Τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι
Αντί να κάνουν... αποταμίευση, οι εκατομμυριούχοι «ξοδεύουν» τα χρήματα τους σε επενδύσεις που παρουσιάζουν πολλές πιθανότητες να αυξήσουν το αρχικό τους κεφάλαιο.

Μπορεί κάποιοι να έχουν στο μυαλό του πως οι εκατομμυριούχοι ξοδεύουν δίχως αύριο τα χρήματα τους σε πολυτελή αντικείμενα και ξέφρενη διασκέδαση, όμως στην πραγματικότητα η απόκτηση εκατομμυρίων σπάνια συνοδεύεται από οικονομική χαλαρότητα.

Αυτό επιβεβαιώνει ο συγγραφέας του βιβλίου «Ο εκατομμυριούχος της διπλανής πόρτας», Τόμας Τζ. Στάνλεϊ, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων με περισσότερους από 500 εκατομμυριούχους στις ΗΠΑ, ανακάλυψε πως οι περισσότεροι από αυτούς ήταν φειδωλοί με τα έξοδά τους.

Αντί για πολυτελή αντικείμενα ή... αποταμίευση, οι εκατομμυριούχοι «ξοδεύουν» τα χρήματα τους σε επενδύσεις που παρουσιάζουν πολλές πιθανότητες να αυξήσουν το αρχικό τους κεφάλαιο.

Αυτό φαίνεται να είναι ένα από τα βασικά τους χαρακτηριστικά.. όταν πρόκειται για αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους, σύμφωνα με το Business Insider.

Ποια είναι λοιπόν τα τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι;

Οι επενδύσεις αποτελούν μία από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων για τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους στις ΗΠΑ, με το 95% αυτών να κατέχουν σημαντικά ποσοστά μετοχών σε μεγάλες εταιρείες, ενώ τουλάχιστον το 20% αυτών να επενδύουν στο χρηματιστήριο.

Όμως οι περισσότεροι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι, σύμφωνα με τον Στάνλεϊ, δεν δείχνουν να αφιερώνουν μεγάλο ποσοστό του χρόνου τους σε αυτές τις επενδύσεις. Μάλιστα, το 42% των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν είχαν πραγματοποιήσει καμία αλλαγή στο μετοχικό τους χαρτοφυλάκιο σε διάστημα ενός έτους. 

Οι εκατομμυριούχοι φαίνεται να μην υπολογίζουν τα χρήματα που θα ξοδέψουν για τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, όταν αυτά αφορούν στην εκπαίδευση τους, όμως δείχνουν σαφώς μικρότερη θέληση να τα βοηθήσουν οικονομικά, ειδικά όσο πλησιάζουν  προς την ενηλικίωση. 

Σύμφωνα με την έρευνα του Στάνλεϊ, οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι γονείς προτιμούν να προσφέρουν σποραδικά, όπως το να συνεισφέρουν οικονομικά για την αγορά ακινήτου, ενώ αποφεύγουν την οικονομική εξάρτηση. 

Η εικόνα του εκατομμυριούχου που ψωνίζει χρησιμοποιώντας μία exclusive πιστωτική κάρτα που του «ανταποδίδει» προνόμια πολυτελείας είναι συνηθισμένη μόνο στις ταινίες. Στην πραγματικότητα ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος ξέρει πως οι exclusive κάρτες πάνε πακέτο με υψηλά κόστη, τα οποία και αποφεύγει. 

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον Στάνλεϊ, μόλις το 6,2% των εκατομμυριούχων που συμμετείχαν στην έρευνά του, είχαν την Amex Platinum και ακόμα λιγότεροι είχαν ακόμα πιο exclusive πιστωτικές κάρτες.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:52

Τριγμοί στη Wall Street υπό τη σκιά της έντασης για τη Γροιλανδία

16:48

Συρία: Η συμφωνία με τη Δαμασκό «δεν ισχύει πλέον» δηλώνουν οι Κούρδοι

16:37

Κοντογεώργης: Οι 10 οριζόντιες πολιτικές περιφερειακής ανάπτυξης

16:30

Συμφωνία Ελλάδας - Αλγερίας για συνεργασία στον τουρισμό

16:19

Εγκαινιάστηκαν τα ανακαινισμένα Κέντρα Υγείας Βάρης και Κορωπίου

16:19

Τουρκία: Συγκρούσεις ανάμεσα σε φιλοκούρδους διαδηλωτές και αστυνομία στα σύνορα με τη Συρία

16:14

ΑΒ Βασιλόπουλος: Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα για 3η συνεχή χρονιά

16:07

Ο Όμιλος AKTOR παρέδωσε τμήμα του νέου κάθετου άξονα 70 της Εγνατίας Οδού

16:06

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν επισκεφτείτε την Disneyland στο Παρίσι

16:03

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο δολιοφθοράς

16:01

Εύκολοι στα λόγια, δύσκολοι στην πράξη οι δασμοί Τραμπ σε 6 χώρες της ΕΕ

15:58

Σημαντικότερο ΣΔΙΤ στην Ελλάδα το επενδυτικό clawback - Θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ

15:55

Ανησυχητική αύξηση των πρώιμων γαστρεντερικών καρκίνων: Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα

15:48

Αυτοψία Κυρανάκη στα έργα αποκατάστασης της γραμμής Αθήνας - Θεσσαλονίκης μετά τον «Daniel»

15:45

Μπέιλι (BoE): Γεωπολιτικές εντάσεις και εμπορικοί πόλεμοι απειλούν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

15:44

Η ρωσική Άπω Ανατολή θάφτηκε στο χιόνι - Προβλήματα τις μετακινήσεις σε Κίνα και Ιαπωνία

15:40

Λαβρόφ: Η Βρετανία δεν θα πρέπει πλέον να αποκαλείται «Μεγάλη»

15:40

Κλειστά όλα τα σχολεία στην Αττική την Τετάρτη λόγω κακοκαιρίας

15:36

e-ΕΦΚΑ: Προσωρινά μη διαθέσιμη η υπηρεσία πληρωμής εισφορών μη μισθωτών μέσω IRIS

15:26

Πάτρα: Απευθείας θαλάσσιες γραμμές Ελλάδας–Αιγύπτου αναβαθμίζουν τον ρόλο του λιμανιού

15:14

Δήμας: Παράδοση στην κυκλοφορία του οδικού έργου Δημάριο – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα

15:12

Αποχώρησαν από το μπλόκο στην Ιόνια Οδό οι αγρότες της Άρτας

15:08

Φρεντέρικσεν για Γροιλανδία: Τα χειρότερα ενδέχεται να είναι ακόμα μπροστά μας

15:05

Εcofin: Διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για τη Φινλανδία

14:52

Μιχαηλίδου: Η συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ενισχύει την κοινωνική συνοχή

14:52

«Οργανωθείτε»: Κλήση αφύπνισης από Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ) στην Ευρώπη

14:45

Τσιάρας για αγρότες: Είναι η στιγμή ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί

14:33

Pantelakis Sec.: Αναβαθμίζει σύσταση και τιμή-στόχο για Helleniq Energy, top-pick με αυξημένη τιμή-στόχο η Motor Oil

14:31

Κακοκαιρία: Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου - Σε Red Code 5 περιφέρειες, ανάμεσά τους και η Αττική

14:23

Ζελένσκι για «Συμβούλιο Ειρήνης»: «Δύσκολο να είμαστε μαζί με τη Ρωσία σε οποιοδήποτε σώμα» - Το σκέφτεται ο Ερντογάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider