Τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι
Αντί να κάνουν... αποταμίευση, οι εκατομμυριούχοι «ξοδεύουν» τα χρήματα τους σε επενδύσεις που παρουσιάζουν πολλές πιθανότητες να αυξήσουν το αρχικό τους κεφάλαιο.

Μπορεί κάποιοι να έχουν στο μυαλό του πως οι εκατομμυριούχοι ξοδεύουν δίχως αύριο τα χρήματα τους σε πολυτελή αντικείμενα και ξέφρενη διασκέδαση, όμως στην πραγματικότητα η απόκτηση εκατομμυρίων σπάνια συνοδεύεται από οικονομική χαλαρότητα.

Αυτό επιβεβαιώνει ο συγγραφέας του βιβλίου «Ο εκατομμυριούχος της διπλανής πόρτας», Τόμας Τζ. Στάνλεϊ, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων με περισσότερους από 500 εκατομμυριούχους στις ΗΠΑ, ανακάλυψε πως οι περισσότεροι από αυτούς ήταν φειδωλοί με τα έξοδά τους.

Αντί για πολυτελή αντικείμενα ή... αποταμίευση, οι εκατομμυριούχοι «ξοδεύουν» τα χρήματα τους σε επενδύσεις που παρουσιάζουν πολλές πιθανότητες να αυξήσουν το αρχικό τους κεφάλαιο.

Αυτό φαίνεται να είναι ένα από τα βασικά τους χαρακτηριστικά.. όταν πρόκειται για αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους, σύμφωνα με το Business Insider.

Ποια είναι λοιπόν τα τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι;

Οι επενδύσεις αποτελούν μία από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων για τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους στις ΗΠΑ, με το 95% αυτών να κατέχουν σημαντικά ποσοστά μετοχών σε μεγάλες εταιρείες, ενώ τουλάχιστον το 20% αυτών να επενδύουν στο χρηματιστήριο.

Όμως οι περισσότεροι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι, σύμφωνα με τον Στάνλεϊ, δεν δείχνουν να αφιερώνουν μεγάλο ποσοστό του χρόνου τους σε αυτές τις επενδύσεις. Μάλιστα, το 42% των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν είχαν πραγματοποιήσει καμία αλλαγή στο μετοχικό τους χαρτοφυλάκιο σε διάστημα ενός έτους. 

Οι εκατομμυριούχοι φαίνεται να μην υπολογίζουν τα χρήματα που θα ξοδέψουν για τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, όταν αυτά αφορούν στην εκπαίδευση τους, όμως δείχνουν σαφώς μικρότερη θέληση να τα βοηθήσουν οικονομικά, ειδικά όσο πλησιάζουν  προς την ενηλικίωση. 

Σύμφωνα με την έρευνα του Στάνλεϊ, οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι γονείς προτιμούν να προσφέρουν σποραδικά, όπως το να συνεισφέρουν οικονομικά για την αγορά ακινήτου, ενώ αποφεύγουν την οικονομική εξάρτηση. 

Η εικόνα του εκατομμυριούχου που ψωνίζει χρησιμοποιώντας μία exclusive πιστωτική κάρτα που του «ανταποδίδει» προνόμια πολυτελείας είναι συνηθισμένη μόνο στις ταινίες. Στην πραγματικότητα ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος ξέρει πως οι exclusive κάρτες πάνε πακέτο με υψηλά κόστη, τα οποία και αποφεύγει. 

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον Στάνλεϊ, μόλις το 6,2% των εκατομμυριούχων που συμμετείχαν στην έρευνά του, είχαν την Amex Platinum και ακόμα λιγότεροι είχαν ακόμα πιο exclusive πιστωτικές κάρτες.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:16

Παπασταύρου για ξενοδοχείο στη Μήλο: Προχωρούμε στις απαραίτητες ενέργειες για αναστολή των οικοδομικών εργασιών

12:15

Η εξάπλωση της καρδιακής ανεπάρκειας έχει πάρει τη μορφή πανδημίας

12:08

ESM: Στην ελίτ των ισχυρών της Ευρωζώνης τα ελληνικά ομόλογα - Ρεκόρ 15ετίας για το spread

12:08

Εμπορικό Συνέδριο REVOIL 2026

12:02

Πραγματικότητα η απαγόρευση του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη

11:54

Γ. Μιχαλόπουλος: «Δομικό στοιχείο οικονομικής σταθερότητας ο χρηματοοικονομικός εγγραμματισμός»

11:49

Deal στα αθλητικά είδη: Η Anta αποκτά το 29% της Puma έναντι 1,5 δισ. ευρώ

11:42

Γροιλανδία: Οι πρωθυπουργοί Δανίας και Γροιλανδίας θα βρεθούν στο Βερολίνο και το Παρίσι

11:35

Σε τροχιά αναβάθμισης από την MSCI το ΧΑ - Ξεκινά διαβούλευση με ορίζοντα τον Μάρτιο

11:34

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τουλάχιστον ένα «βλήμα» προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας

11:31

Γερμανία για deal ΕΕ - Ινδίας: Νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και ποιοτικής απασχόλησης

11:30

ΔΕΔΔΗΕ: Απολύτως νόμιμο το έργο στον Υμηττό

11:23

Μπρατάκος: Έξι παρεμβάσεις για οδική αποσυμφόρηση στην Αττική με ταυτόχρονη λειτουργία της αγοράς

11:18

ΔΥΠΑ: Στον Βόλο η 51η «Ημέρα Καριέρας» - Πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας

11:14

Υψηλή διάκριση της Πειραιώς από το CDP με βαθμολογία «A-» για τις περιβαλλοντικές επιδόσεις της

11:12

Μητσοτάκης για Ολοκαύτωμα: Μισαλλοδοξία, ρατσισμός και αντισημιτισμός δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας

11:11

Κεφαλογιάννης: Έχουμε κάνει άλματα στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας

11:10

ΧΑ: Σε αλλεπάλληλα υψηλά ο Γενικός Δείκτης, «έπιασε» και τις 2.300 μονάδες

11:04

Το 2025 έκλεισε με το καλύτερο δ’ τρίμηνο σε παραγωγή στην ιστορία της Energean

10:57

V Tourism AE: Διευκρινίσεις για τη λειτουργία και την επέκταση του Domes White Coast Milos

10:56

Eldorado: Νέες ανακαλύψεις χρυσού, αργύρου και χαλκού στη Χαλκιδική

10:54

Νέα άνοδος στις ευρωαγορές με «αέρα» από Ινδία

10:38

Πύργος Ηλείας: Δέντρο έπεσε σε τρένο προς Κατάκολο, τραυματίστηκε ο μηχανοδηγός

10:35

Είναι σε θέση οι ΗΠΑ να βάλουν τέλος στη βία των τζιχαντιστών στη Νιγηρία;

10:29

50 χρόνια ΣΕΚΑΠ: H JTI συνδέει την ισχυρή βιομηχανική παράδοση με το μέλλον

10:25

Revolut: Αύξηση 25% στην ελληνική επενδυτική βάση - Μέσος όρος ηλικίας τα 34 έτη

10:23

Δημοσκόπηση Interview: Πρωτιά με ενίσχυση στο 26,9% για ΝΔ – Είναι έτοιμη για πολιτική η Μαρία Καρυστιανού;

10:14

Τι επηρεάζει την υγεία της καρδιάς μας;

10:13

Εθνική Τράπεζα: Κάτω του 5% το ποσοστό της Principal Global Investors

10:10

ΟΗΕ: Να διδαχθούμε από το Ολοκαύτωμα και να απορρίψουμε το μίσος

gazzetta
gazzetta reader insider insider