Τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι
Αντί να κάνουν... αποταμίευση, οι εκατομμυριούχοι «ξοδεύουν» τα χρήματα τους σε επενδύσεις που παρουσιάζουν πολλές πιθανότητες να αυξήσουν το αρχικό τους κεφάλαιο.

Μπορεί κάποιοι να έχουν στο μυαλό του πως οι εκατομμυριούχοι ξοδεύουν δίχως αύριο τα χρήματα τους σε πολυτελή αντικείμενα και ξέφρενη διασκέδαση, όμως στην πραγματικότητα η απόκτηση εκατομμυρίων σπάνια συνοδεύεται από οικονομική χαλαρότητα.

Αυτό επιβεβαιώνει ο συγγραφέας του βιβλίου «Ο εκατομμυριούχος της διπλανής πόρτας», Τόμας Τζ. Στάνλεϊ, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων με περισσότερους από 500 εκατομμυριούχους στις ΗΠΑ, ανακάλυψε πως οι περισσότεροι από αυτούς ήταν φειδωλοί με τα έξοδά τους.

Αντί για πολυτελή αντικείμενα ή... αποταμίευση, οι εκατομμυριούχοι «ξοδεύουν» τα χρήματα τους σε επενδύσεις που παρουσιάζουν πολλές πιθανότητες να αυξήσουν το αρχικό τους κεφάλαιο.

Αυτό φαίνεται να είναι ένα από τα βασικά τους χαρακτηριστικά.. όταν πρόκειται για αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους, σύμφωνα με το Business Insider.

Ποια είναι λοιπόν τα τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι;

Οι επενδύσεις αποτελούν μία από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων για τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους στις ΗΠΑ, με το 95% αυτών να κατέχουν σημαντικά ποσοστά μετοχών σε μεγάλες εταιρείες, ενώ τουλάχιστον το 20% αυτών να επενδύουν στο χρηματιστήριο.

Όμως οι περισσότεροι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι, σύμφωνα με τον Στάνλεϊ, δεν δείχνουν να αφιερώνουν μεγάλο ποσοστό του χρόνου τους σε αυτές τις επενδύσεις. Μάλιστα, το 42% των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν είχαν πραγματοποιήσει καμία αλλαγή στο μετοχικό τους χαρτοφυλάκιο σε διάστημα ενός έτους. 

Οι εκατομμυριούχοι φαίνεται να μην υπολογίζουν τα χρήματα που θα ξοδέψουν για τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, όταν αυτά αφορούν στην εκπαίδευση τους, όμως δείχνουν σαφώς μικρότερη θέληση να τα βοηθήσουν οικονομικά, ειδικά όσο πλησιάζουν  προς την ενηλικίωση. 

Σύμφωνα με την έρευνα του Στάνλεϊ, οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι γονείς προτιμούν να προσφέρουν σποραδικά, όπως το να συνεισφέρουν οικονομικά για την αγορά ακινήτου, ενώ αποφεύγουν την οικονομική εξάρτηση. 

Η εικόνα του εκατομμυριούχου που ψωνίζει χρησιμοποιώντας μία exclusive πιστωτική κάρτα που του «ανταποδίδει» προνόμια πολυτελείας είναι συνηθισμένη μόνο στις ταινίες. Στην πραγματικότητα ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος ξέρει πως οι exclusive κάρτες πάνε πακέτο με υψηλά κόστη, τα οποία και αποφεύγει. 

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον Στάνλεϊ, μόλις το 6,2% των εκατομμυριούχων που συμμετείχαν στην έρευνά του, είχαν την Amex Platinum και ακόμα λιγότεροι είχαν ακόμα πιο exclusive πιστωτικές κάρτες.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:05

Άλλαξε η «ζυγαριά» του MSCI - Οι τραπεζίτες δεν βλέπουν νέο 2015 - Το RRF και ο Daniel

23:57

Μεγάλη συγκέντρωση πυρκαγιών το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Κεντρική Μακεδονία

23:47

Βραζιλία: Οι ανθρωποκτονίες στο χαμηλότερο επίπεδο το 2025 - Ρεκόρ στις γυναικοκτονίες

23:35

Κουβέιτ: Σειρήνες συναγερμού για ιρανική επίθεση με πυραύλους και drones

23:26

Intel: Η ταχύτερη αύξηση πωλήσεων εδώ και 15 χρόνια - «Άλμα» 12% της μετοχής

23:10

Wall Street: Πτώση άνω του 2% ο Nasdaq με «βαρίδια» Alphabet και Tesla - 500 μονάδες κάτω ο Dow

22:58

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης οι εκδηλώσεις μνήμης για το Μάτι – Τρισάγιο, προσκλητήριο νεκρών και πορεία στο δρόμο της φωτιάς

22:48

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη

22:28

Γερμανία: Αποσύρει από την Ερυθρά Θάλασσα δύο πολεμικά πλοία - Θα συμμετείχαν σε επιχείρηση στο Ορμούζ

22:15

Ισπανία: Πυρκαγιά 60 χλμ. δυτικά της Μαδρίτης - Εκκενώθηκε δήμος 3.500 κατοίκων

21:56

Πετρέλαιο: Ράλι 7,5% για το Brent, ξεπέρασε τα 101 δολάρια

21:49

Τραμπ: Ο Σι Τζινπίνγκ θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 24 Σεπτεμβρίου

21:29

Χαλκιδική: Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για «ανεξέλεγκτες χωματερές» σε περιοχές της Σιθωνίας

21:19

Ρεκόρ πτωχεύσεων στη Γερμανία

21:04

Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Πώς φτάσαμε στην ολοκλήρωση του Ε65

21:00

Χρυσός: Πτώση 2% καθώς η άνοδος του πετρελαίου «φουντώνει» ξανά τα επιτόκια

20:49

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει εκθετικά τον κίνδυνο πνιγμού - 300.000 θάνατοι ετησίως

20:45

Τράπεζα Πειραιώς: Επιστροφή κεφαλαίου 0,40 ευρώ ανά μετοχή από τις 7 Αυγούστου

20:37

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην ΠΕ Ρόδου - 51 πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

20:16

Μητσοτάκης: «Ο Ε65 είναι η απάντηση στην ερώτηση πού πηγαίνουν τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης»

20:09

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε απερίφραστα τις απειλές των Χούθι κατά της ναυσιπλοΐας από και προς τη Σαουδική Αραβία

20:06

Μέση Ανατολή: Ξαναγράφεται ο χάρτης των ροών πετρελαίου

19:54

Ποιος είναι ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας - Ε65

19:43

Ευρωαγορές: Κόκκινα ταμπλό με φόντο πετρέλαιο και Μέση Ανατολή

19:41

Ιρανικά ΜΜΕ: Αμερικανικός πύραυλος έπληξε το νησί Κεσμ

19:36

Έκρηξη σε εργοστάσιο επισκευής σκαφών στα Χανιά - Ένας σοβαρά τραυματίας

19:25

Παπαθανάσης: Η στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας αποτέλεσμα της ισχυρής οικονομίας

19:21

21ο πακέτο κυρώσεων: Η ΕΕ «χτυπά» σκληρά ρωσική ενέργεια, τράπεζες και κρυπτονομίσματα

19:13

Interwood: Νέο έργο 900.000 ευρώ στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά

19:08

Μητσοτάκης για ηλεκτρικά πατίνια: «Όταν μιλάμε για παιδιά, πρόληψη και ασφάλεια έρχονται πρώτες»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider