Ολλανδία: Θανατώθηκαν 190.000 πουλερικά λόγω γρίπης των πτηνών

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ολλανδία: Θανατώθηκαν 190.000 πουλερικά λόγω γρίπης των πτηνών
Η γρίπη των πτηνών έχει εντοπιστεί σε πολλά αγροκτήματα στην Ολλανδία από τον Οκτώβριο.

Περίπου 190.000 πουλερικά θανάτωσαν οι ολλανδικές αρχές μετά την εμφάνιση ενός ιδιαίτερα μολυσματικού στελέχους της γρίπης των πτηνών σε τουλάχιστον δύο εκτροφεία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Γεωργίας της χώρας.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες θανάτωσαν περίπου 100.000 όρνιθες σε ένα εκτροφεία στο Χέκεντορπ, κοντά στη Χάουντα (δυτικά) και 90.000 νεοσσούς σε ένα εκτροφείο στο Βιτμάρσουμ, στο Φρίσλαντ (βόρεια).

Και στις δύο περιπτώσεις, οι αρχές υποπτεύονται «ένα υψηλά μολυσματικό στέλεχος παραλλαγής του ιού H5», επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου.

Κανένα άλλο αγρόκτημα εκτροφής πουλερικών δεν βρίσκεται σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου περιμετρικά των δύο αυτών εκτροφείων, συμπληρώνει το υπουργείο.

«Τα δύο αγροκτήματα απολυμάνθηκαν για να εμποδιστεί η διασπορά της ασθένειας», σημειώνει το ολλανδικό υπουργείο Γεωργίας.

Η γρίπη των πτηνών έχει εντοπιστεί σε πολλά αγροκτήματα στην Ολλανδία από τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η πικρή αλήθεια για το μελομακάρονο

Δύο κινήσεις για λιγότερο ΕΝΦΙΑ το 2026 - Τα λάθη στο Ε9 που κοστίζουν

Lamda - Ελληνικό: «Ψηλώνει» ο Riviera Tower, διεθνές ενδιαφέρον για τα οικιστικά - Η τελευταία «φουρνιά» deals

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider