Πόσα έχασαν 5 δισεκατομμυριούχοι από το sell off της Wall Street

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πόσα έχασαν 5 δισεκατομμυριούχοι από το sell off της Wall Street
Οι απώλειες που κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street επηρέασαν σε ένα σημαντικό βαθμό τις ισχυρότερες εταιρείες που βρέθηκαν στο «στόχαστρο» των πωλητών.

Ιδιαίτερα σφοδρό ήταν το «χτύπημα» που δέχθηκαν τη Δευτέρα, εξαιτίας του μίνι sell off που σημειώθηκε στη Wall Street, οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ, με τους Τζεφ Μπέζος, Μπιλ Γκέιτς, Μάρκ Ζούκερμπεργκ και Έλον Μασκ να ξεχωρίζουν.

Η πτώση κατά 2,3% του Dow Jones - ήτοι κατά 650 μονάδες - αλλά και τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 1,9% και τον Nasdaq κατά 1,6% επανέφεραν τα «σύννεφα» στη Wall Street καθώς ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια του Dow από τις 3 Σεπτεμβρίου.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού - τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως - ζύγιζε το κλίμα της αγοράς μόλις οκτώ ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Οι ΗΠΑ σημείωσαν ρεκόρ στις μέσες ημερήσιες μολύνσεις το Σαββατοκύριακο, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Ιουλίου, σύμφωνα με δεδομένα από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Ωστόσο οι απώλειες αυτές επηρέασαν σε ένα σημαντικό βαθμό και τις ισχυρότερες εταιρείες που βρέθηκαν στο «στόχαστρο» των πωλητών.

Ποιοι είναι, λοιπόν, εκείνοι που απώλεσαν αρκετά δισεκατομμύρια από την πτώση της Wall Street, σύμφωνα με το Forbes:

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο που ίδρυσε τη Microsoft το 1975, είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 1,7 δισ. δολάρια - περιορίζοντας την περιουσία του στα 115,2 δισ. δολάρια.

Ενώ ο Γκέιτς έχει πουλήσει ή εκχωρήσει μεγάλο μέρος του ποσοστού του στη Microsoft - κατέχει περίπου το 1% των μετοχών - δέχθηκε «χτύπημα» καθώς η μετοχή διολίσθησε κατά 2,8% τη Δευτέρα.

Ο διάσημος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ βγήκε «χαμένος» από τη «μάχη» των αγορών τη Δευτέρα, καθώς η μετοχή της Berkshire Hathaway υποχώρησε κατά 2,1%.

Αυτό κόστισε 1,5 δισ. δολάρια στον Μπάφετ, με την περιουσία να διαμορφώνεται πλέον στα 78,9 δισ. δολάρια.

Ο Μπάφετ μέσω της Berkshire Hathaway κατέχει ποσοστά σε περισσότερες από 60 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της ασφαλιστικής εταιρείας Geico, της εταιρείας μπαταριών Duracell και της αλυσίδας εστιατορίων Dairy Queen.

Ο CEO της Tesla Έλον Μασκ κατάφερε να μην «πληγεί» σε σημαντικό βαθμό από τις απώλειες της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα ο ανατρεπτικός Έλον Μασκ έχασε μόλις 66 εκατ. δολάρια, με την περιουσία του να μειώνεται στα 93 δισ. δολάρια.

Ο Μασκ διαθέτει ποσοστό 21% στον κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, με την μετοχή της εταιρείας να σημειώνει απώλειες 2,5% προτού ανακάμψει αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο Λάρι Έλισον, επικεφαλής και συνιδρυτής της Oracle, έγινε επίσης «φτωχότερος» κατά 2,6 δισ. δολάρια μετά τη «βουτιά» κατά 4% της μετοχής της εταιρείας.

Ο Έλισον κατέχει περίπου το 35% της Oracle, με την περιουσία να διαμορφώνεται στα 76,1 δισ. δολάρια.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο CEO του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο βαρύ κλίμα της Wall Street. Με τη μετοχή του Facebook να υποχωρεί κατά 2,7% τη Δευτέρα, ο ισχυρός άνδρας του Facebook έχασε 2,8 δισ. δολάρια με την περιουσία του να διαμορφώνεται στα 101,8 δισ. δολάρια.

Από όταν ξεκίνησε το Facebook το 2004, ο Ζούκερμπεργκ εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 15% της εταιρείας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:32

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατάσχεσαν τάνκερ για «λαθρεμπόριο καυσίμων»

19:18

Bloomberg: Η Ρωσία θα ζητήσει αλλαγές στο σχέδιο των 20 σημείων για την Ουκρανία

19:13

Κακοκαιρία: Μεγάλα ύψη βροχής στην Αττική - Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

18:57

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί προειδοποιούν τον Τραμπ να ακυρώσει τις μαζικές ανακλήσεις πρεσβευτών

18:42

Λιβύη: Τριήμερο εθνικό πένθος σε όλη τη χώρα για τον θάνατο του αντιστράτηγου αλ Χαντάντ

18:28

Ρύθμιση οφειλών και χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων

18:19

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε στέλεχος της Χαμάς σε πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας

18:12

Αγροτικά μπλόκα: Ποια είναι η κατάσταση στους δρόμους - Πού γίνεται εκτροπή των οχημάτων

17:51

Λάιεν: Η ΕΕ θα συνεχίσει να προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης

17:46

ΟΗΕ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Βενεζουέλας από τις ΗΠΑ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

17:32

Υδατοκαλλιέργειες: Κατά 10,2% μειώθηκε η παραγωγή το 2024

17:29

Πώς οι τράπεζες φέρνουν το «ψηφιακό χατζιλίκι» για τους νέους

17:16

Πώς έγινε η συντριβή του τουρκικού Falcon που επέβαινε ο Λίβυος στρατηγός

17:11

Ρωσία: Η FSB απέτρεψε «επίθεση» σε εγκατάσταση αγωγού πετρελαίου της Transneft

16:56

Wall Street: Νέο χριστουγεννιάτικο ρεκόρ για τον S&P 500

16:45

Τουρκία: Σε ουδέτερη χώρα η ανάλυση του μαύρου κουτιού του Falcon που συνετρίβη χθες

16:41

Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας - Πυρά για τις δηλώσεις στην τριμερή

16:40

Γεραπετρίτης: Οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία δεν έκλεισαν ποτέ

16:26

Μεικτή εικόνα στα ταμπλό των ευρωαγορών

16:22

Νετανιάχου: Δαπάνες 110 δισ. δολαρίων για ανεξάρτητη βιομηχανία όπλων την επόμενη 10ετία

16:11

ΗΠΑ: Μειώθηκαν απροσδόκητα οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

16:07

Ουκρανία: Ο στρατός έπληξε εργοστάσιο συνθετικού καουτσούκ στη ρωσική περιοχή της Τούλα

15:44

Ο Νετανιάχου κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση της εκεχειρίας μετά τον τραυματισμό στρατιωτικού

15:32

Άγκυρα: Συζητήσεις Φιντάν - Χαμάς για τη δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα

15:31

ΑΑΔΕ: Στον Εισαγγελέα οι πρώτες 50 μαζικές διαγραφές αγρών στο Ε9

15:21

Gap: Η εμβληματική καμπάνια του 2000 για τα Χριστούγεννα - «Holiday is here»

15:14

Κύμα πτωχεύσεων στη Γερμανία - Ποιες επιχειρήσεις επηρεάζονται περισσότερο

15:03

Σε 561.890 οι εγγεγραμμένοι μαθητές δημοτικών το 2023/2024 - Πτώση 2,1%

15:02

Παπασταύρου: Οι εργαζόμενοι σε ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΡΑΑΕΥ υπηρετούν με αυταπάρνηση το καθήκον τους

14:57

Πεσκόφ: Ο Πούτιν ενημερώθηκε για τις ειρηνευτικές προτάσεις των ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider