ δήλωσε στην Die Welt πως δεν είναι δυνατόν να αρθούν τα μέτρα, όταν σε μεγάλα τμήματα της Γερμανίας καταγράφονται περισσότερες από 50 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους.

«Έχουμε τρεις με τέσσερις μακρούς χειμωνιάτικους μήνες μπροστά μας», δήλωσε. «Είναι δυνατόν οι περιορισμοί να συνεχισθούν τους πρώτους μήνες του 2021».

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησε την Τετάρτη με τους επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας να παραταθούν και να αυστηροποιηθούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού τουλάχιστον μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Η Γερμανία επέβαλε στις αρχές Νοεμβρίου ένα «light lockdown», στο πλαίσιο του οποίου έκλεισαν τα μπαρ και τα εστιατόρια, όμως επιτράπηκε να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία και τα καταστήματα. Τα μέτρα σταμάτησαν την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, όμως οι μολύνσεις έχουν σταθεροποιηθεί σε υψηλό επίπεδο.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη Γερμανία 21.695 νέα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), αυξάνοντας σε 1.028.089 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.

Φωτογραφία: Getty Images/ Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider