Πόσα έχασαν 5 δισεκατομμυριούχοι από το sell off της Wall Street

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πόσα έχασαν 5 δισεκατομμυριούχοι από το sell off της Wall Street
Οι απώλειες που κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street επηρέασαν σε ένα σημαντικό βαθμό τις ισχυρότερες εταιρείες που βρέθηκαν στο «στόχαστρο» των πωλητών.

Ιδιαίτερα σφοδρό ήταν το «χτύπημα» που δέχθηκαν τη Δευτέρα, εξαιτίας του μίνι sell off που σημειώθηκε στη Wall Street, οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ, με τους Τζεφ Μπέζος, Μπιλ Γκέιτς, Μάρκ Ζούκερμπεργκ και Έλον Μασκ να ξεχωρίζουν.

Η πτώση κατά 2,3% του Dow Jones - ήτοι κατά 650 μονάδες - αλλά και τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 1,9% και τον Nasdaq κατά 1,6% επανέφεραν τα «σύννεφα» στη Wall Street καθώς ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια του Dow από τις 3 Σεπτεμβρίου.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού - τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως - ζύγιζε το κλίμα της αγοράς μόλις οκτώ ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Οι ΗΠΑ σημείωσαν ρεκόρ στις μέσες ημερήσιες μολύνσεις το Σαββατοκύριακο, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Ιουλίου, σύμφωνα με δεδομένα από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Ωστόσο οι απώλειες αυτές επηρέασαν σε ένα σημαντικό βαθμό και τις ισχυρότερες εταιρείες που βρέθηκαν στο «στόχαστρο» των πωλητών.

Ποιοι είναι, λοιπόν, εκείνοι που απώλεσαν αρκετά δισεκατομμύρια από την πτώση της Wall Street, σύμφωνα με το Forbes:

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο που ίδρυσε τη Microsoft το 1975, είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 1,7 δισ. δολάρια - περιορίζοντας την περιουσία του στα 115,2 δισ. δολάρια.

Ενώ ο Γκέιτς έχει πουλήσει ή εκχωρήσει μεγάλο μέρος του ποσοστού του στη Microsoft - κατέχει περίπου το 1% των μετοχών - δέχθηκε «χτύπημα» καθώς η μετοχή διολίσθησε κατά 2,8% τη Δευτέρα.

Ο διάσημος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ βγήκε «χαμένος» από τη «μάχη» των αγορών τη Δευτέρα, καθώς η μετοχή της Berkshire Hathaway υποχώρησε κατά 2,1%.

Αυτό κόστισε 1,5 δισ. δολάρια στον Μπάφετ, με την περιουσία να διαμορφώνεται πλέον στα 78,9 δισ. δολάρια.

Ο Μπάφετ μέσω της Berkshire Hathaway κατέχει ποσοστά σε περισσότερες από 60 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της ασφαλιστικής εταιρείας Geico, της εταιρείας μπαταριών Duracell και της αλυσίδας εστιατορίων Dairy Queen.

Ο CEO της Tesla Έλον Μασκ κατάφερε να μην «πληγεί» σε σημαντικό βαθμό από τις απώλειες της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα ο ανατρεπτικός Έλον Μασκ έχασε μόλις 66 εκατ. δολάρια, με την περιουσία του να μειώνεται στα 93 δισ. δολάρια.

Ο Μασκ διαθέτει ποσοστό 21% στον κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, με την μετοχή της εταιρείας να σημειώνει απώλειες 2,5% προτού ανακάμψει αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο Λάρι Έλισον, επικεφαλής και συνιδρυτής της Oracle, έγινε επίσης «φτωχότερος» κατά 2,6 δισ. δολάρια μετά τη «βουτιά» κατά 4% της μετοχής της εταιρείας.

Ο Έλισον κατέχει περίπου το 35% της Oracle, με την περιουσία να διαμορφώνεται στα 76,1 δισ. δολάρια.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο CEO του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο βαρύ κλίμα της Wall Street. Με τη μετοχή του Facebook να υποχωρεί κατά 2,7% τη Δευτέρα, ο ισχυρός άνδρας του Facebook έχασε 2,8 δισ. δολάρια με την περιουσία του να διαμορφώνεται στα 101,8 δισ. δολάρια.

Από όταν ξεκίνησε το Facebook το 2004, ο Ζούκερμπεργκ εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 15% της εταιρείας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:01

ΔΝΤ: Πώς η φορολογική διοίκηση στήριξε την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας

23:43

Ιράκ: Ο νέος πρωθυπουργός θέλει το κράτος να έχει το μονοπώλιο των όπλων

23:23

Wall Street: Ανακατέλαβε τις 50.000 μονάδες ο Dow Jones - Ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

23:05

Κοντά στα 100 δολάρια παρέμεινε το αργό

22:43

Κατέληξε η 17χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΚΑΤ

21:54

Αμελητέες μεταβολές για τον χρυσό

21:43

Ουγγαρία: Η ΥΠΕΞ Ανίτα Όρμπαν επικρίνει τη Ρωσία για τις επιθέσεις drones στην Υπερκαρπαθία

21:38

Nvidia: Πλησιάζει αποτίμηση 6 τρισ. δολαρίων - Εκτόξευση 20% της μετοχής σε επτά ημέρες

21:23

Απορρίφθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο το αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης του Ράτκο Μλάντιτς

21:06

Στάρμερ σε Στρίτινγκ: Η κυβέρνηση πρέπει να βάλει τέλος στο πολιτικό χάος

20:59

Revolut: Εξετάζει τη δημιουργία μονάδα ιδιωτικής τραπεζικής σε Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες

20:41

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο αρχηγός της Συνοριοφυλακής Μάικλ Μπανκς

20:33

Τραμπ: Η Κίνα συμφώνησε να αγοράσει 200 αεροσκάφη Boeing

20:23

Allwyn: Μέρισμα 0,5 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η τακτική γ.σ.

20:18

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μαρινάκης όπως φαίνεται ανέλαβε συνήγορος του κ. Γεωργιάδη»

20:05

Ιράκ: Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός Άλι αλ Ζαΐντι

20:03

Χωρίς ρεύμα η Κούβα - Εξετάζει πρόταση βοήθειας 100 εκατ. δολ. των ΗΠΑ

19:51

ΑΔΜΗΕ: Στο 1 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών από την ΑΜΚ του 1 δισ. ευρώ

19:43

Τραμπ: Ο Σι δεν θα στείλει όπλα στο Ιράν - Προσέφερε βοήθεια για τα Στενά του Ορμούζ

19:33

Η σημασία του έργου GREGY για τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας

19:28

Αισιοδοξία στις ευρωαγορές σε αυστηρώς πολιτικό φόντο

19:03

Πληθωρισμός: Η «καμπάνα» από το Βέλγιο που ήχησε σε όλη την Ευρωζώνη

18:57

ΔΑΑ: Σε διαπραγμάτευση από την Παρασκευή οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ

18:44

Υπουργική συνάντηση Ελλάδας-Σερβίας-Βόρειας Μακεδονίας-Βουλγαρίας για την Ενέργεια αύριο στην Αθήνα

18:26

Βρετανία: Ο Στάρμερ έχει την στήριξη του υπουργικού συμβουλίου, δηλώνει η υπουργός Παιδείας

18:05

Το Ισραήλ κινείται νομικά κατά των NYT μετά από άρθρο περί εκτεταμένης σεξουαλικής βίας κατά Παλαιστινίων κρατουμένων

17:57

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μια «ανάσα» από τις 2.300 ο Γενικός Δείκτης, με τραπεζικό άλμα

17:56

Helleniq Energy: Συγκρίσιμα EBITDA 293 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο - Στα 140 εκατ. τα καθαρά κέρδη

17:46

Γκάλι (ΑΚΤΩΡ LNG): «Κλειδί οι υποδομές και η σταθερότητα για την ενεργειακή ασφάλεια»

17:35

ΗΠΑ: Ξεκίνησε ο νέος γύρος συνομιλιών Λιβάνου - Ισραήλ με στόχο την εδραίωση της εκεχειρίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider