Τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι
Αντί να κάνουν... αποταμίευση, οι εκατομμυριούχοι «ξοδεύουν» τα χρήματα τους σε επενδύσεις που παρουσιάζουν πολλές πιθανότητες να αυξήσουν το αρχικό τους κεφάλαιο.

Μπορεί κάποιοι να έχουν στο μυαλό του πως οι εκατομμυριούχοι ξοδεύουν δίχως αύριο τα χρήματα τους σε πολυτελή αντικείμενα και ξέφρενη διασκέδαση, όμως στην πραγματικότητα η απόκτηση εκατομμυρίων σπάνια συνοδεύεται από οικονομική χαλαρότητα.

Αυτό επιβεβαιώνει ο συγγραφέας του βιβλίου «Ο εκατομμυριούχος της διπλανής πόρτας», Τόμας Τζ. Στάνλεϊ, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων με περισσότερους από 500 εκατομμυριούχους στις ΗΠΑ, ανακάλυψε πως οι περισσότεροι από αυτούς ήταν φειδωλοί με τα έξοδά τους.

Αντί για πολυτελή αντικείμενα ή... αποταμίευση, οι εκατομμυριούχοι «ξοδεύουν» τα χρήματα τους σε επενδύσεις που παρουσιάζουν πολλές πιθανότητες να αυξήσουν το αρχικό τους κεφάλαιο.

Αυτό φαίνεται να είναι ένα από τα βασικά τους χαρακτηριστικά.. όταν πρόκειται για αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους, σύμφωνα με το Business Insider.

Ποια είναι λοιπόν τα τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι;

Οι επενδύσεις αποτελούν μία από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων για τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους στις ΗΠΑ, με το 95% αυτών να κατέχουν σημαντικά ποσοστά μετοχών σε μεγάλες εταιρείες, ενώ τουλάχιστον το 20% αυτών να επενδύουν στο χρηματιστήριο.

Όμως οι περισσότεροι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι, σύμφωνα με τον Στάνλεϊ, δεν δείχνουν να αφιερώνουν μεγάλο ποσοστό του χρόνου τους σε αυτές τις επενδύσεις. Μάλιστα, το 42% των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν είχαν πραγματοποιήσει καμία αλλαγή στο μετοχικό τους χαρτοφυλάκιο σε διάστημα ενός έτους. 

Οι εκατομμυριούχοι φαίνεται να μην υπολογίζουν τα χρήματα που θα ξοδέψουν για τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, όταν αυτά αφορούν στην εκπαίδευση τους, όμως δείχνουν σαφώς μικρότερη θέληση να τα βοηθήσουν οικονομικά, ειδικά όσο πλησιάζουν  προς την ενηλικίωση. 

Σύμφωνα με την έρευνα του Στάνλεϊ, οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι γονείς προτιμούν να προσφέρουν σποραδικά, όπως το να συνεισφέρουν οικονομικά για την αγορά ακινήτου, ενώ αποφεύγουν την οικονομική εξάρτηση. 

Η εικόνα του εκατομμυριούχου που ψωνίζει χρησιμοποιώντας μία exclusive πιστωτική κάρτα που του «ανταποδίδει» προνόμια πολυτελείας είναι συνηθισμένη μόνο στις ταινίες. Στην πραγματικότητα ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος ξέρει πως οι exclusive κάρτες πάνε πακέτο με υψηλά κόστη, τα οποία και αποφεύγει. 

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον Στάνλεϊ, μόλις το 6,2% των εκατομμυριούχων που συμμετείχαν στην έρευνά του, είχαν την Amex Platinum και ακόμα λιγότεροι είχαν ακόμα πιο exclusive πιστωτικές κάρτες.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

«Στρατιωτική δύναμη εφέδρων» σχεδιάζει να αποκτήσει η Ιταλία

23:54

Κοκτέιλ φυτοφαρμάκων στα μήλα στην Ευρώπη - «Καμπανάκι» από ΜΚΟ

23:53

Η Μόσχα αντιμέτωπη με τις χειρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων δύο αιώνων

23:43

ΕΛΑΣ: Απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο των Ιμίων

23:39

Apple: Ισχυρές επιδόσεις στο τρίμηνο με καταλύτη το iPhone

23:30

Η Amazon εξετάζει επένδυση-μαμούθ στην OpenAI

23:25

Wall Street: «Βαρίδι» για τον S&P 500 η Microsoft

23:06

Μερτς: Το κλειδί για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία είναι στη Ρωσία

22:51

Γεωπολιτικό ρίσκο εκτοξεύει τις τιμές του πετρελαίου

22:40

Ρεκόρ για τον χαλκό

22:27

Ιράν: Η Τεχεράνη «θα απαντήσει αμέσως» αν δεχτεί επίθεση, δηλώνει ο εκπρόσωπος του στρατού

22:08

Ο Ζελένσκι αναμένει από τη Ρωσία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς για μία εβδομάδα, όπως συμφώνησε

22:02

Ιταλός ναύαρχος: Δεν χρειάζεται ευρωπαϊκός στρατός, το ΝΑΤΟ διαθέτει τα αναγκαία εργαλεία

21:56

Τετραμερής συνάντηση για τον Κάθετο Διάδρομο Αιγαίου–Μαύρης Θάλασσας

21:55

Κτηνοτρόφοι: Έως 23/2 τα δικαιολογητικά για τις αιτήσεις αναγνώρισης ανωτέρας βίας

21:42

Ο Τραμπ εξηγεί γιατί... κλείνει τα μάτια στα υπουργικά συμβούλια

21:34

Χρυσός: Οι επενδυτές εκμεταλλεύτηκαν το ρεκόρ και κατοχύρωσαν κέρδη

21:28

Έκρηξη σε διυλιστήριο στην Τουρκία

21:19

Η Apple εξαγόρασε την ισραηλινή startup τεχνητής νοημοσύνης Q.ai

21:17

Τσιπολόνε (ΕΚΤ): Το ψηφιακό ευρώ διασφαλίζει τη στρατηγική αυτονομία μας

21:06

Ρωσικές υβριδικές απειλές: Κυρώσεις της ΕΕ σε 6 άτομα για δραστηριότητες παραπληροφόρησης

20:53

ΗΠΑ: Δεν πέρασε από τη Γερουσία το νομοσχέδιο χρηματοδότησης έξι υπουργείων - Έρχεται κι άλλο shutdown;

20:41

Βόρεια Μακεδονία: Ανοίγουν τα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα για τα φορτηγά

20:40

Πτήση πάνω από τα 14.500 δολάρια για τον χαλκό με άλμα 11%

20:39

Κάγια Κάλας: Η ενέργεια γίνεται το νέο μέτωπο πολέμου

20:26

Την επόμενη εβδομάδα ο υποψήφιος του Τραμπ για την Fed

20:13

Ράλι χωρίς φρένα - Τι φοβούνται οι επενδυτές και καταφεύγουν στον χρυσό

20:11

Ιρανός αντιπρόεδρος: Πρέπει να προετοιμαστούμε για τον πόλεμο

20:02

Δέσποινα Παληαρούτα: Νέο «Εξοικονομώ» για ευάλωτα νοικοκυριά στο τέλος του 2026

20:01

Επίσκεψη της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας στα «Ναυπηγεία Σαλαμίνας»

gazzetta
gazzetta reader insider insider