Τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι
Αντί να κάνουν... αποταμίευση, οι εκατομμυριούχοι «ξοδεύουν» τα χρήματα τους σε επενδύσεις που παρουσιάζουν πολλές πιθανότητες να αυξήσουν το αρχικό τους κεφάλαιο.

Μπορεί κάποιοι να έχουν στο μυαλό του πως οι εκατομμυριούχοι ξοδεύουν δίχως αύριο τα χρήματα τους σε πολυτελή αντικείμενα και ξέφρενη διασκέδαση, όμως στην πραγματικότητα η απόκτηση εκατομμυρίων σπάνια συνοδεύεται από οικονομική χαλαρότητα.

Αυτό επιβεβαιώνει ο συγγραφέας του βιβλίου «Ο εκατομμυριούχος της διπλανής πόρτας», Τόμας Τζ. Στάνλεϊ, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων με περισσότερους από 500 εκατομμυριούχους στις ΗΠΑ, ανακάλυψε πως οι περισσότεροι από αυτούς ήταν φειδωλοί με τα έξοδά τους.

Αντί για πολυτελή αντικείμενα ή... αποταμίευση, οι εκατομμυριούχοι «ξοδεύουν» τα χρήματα τους σε επενδύσεις που παρουσιάζουν πολλές πιθανότητες να αυξήσουν το αρχικό τους κεφάλαιο.

Αυτό φαίνεται να είναι ένα από τα βασικά τους χαρακτηριστικά.. όταν πρόκειται για αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους, σύμφωνα με το Business Insider.

Ποια είναι λοιπόν τα τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι;

Οι επενδύσεις αποτελούν μία από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων για τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους στις ΗΠΑ, με το 95% αυτών να κατέχουν σημαντικά ποσοστά μετοχών σε μεγάλες εταιρείες, ενώ τουλάχιστον το 20% αυτών να επενδύουν στο χρηματιστήριο.

Όμως οι περισσότεροι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι, σύμφωνα με τον Στάνλεϊ, δεν δείχνουν να αφιερώνουν μεγάλο ποσοστό του χρόνου τους σε αυτές τις επενδύσεις. Μάλιστα, το 42% των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν είχαν πραγματοποιήσει καμία αλλαγή στο μετοχικό τους χαρτοφυλάκιο σε διάστημα ενός έτους. 

Οι εκατομμυριούχοι φαίνεται να μην υπολογίζουν τα χρήματα που θα ξοδέψουν για τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, όταν αυτά αφορούν στην εκπαίδευση τους, όμως δείχνουν σαφώς μικρότερη θέληση να τα βοηθήσουν οικονομικά, ειδικά όσο πλησιάζουν  προς την ενηλικίωση. 

Σύμφωνα με την έρευνα του Στάνλεϊ, οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι γονείς προτιμούν να προσφέρουν σποραδικά, όπως το να συνεισφέρουν οικονομικά για την αγορά ακινήτου, ενώ αποφεύγουν την οικονομική εξάρτηση. 

Η εικόνα του εκατομμυριούχου που ψωνίζει χρησιμοποιώντας μία exclusive πιστωτική κάρτα που του «ανταποδίδει» προνόμια πολυτελείας είναι συνηθισμένη μόνο στις ταινίες. Στην πραγματικότητα ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος ξέρει πως οι exclusive κάρτες πάνε πακέτο με υψηλά κόστη, τα οποία και αποφεύγει. 

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον Στάνλεϊ, μόλις το 6,2% των εκατομμυριούχων που συμμετείχαν στην έρευνά του, είχαν την Amex Platinum και ακόμα λιγότεροι είχαν ακόμα πιο exclusive πιστωτικές κάρτες.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:16

Wall Street: Στις συμπληγάδες του τεχνολογικού sell off και της Μέσης Ανατολής

23:05

Ρεκόρ συλλήψεων για εμπρησμούς από αμέλεια το τελευταίο διήμερο

22:47

Ουκρανία-Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί και αρκετοί τραυματίες εξαιτίας επιθέσεων

22:32

Νορβηγία: Περισσότερα από 50 σπίτια καταστράφηκαν εξαιτίας πυρκαγιάς

22:21

Χρυσός: Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων έξι εβδομάδων

22:18

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης άνοιξαν πυρ εναντίον εμπορικού πλοίου στα Στενά του Ορμούζ

22:10

ΑΔΜΗΕ: Από 4/9 η καταβολή καθαρού υπόλοιπου μερίσματος για το 2025 - Το νέο ΔΣ

21:41

Πετρέλαιο: «Άλμα» 4% μετά την επίθεση Ιράν σε κρίσιμες υποδομές του Κουβέιτ - Εβδομαδιαία κέρδη άνω του 13%

21:22

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Πολιτικά Ευβοίας και Ακόντιο Βοιωτίας - 35 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

21:16

ΗΠΑ: Παράσιτο που εντοπίστηκε σε μαρούλι αλυσίδας φαστ φουντ υπεύθυνο για την επιδημία εντερικής λοίμωξης

20:56

ΕΚΤΕΡ: Υπογραφή δεύτερης τροποποιητικής σύμβασης για το έργο «Infinity, Six Senses Porto Heli»

20:43

Axios: Ο Τραμπ εξετάζει μαζική κλιμάκωση κατά του Ιράν - Στέλνει επιπλέον δεκάδες αεροσκάφη στο Ισραήλ

20:25

EE: Νέοι κανόνες για να σταματήσει η καταστροφή απούλητων ρούχων και υποδημάτων

20:13

Γάζα: Τουλάχιστον 8 νεκροί από ισραηλινή επιδρομή κατά τη διάρκεια κηδείας στη Νουσέιρατ

20:00

Τραμπ: Αγώνας δρόμου για να θέσει υπό τον έλεγχό του τις εκλογές

19:52

Iδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στις εξόδους της Αττικής

19:39

To EFA GROUP εξαγοράζει το 100% της SSMART

19:35

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 3 του Μετρό από 19 Ιουλίου στο τμήμα «Ευαγγελισμός - Κατεχάκη»

19:29

Νέα πτώση στις ευρωαγορές με βαρίδι το διεθνές sell off στα τσιπ

19:16

Διευρύνεται τo sell off της SpaceX - «Καπνός» πάνω από 1 τρισ. δολ.

19:12

Μεξικό: Σεισμός 7,4 βαθμών στα ανοικτά των δυτικών ακτών της χώρας

19:06

Τουλάχιστον 8 νεκροί και 34 αγνοούμενοι από κατολίσθηση στην Κίνα

18:55

Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Σέρρες λόγω βλάβης

18:47

Ο αμερικανικός στρατός κατέστρεψε κέντρο ελέγχου της θαλάσσιας κυκλοφορίας στο Τσαμπαχάρ

18:39

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την αποπομπή του Φιόντοροφ

18:29

ΗΠΑ: Απροσδόκητη αύξηση των τιμών εισαγωγών τον Ιούνιο λόγω Κίνας

18:12

Tο Ελεγκτικό Συνέδριο διαπίστωσε στον ΕΛΕΓΕΠ ελλείμματα και λανθασμένες πληρωμές

18:02

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία «βουτιά» 5,74% για τις τράπεζες, σε χαμηλό πέντε εβδομάδων ο Γενικός Δείκτης

17:48

Η Choose διακρίνεται με Bronze Award στα Effie Awards για την καμπάνια «Πίσω από τα Φώτα» του Φυσικού Αερίου Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας

17:48

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Λε Χοάι Τρουνγκ: Στο επίκεντρο οικονομία, ναυτιλία και συντονισμός στον ΟΗΕ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider