Τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι
Αντί να κάνουν... αποταμίευση, οι εκατομμυριούχοι «ξοδεύουν» τα χρήματα τους σε επενδύσεις που παρουσιάζουν πολλές πιθανότητες να αυξήσουν το αρχικό τους κεφάλαιο.

Μπορεί κάποιοι να έχουν στο μυαλό του πως οι εκατομμυριούχοι ξοδεύουν δίχως αύριο τα χρήματα τους σε πολυτελή αντικείμενα και ξέφρενη διασκέδαση, όμως στην πραγματικότητα η απόκτηση εκατομμυρίων σπάνια συνοδεύεται από οικονομική χαλαρότητα.

Αυτό επιβεβαιώνει ο συγγραφέας του βιβλίου «Ο εκατομμυριούχος της διπλανής πόρτας», Τόμας Τζ. Στάνλεϊ, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων με περισσότερους από 500 εκατομμυριούχους στις ΗΠΑ, ανακάλυψε πως οι περισσότεροι από αυτούς ήταν φειδωλοί με τα έξοδά τους.

Αντί για πολυτελή αντικείμενα ή... αποταμίευση, οι εκατομμυριούχοι «ξοδεύουν» τα χρήματα τους σε επενδύσεις που παρουσιάζουν πολλές πιθανότητες να αυξήσουν το αρχικό τους κεφάλαιο.

Αυτό φαίνεται να είναι ένα από τα βασικά τους χαρακτηριστικά.. όταν πρόκειται για αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους, σύμφωνα με το Business Insider.

Ποια είναι λοιπόν τα τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι;

Οι επενδύσεις αποτελούν μία από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων για τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους στις ΗΠΑ, με το 95% αυτών να κατέχουν σημαντικά ποσοστά μετοχών σε μεγάλες εταιρείες, ενώ τουλάχιστον το 20% αυτών να επενδύουν στο χρηματιστήριο.

Όμως οι περισσότεροι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι, σύμφωνα με τον Στάνλεϊ, δεν δείχνουν να αφιερώνουν μεγάλο ποσοστό του χρόνου τους σε αυτές τις επενδύσεις. Μάλιστα, το 42% των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν είχαν πραγματοποιήσει καμία αλλαγή στο μετοχικό τους χαρτοφυλάκιο σε διάστημα ενός έτους. 

Οι εκατομμυριούχοι φαίνεται να μην υπολογίζουν τα χρήματα που θα ξοδέψουν για τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, όταν αυτά αφορούν στην εκπαίδευση τους, όμως δείχνουν σαφώς μικρότερη θέληση να τα βοηθήσουν οικονομικά, ειδικά όσο πλησιάζουν  προς την ενηλικίωση. 

Σύμφωνα με την έρευνα του Στάνλεϊ, οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι γονείς προτιμούν να προσφέρουν σποραδικά, όπως το να συνεισφέρουν οικονομικά για την αγορά ακινήτου, ενώ αποφεύγουν την οικονομική εξάρτηση. 

Η εικόνα του εκατομμυριούχου που ψωνίζει χρησιμοποιώντας μία exclusive πιστωτική κάρτα που του «ανταποδίδει» προνόμια πολυτελείας είναι συνηθισμένη μόνο στις ταινίες. Στην πραγματικότητα ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος ξέρει πως οι exclusive κάρτες πάνε πακέτο με υψηλά κόστη, τα οποία και αποφεύγει. 

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον Στάνλεϊ, μόλις το 6,2% των εκατομμυριούχων που συμμετείχαν στην έρευνά του, είχαν την Amex Platinum και ακόμα λιγότεροι είχαν ακόμα πιο exclusive πιστωτικές κάρτες.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:04

Ρωσία: Τα κέρδη στο πεδίο της μάχης επηρέασαν τις συνομιλίες με ΗΠΑ για την Ουκρανία

16:59

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία των ταξί στην Αττική

16:59

Ολυμπία Οδός: Ο πρώτος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα αποκλειστικά με αυτόματα διόδια

16:58

Λαγκάρντ: Ο πληθωρισμός θα παραμείνει κοντά στο 2% τους επόμενους μήνες

16:57

Πιτσιλής: Αξιοποιούμε την ανταλλαγή πληροφοριών - Ενισχύουμε τη φορολογική συμμόρφωση

16:55

Σε «θολά νερά» η Wall Street με βαρίδι τη Microsoft

16:48

ΙΟΒΕ: Στο 2% του ΑΕΠ οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις - Στηρίζουν 40.000 θέσεις εργασίας

16:43

Συνάντηση Χατζηδάκη - Γκιλφόιλ: Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ είναι στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών

16:37

Τσιάρας: Πληρωμές 500 εκατ. ευρώ στους αγρότες αυτή την εβδομάδα

16:35

Ουκρανία: Ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2026 με εστίαση στην άμυνα

16:33

Ο Ζελένσκι ζήτησε επείγουσα ανανέωση των εποπτικών συμβουλίων στην άμυνα

16:30

Μέσα στα ερείπια της Γάζας 54 ζευγάρια έκαναν μαζικό γάμο

16:23

Motor Oil και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού

16:21

Χιλιάδες τρακτέρ στα μπλόκα των αγροτών - Έρχεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

16:11

ΗΠΑ: Επιδείνωση της αγοράς εργασίας - Απολύσεις 32.000 εργαζομένων ιδιωτικού τομέα τον Νοέμβριο

15:57

Ψάλτης: Στρατηγική προτεραιότητα η επένδυση στις νέες τεχνολογίες – Δεν ανταγωνιζόμαστε μόνο άλλες τράπεζες, αλλά και τις Big Tech

15:46

Κομισιόν: Στήριξη της Ουκρανίας με δύο δάνεια - Οι 5 νομοθετικές προτάσεις

15:44

Τα έργα που θα γίνουν ανά Περιφέρεια έως το 2027 - Αναλυτικός χάρτης

15:43

Η Ουκρανία έπληξε τον αγωγό που στέλνει ρωσικό πετρέλαιο σε Ουγγαρία και Σλοβακία

15:37

ΥΠΑΑΤ: Οι πληρωμές προς τους αγρότες φέτος θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ

15:33

Η Novibet για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις 50 κορυφαίες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως

15:31

Μπρατάκος: Διάλογος πριν από τον περιορισμό κυκλοφορίας φορτηγών στον Κηφισό

15:26

Γάζα: Η Αίγυπτος διαψεύδει ότι υπάρχει συντονισμός με το Ισραήλ για το άνοιγμα της Ράφα

15:22

Πακιστάν και Αφγανιστάν πραγματοποίησαν νέες ειρηνευτικές συνομιλίες στη Σαουδική Αραβία

15:17

Η Apple αναμένει ρεκόρ αποστολών το 2025 με «οδηγό» το iPhone 17

15:15

Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές τίθενται σε κατάσταση «Red Code» από την Πολιτική Προστασία

15:05

Νέο Δελχί: Η ατμοσφαιρική ρύπανση ευθύνεται για 200.000 ασθένειες αναπνευστικού μέσα σε μια τριετία

14:52

Macy's: «Βουτιά» 6% της μετοχής παρά τις ισχυρότερες συγκρίσιμες πωλήσεις σε πάνω από τρία χρόνια

14:42

Πώς οι ελλείψεις βιταμινών επηρεάζουν τη μνήμη

14:40

Skroutz: Αύξηση παραγγελιών 25% και άλμα τζίρου 37% στη φετινή Black Friday

gazzetta
gazzetta reader insider insider