Τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι
Αντί να κάνουν... αποταμίευση, οι εκατομμυριούχοι «ξοδεύουν» τα χρήματα τους σε επενδύσεις που παρουσιάζουν πολλές πιθανότητες να αυξήσουν το αρχικό τους κεφάλαιο.

Μπορεί κάποιοι να έχουν στο μυαλό του πως οι εκατομμυριούχοι ξοδεύουν δίχως αύριο τα χρήματα τους σε πολυτελή αντικείμενα και ξέφρενη διασκέδαση, όμως στην πραγματικότητα η απόκτηση εκατομμυρίων σπάνια συνοδεύεται από οικονομική χαλαρότητα.

Αυτό επιβεβαιώνει ο συγγραφέας του βιβλίου «Ο εκατομμυριούχος της διπλανής πόρτας», Τόμας Τζ. Στάνλεϊ, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων με περισσότερους από 500 εκατομμυριούχους στις ΗΠΑ, ανακάλυψε πως οι περισσότεροι από αυτούς ήταν φειδωλοί με τα έξοδά τους.

Αντί για πολυτελή αντικείμενα ή... αποταμίευση, οι εκατομμυριούχοι «ξοδεύουν» τα χρήματα τους σε επενδύσεις που παρουσιάζουν πολλές πιθανότητες να αυξήσουν το αρχικό τους κεφάλαιο.

Αυτό φαίνεται να είναι ένα από τα βασικά τους χαρακτηριστικά.. όταν πρόκειται για αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους, σύμφωνα με το Business Insider.

Ποια είναι λοιπόν τα τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι;

Οι επενδύσεις αποτελούν μία από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων για τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους στις ΗΠΑ, με το 95% αυτών να κατέχουν σημαντικά ποσοστά μετοχών σε μεγάλες εταιρείες, ενώ τουλάχιστον το 20% αυτών να επενδύουν στο χρηματιστήριο.

Όμως οι περισσότεροι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι, σύμφωνα με τον Στάνλεϊ, δεν δείχνουν να αφιερώνουν μεγάλο ποσοστό του χρόνου τους σε αυτές τις επενδύσεις. Μάλιστα, το 42% των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν είχαν πραγματοποιήσει καμία αλλαγή στο μετοχικό τους χαρτοφυλάκιο σε διάστημα ενός έτους. 

Οι εκατομμυριούχοι φαίνεται να μην υπολογίζουν τα χρήματα που θα ξοδέψουν για τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, όταν αυτά αφορούν στην εκπαίδευση τους, όμως δείχνουν σαφώς μικρότερη θέληση να τα βοηθήσουν οικονομικά, ειδικά όσο πλησιάζουν  προς την ενηλικίωση. 

Σύμφωνα με την έρευνα του Στάνλεϊ, οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι γονείς προτιμούν να προσφέρουν σποραδικά, όπως το να συνεισφέρουν οικονομικά για την αγορά ακινήτου, ενώ αποφεύγουν την οικονομική εξάρτηση. 

Η εικόνα του εκατομμυριούχου που ψωνίζει χρησιμοποιώντας μία exclusive πιστωτική κάρτα που του «ανταποδίδει» προνόμια πολυτελείας είναι συνηθισμένη μόνο στις ταινίες. Στην πραγματικότητα ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος ξέρει πως οι exclusive κάρτες πάνε πακέτο με υψηλά κόστη, τα οποία και αποφεύγει. 

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον Στάνλεϊ, μόλις το 6,2% των εκατομμυριούχων που συμμετείχαν στην έρευνά του, είχαν την Amex Platinum και ακόμα λιγότεροι είχαν ακόμα πιο exclusive πιστωτικές κάρτες.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Ζελένσκι και Μακρόν θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ

23:56

ΟΗΕ: Η επιδημία του Έμπολα παραμένει τεράστιας κλίμακας, δεν έχει ακόμη κορυφωθεί

23:52

Περίπου 170.000 ηλικιωμένοι είναι άστεγοι σε ΕΕ και Βρετανία

23:48

Ζελένσκι: Σχεδιάζει «δύσκολα και αντιδημοφιλή» μέτρα για να καλυφθεί το έλλειμμα στον προϋπολογισμό

23:41

«Ο Τραμπ έχει κάνει καλό στο ΝΑΤΟ», λέει ο πρόεδρος της Φινλανδίας

23:35

Γκέιτς: Η εξάλειψη της ιλαράς δεν είναι πλέον εφικτή λόγω της διστακτικότητας έναντι των εμβολίων

23:29

ΥΠΑΑΤ - ΑΑΔΕ: Νέες βελτιώσεις στο myAGRO - Τι ισχύει για τους ΚΑΕΚ

23:23

Κοντόπουλος: «Η ελληνική κεφαλαιαγορά επέστρεψε στον διεθνή επενδυτικό χάρτη»

23:17

Απώλειες στη Wall Street με φόντο πετρέλαιο, ομόλογα και στο βάθος... Fed

22:55

ΗΠΑ: Στα 38 δισ. δολάρια το κόστος του πολέμου στο Ιράν

22:41

Πρωθυπουργός Καναδά: «Θα παραμείνουμε ο καλύτερος εταίρος των ΗΠΑ»

22:33

Χαρδούβελης: «Η ένταξη του Χρηματιστηρίου στο Euronext ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο»

22:19

ΥΠΕΞ: «Η Δημοκρατία κατευθυντήρια αρχή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής»

22:07

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 108 δολάρια το Brent - Άνοδος 4,4% για WTI με το βλέμμα στη Σ. Αραβία

21:49

Ρωσία: Οι ΗΠΑ αψηφούν τις συνέπειες μιας ένοπλης σύγκρουσης στο διάστημα

21:32

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το νέο βαθμολόγιο στο Δημόσιο

21:19

Πιέσεις στον χρυσό από ομόλογα και δολάριο

21:08

ΗΠΑ: Επίθεση Τραμπ στους δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου που διόρισε ο ίδιος

20:56

Reuters: Οι βασικοί υποψήφιοι για τη διαδοχή της Λαγκάρντ στην ΕΚΤ

20:52

Συνολικά 1.152 στρέμματα κάηκαν στην Κόνιτσα - Περίπου 8.000 έχουν επηρεαστεί

20:40

Μητσοτάκης: «Αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ»

20:35

Η Ρωσία έπληξε σιδηροδρομικές υποδομές και δύο πλοία σε ουκρανικά λιμάνια

20:24

Χατζηδάκης: «Μοχλός ενίσχυσης των επενδύσεων η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών»

20:22

Η Διώρυγα του Παναμά μειώνει περαιτέρω τις διελεύσεις λόγω Ελ Νίνιο

20:10

Επαφές Πιερρακάκη με Μερτς και Κλινγκμπάιλ - «Η Ευρώπη χρειάζεται μία ισχυρή Γερμανία»

19:55

Ολλανδία: Αποκλεισμοί δρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών από αγρότες για τον προϋπολογισμό

19:46

Η Ουκρανία εξαπολύει αντεπίθεση στο βόρειο τμήμα του Ντονέτσκ

19:39

Ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ για το 2026

19:38

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αύξηση 22% στα καθαρά κέρδη το α' εξάμηνο - Στα 2,2 δισ. τα ταμειακά διαθέσιμα

19:30

Από το Ορμούζ στην Αρκτική: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αλλάζει τους δρόμους του παγκόσμιου εμπορίου


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider