Τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι
Αντί να κάνουν... αποταμίευση, οι εκατομμυριούχοι «ξοδεύουν» τα χρήματα τους σε επενδύσεις που παρουσιάζουν πολλές πιθανότητες να αυξήσουν το αρχικό τους κεφάλαιο.

Μπορεί κάποιοι να έχουν στο μυαλό του πως οι εκατομμυριούχοι ξοδεύουν δίχως αύριο τα χρήματα τους σε πολυτελή αντικείμενα και ξέφρενη διασκέδαση, όμως στην πραγματικότητα η απόκτηση εκατομμυρίων σπάνια συνοδεύεται από οικονομική χαλαρότητα.

Αυτό επιβεβαιώνει ο συγγραφέας του βιβλίου «Ο εκατομμυριούχος της διπλανής πόρτας», Τόμας Τζ. Στάνλεϊ, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων με περισσότερους από 500 εκατομμυριούχους στις ΗΠΑ, ανακάλυψε πως οι περισσότεροι από αυτούς ήταν φειδωλοί με τα έξοδά τους.

Αντί για πολυτελή αντικείμενα ή... αποταμίευση, οι εκατομμυριούχοι «ξοδεύουν» τα χρήματα τους σε επενδύσεις που παρουσιάζουν πολλές πιθανότητες να αυξήσουν το αρχικό τους κεφάλαιο.

Αυτό φαίνεται να είναι ένα από τα βασικά τους χαρακτηριστικά.. όταν πρόκειται για αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους, σύμφωνα με το Business Insider.

Ποια είναι λοιπόν τα τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι;

Οι επενδύσεις αποτελούν μία από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων για τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους στις ΗΠΑ, με το 95% αυτών να κατέχουν σημαντικά ποσοστά μετοχών σε μεγάλες εταιρείες, ενώ τουλάχιστον το 20% αυτών να επενδύουν στο χρηματιστήριο.

Όμως οι περισσότεροι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι, σύμφωνα με τον Στάνλεϊ, δεν δείχνουν να αφιερώνουν μεγάλο ποσοστό του χρόνου τους σε αυτές τις επενδύσεις. Μάλιστα, το 42% των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν είχαν πραγματοποιήσει καμία αλλαγή στο μετοχικό τους χαρτοφυλάκιο σε διάστημα ενός έτους. 

Οι εκατομμυριούχοι φαίνεται να μην υπολογίζουν τα χρήματα που θα ξοδέψουν για τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, όταν αυτά αφορούν στην εκπαίδευση τους, όμως δείχνουν σαφώς μικρότερη θέληση να τα βοηθήσουν οικονομικά, ειδικά όσο πλησιάζουν  προς την ενηλικίωση. 

Σύμφωνα με την έρευνα του Στάνλεϊ, οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι γονείς προτιμούν να προσφέρουν σποραδικά, όπως το να συνεισφέρουν οικονομικά για την αγορά ακινήτου, ενώ αποφεύγουν την οικονομική εξάρτηση. 

Η εικόνα του εκατομμυριούχου που ψωνίζει χρησιμοποιώντας μία exclusive πιστωτική κάρτα που του «ανταποδίδει» προνόμια πολυτελείας είναι συνηθισμένη μόνο στις ταινίες. Στην πραγματικότητα ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος ξέρει πως οι exclusive κάρτες πάνε πακέτο με υψηλά κόστη, τα οποία και αποφεύγει. 

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον Στάνλεϊ, μόλις το 6,2% των εκατομμυριούχων που συμμετείχαν στην έρευνά του, είχαν την Amex Platinum και ακόμα λιγότεροι είχαν ακόμα πιο exclusive πιστωτικές κάρτες.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:41

DW: Το BBC μειώνει το δυναμικό του – μειώνεται και η δυναμική του;

17:31

Δήμας: Προχωρούν οι εργασίες του ΒΟΑΚ σε όλα τα τμήματα μαζί με τις παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας

17:27

Μόλις 3 πλοία πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ τις τελευταίες 12 ώρες

17:23

Πολιτική Προστασία: 52 πυρκαγιές το Σαββατοκύριακο, οι περισσότερες οφείλονται σε αμέλεια

17:22

Reuters: Στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη ο νέος γύρος συνομιλιών Ισραήλ - Λιβάνου

17:17

Γαλλικά ΜΜΕ: Τι προσδοκά η Αθήνα από την επίσκεψη Μακρόν

17:15

Το Πακιστάν «παγώνει» deal 1,5 δισ. με το Σουδάν για πώληση όπλων μετά από παρέμβαση της Σ. Αραβίας

17:12

Ιράν: Ανοίγουν ξανά τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Τεχεράνης

17:03

Τραμπ: Θα υπογραφεί απόψε συμφωνία με Ιράν - Στο Πακιστάν διαπραγματευτές των ΗΠΑ

16:47

Profit taking και ελεγχόμενες πιέσεις στη Wall Street

16:41

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Τρίτη 21 Απριλίου

16:35

Cosmos Sport: Στρατηγική συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού

16:33

Θεμιστοκλέους: Εντός χρονοδιαγράμματος τα έργα Υγείας του Ταμείου Ανάκαμψης

16:33

Κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων ζημίωσε το Δημόσιο με ένα δισ. ευρώ - Κατασχέθηκαν 42 ακίνητα και 76 σκάφη

16:22

Στην κατοχή της Eli Lilly η Kelonia: Έκλεισε το deal - Έως 7 δισ. δολάρια το τίμημα

16:10

Γαλλία: Με ποια αδικήματα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος ο Μασκ - Απών από την «εθελοντική ακρόαση»

16:10

Εισφορές: 8 στους 10 επέλεξαν τις φθηνότερες και το 2026 - Πόσο συμπιέζονται οι μελλοντικές συντάξεις

15:58

Booking.com: Το 84% των Ελλήνων επιδιώκει πιο βιώσιμα ταξίδια

15:46

Η ΤτΕ προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο τον επαναδιορισμό Στουρνάρα

15:35

Η Golden Age Capital απέκτησε πλειοψηφική συμμετοχή στη Moving Doors

15:34

Νέα ψηφιακή γενιά υπηρεσιών ΤΜΕΔΕ Portfolio

15:26

Παπαθανάσης: Συμβόλαιό μας για μια ισχυρή, σύγχρονη και δίκαιη Ελλάδα το ΕΣΠΑ 2021-2027

15:25

Ο ΕΣΠ ζητά την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στην αργυροχρυσοχοΐα

15:20

Γεωργιάδης: Με βάζει σε σκέψεις ο τρόπος λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

15:18

Σι Τζινπίνγκ: Τα στενά του Ορμούζ «πρέπει να μείνουν ανοικτά»

15:17

Deal 17 δισ. δολαρίων στις κατασκευές - Η QXO εξαγόρασε την TopBuild

15:15

Πώς να κάνεις digital declutter και να πάρεις πίσω τον έλεγχο της καθημερινότητάς σου

15:09

Συνάντηση Παπασταύρου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Masdar

15:09

Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 2 - Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα

15:03

Anthropic: Σκοπεύει «να βάλει στο τραπέζι» τους κινδύνους του AI μοντέλου, Mythos

gazzetta
gazzetta reader insider insider