Πόσα έχασαν 5 δισεκατομμυριούχοι από το sell off της Wall Street

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πόσα έχασαν 5 δισεκατομμυριούχοι από το sell off της Wall Street
Οι απώλειες που κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street επηρέασαν σε ένα σημαντικό βαθμό τις ισχυρότερες εταιρείες που βρέθηκαν στο «στόχαστρο» των πωλητών.

Ιδιαίτερα σφοδρό ήταν το «χτύπημα» που δέχθηκαν τη Δευτέρα, εξαιτίας του μίνι sell off που σημειώθηκε στη Wall Street, οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ, με τους Τζεφ Μπέζος, Μπιλ Γκέιτς, Μάρκ Ζούκερμπεργκ και Έλον Μασκ να ξεχωρίζουν.

Η πτώση κατά 2,3% του Dow Jones - ήτοι κατά 650 μονάδες - αλλά και τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 1,9% και τον Nasdaq κατά 1,6% επανέφεραν τα «σύννεφα» στη Wall Street καθώς ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια του Dow από τις 3 Σεπτεμβρίου.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού - τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως - ζύγιζε το κλίμα της αγοράς μόλις οκτώ ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Οι ΗΠΑ σημείωσαν ρεκόρ στις μέσες ημερήσιες μολύνσεις το Σαββατοκύριακο, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Ιουλίου, σύμφωνα με δεδομένα από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Ωστόσο οι απώλειες αυτές επηρέασαν σε ένα σημαντικό βαθμό και τις ισχυρότερες εταιρείες που βρέθηκαν στο «στόχαστρο» των πωλητών.

Ποιοι είναι, λοιπόν, εκείνοι που απώλεσαν αρκετά δισεκατομμύρια από την πτώση της Wall Street, σύμφωνα με το Forbes:

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο που ίδρυσε τη Microsoft το 1975, είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 1,7 δισ. δολάρια - περιορίζοντας την περιουσία του στα 115,2 δισ. δολάρια.

Ενώ ο Γκέιτς έχει πουλήσει ή εκχωρήσει μεγάλο μέρος του ποσοστού του στη Microsoft - κατέχει περίπου το 1% των μετοχών - δέχθηκε «χτύπημα» καθώς η μετοχή διολίσθησε κατά 2,8% τη Δευτέρα.

Ο διάσημος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ βγήκε «χαμένος» από τη «μάχη» των αγορών τη Δευτέρα, καθώς η μετοχή της Berkshire Hathaway υποχώρησε κατά 2,1%.

Αυτό κόστισε 1,5 δισ. δολάρια στον Μπάφετ, με την περιουσία να διαμορφώνεται πλέον στα 78,9 δισ. δολάρια.

Ο Μπάφετ μέσω της Berkshire Hathaway κατέχει ποσοστά σε περισσότερες από 60 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της ασφαλιστικής εταιρείας Geico, της εταιρείας μπαταριών Duracell και της αλυσίδας εστιατορίων Dairy Queen.

Ο CEO της Tesla Έλον Μασκ κατάφερε να μην «πληγεί» σε σημαντικό βαθμό από τις απώλειες της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα ο ανατρεπτικός Έλον Μασκ έχασε μόλις 66 εκατ. δολάρια, με την περιουσία του να μειώνεται στα 93 δισ. δολάρια.

Ο Μασκ διαθέτει ποσοστό 21% στον κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, με την μετοχή της εταιρείας να σημειώνει απώλειες 2,5% προτού ανακάμψει αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο Λάρι Έλισον, επικεφαλής και συνιδρυτής της Oracle, έγινε επίσης «φτωχότερος» κατά 2,6 δισ. δολάρια μετά τη «βουτιά» κατά 4% της μετοχής της εταιρείας.

Ο Έλισον κατέχει περίπου το 35% της Oracle, με την περιουσία να διαμορφώνεται στα 76,1 δισ. δολάρια.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο CEO του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο βαρύ κλίμα της Wall Street. Με τη μετοχή του Facebook να υποχωρεί κατά 2,7% τη Δευτέρα, ο ισχυρός άνδρας του Facebook έχασε 2,8 δισ. δολάρια με την περιουσία του να διαμορφώνεται στα 101,8 δισ. δολάρια.

Από όταν ξεκίνησε το Facebook το 2004, ο Ζούκερμπεργκ εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 15% της εταιρείας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:57

ΔΥΠΑ: Προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από 2 Απριλίου

11:55

UBS: Μεγάλα περιθώρια ανόδου για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών

11:50

Η Ιταλία δεν έδωσε την αναγκαία άδεια για να χρησιμοποιηθεί η βάση του ΝΑΤΟ στη Σικελία

11:42

Μαρινάκης: Αν δεν πέτυχουμε αυτοδυναμία, μόνο με το ΠΑΣΟΚ μπορούμε να συζητήσουμε

11:41

Η Πέτη Πέρκα πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς

11:36

Πρώτο κατάστημα στη Μάλτα για τη Hans & Gretel

11:33

Κακοκαιρία Erminio: Καταιγίδες και τοπικές βροχές από σήμερα - Κλειστά τα σχολεία σε Ρόδο και Καστελλόριζο

11:33

Πιερρακάκης για Τέμπη: Το Δημόσιο δεν θα ασκήσει ένδικα μέσα για τις αποζημιώσεις

11:33

Η JTI Hellas δίνει μπόνους έως 3 μισθούς και 20 εβδομάδες επιπλέον γονικής άδειας στους εργαζόμενους της

11:29

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη για την ακρίβεια

11:22

ΕΥ: Οι επικεφαλής φορολογικών διευθύνσεων στρέφονται στο AI

11:19

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μεταβαίνει σήμερα ο Δένδιας

11:15

«Κλειδώνει» το deal Unilever - McCormick: Κολοσσός με δύναμη πυρός 60 δισ. δολαρίων

11:06

Ανοδική «ανάσα» στο Χρηματιστήριο της Αθήνας εν αναμονή MSCI

11:03

Παπασταύρου: «Οριστική λύση στο πρόβλημα πόσιμου νερού στις Σέρρες»

11:00

Ο Fourlis μπαίνει στον κλάδο των φαρμακείων μέσω Holland & Barrett

10:55

Ζαχαράκη: «Γίνονται έλεγχοι σε σχολεία προκειμένου να γίνουν ανακαινίσεις»

10:43

Στο μικροσκόπιο πάνω από 100 εταιρείες τροφίμων για τήρηση του πλαφόν

10:32

Ευρωαγορές: Βουτιά 8,2% τον Μάρτιο - Τελειώνει κερδοφόρο σερί 8 μηνών

10:21

ΔΥΠΑ: Απασχόληση 3.000 ανέργων από ειδικές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες - Πότε λήγουν οι αιτήσεις

10:10

ΣΕΦ - ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Βγήκε» ο διαγωνισμός για την ενεργειακή αναβάθμιση του φαληρικού σταδίου

10:09

Πετρέλαιο: Ολοταχώς για κέρδη - ρεκόρ τον Μάρτιο το Brent

10:07

Εθνική: Ακυρώνει το 1,27% του μετοχικού της κεφαλαίου - Ακόμη 552 εκατ. ευρώ σε buyback

09:59

Έρευνα: Αντικαταθλιπτικό ανακουφίζει από την κόπωση που προκαλείται από long Covid

09:49

Ρούμπιο για πόλεμο στο Ιράν: Οι HΠΑ μπορεί να επανεξετάσουν τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ

09:46

Η Κάγια Κάλας και 12 ΥΠΕΞ της ΕΕ επισκέπτονται την Μπούτσα της Ουκρανίας

09:39

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επανατοποθέτηση Τυχεροπούλου στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου - Τι απαντά η ΑΑΔΕ

09:39

ΗΠΑ για θανατική ποινή: Σεβόμαστε το δικαίωμα του Ισραήλ να καταρτίζει «δικούς του νόμους»

09:28

ΚΕΦίΜ: Η Ελλάδα χρειάστηκε 13 χρόνια για να επανέλθει στα επίπεδα πραγματικού κατά κεφαλήν εισοδήματος του 2009

09:15

Σήμερα το τελευταίο αντίο στη Μαρινέλλα - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

gazzetta
gazzetta reader insider insider