Πόσα έχασαν 5 δισεκατομμυριούχοι από το sell off της Wall Street

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πόσα έχασαν 5 δισεκατομμυριούχοι από το sell off της Wall Street
Οι απώλειες που κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street επηρέασαν σε ένα σημαντικό βαθμό τις ισχυρότερες εταιρείες που βρέθηκαν στο «στόχαστρο» των πωλητών.

Ιδιαίτερα σφοδρό ήταν το «χτύπημα» που δέχθηκαν τη Δευτέρα, εξαιτίας του μίνι sell off που σημειώθηκε στη Wall Street, οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ, με τους Τζεφ Μπέζος, Μπιλ Γκέιτς, Μάρκ Ζούκερμπεργκ και Έλον Μασκ να ξεχωρίζουν.

Η πτώση κατά 2,3% του Dow Jones - ήτοι κατά 650 μονάδες - αλλά και τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 1,9% και τον Nasdaq κατά 1,6% επανέφεραν τα «σύννεφα» στη Wall Street καθώς ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια του Dow από τις 3 Σεπτεμβρίου.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού - τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως - ζύγιζε το κλίμα της αγοράς μόλις οκτώ ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Οι ΗΠΑ σημείωσαν ρεκόρ στις μέσες ημερήσιες μολύνσεις το Σαββατοκύριακο, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Ιουλίου, σύμφωνα με δεδομένα από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Ωστόσο οι απώλειες αυτές επηρέασαν σε ένα σημαντικό βαθμό και τις ισχυρότερες εταιρείες που βρέθηκαν στο «στόχαστρο» των πωλητών.

Ποιοι είναι, λοιπόν, εκείνοι που απώλεσαν αρκετά δισεκατομμύρια από την πτώση της Wall Street, σύμφωνα με το Forbes:

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο που ίδρυσε τη Microsoft το 1975, είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 1,7 δισ. δολάρια - περιορίζοντας την περιουσία του στα 115,2 δισ. δολάρια.

Ενώ ο Γκέιτς έχει πουλήσει ή εκχωρήσει μεγάλο μέρος του ποσοστού του στη Microsoft - κατέχει περίπου το 1% των μετοχών - δέχθηκε «χτύπημα» καθώς η μετοχή διολίσθησε κατά 2,8% τη Δευτέρα.

Ο διάσημος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ βγήκε «χαμένος» από τη «μάχη» των αγορών τη Δευτέρα, καθώς η μετοχή της Berkshire Hathaway υποχώρησε κατά 2,1%.

Αυτό κόστισε 1,5 δισ. δολάρια στον Μπάφετ, με την περιουσία να διαμορφώνεται πλέον στα 78,9 δισ. δολάρια.

Ο Μπάφετ μέσω της Berkshire Hathaway κατέχει ποσοστά σε περισσότερες από 60 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της ασφαλιστικής εταιρείας Geico, της εταιρείας μπαταριών Duracell και της αλυσίδας εστιατορίων Dairy Queen.

Ο CEO της Tesla Έλον Μασκ κατάφερε να μην «πληγεί» σε σημαντικό βαθμό από τις απώλειες της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα ο ανατρεπτικός Έλον Μασκ έχασε μόλις 66 εκατ. δολάρια, με την περιουσία του να μειώνεται στα 93 δισ. δολάρια.

Ο Μασκ διαθέτει ποσοστό 21% στον κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, με την μετοχή της εταιρείας να σημειώνει απώλειες 2,5% προτού ανακάμψει αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο Λάρι Έλισον, επικεφαλής και συνιδρυτής της Oracle, έγινε επίσης «φτωχότερος» κατά 2,6 δισ. δολάρια μετά τη «βουτιά» κατά 4% της μετοχής της εταιρείας.

Ο Έλισον κατέχει περίπου το 35% της Oracle, με την περιουσία να διαμορφώνεται στα 76,1 δισ. δολάρια.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο CEO του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο βαρύ κλίμα της Wall Street. Με τη μετοχή του Facebook να υποχωρεί κατά 2,7% τη Δευτέρα, ο ισχυρός άνδρας του Facebook έχασε 2,8 δισ. δολάρια με την περιουσία του να διαμορφώνεται στα 101,8 δισ. δολάρια.

Από όταν ξεκίνησε το Facebook το 2004, ο Ζούκερμπεργκ εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 15% της εταιρείας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:48

Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600 με ώθηση από το Ιράν

19:35

Cenergy: Ισχυρή κερδοφορία το α' εξάμηνο, ανεκτέλεστο-ρεκόρ και αναβάθμιση στόχων για το 2026

19:18

Reuters: Οι ΗΠΑ έχουν σχεδόν εξαντλήσει τα αποθέματα τους σε πυραύλους στο Ιράν

19:09

Νόμιζε ότι έχασε και πέταξε 1 εκατ. ευρώ στα σκουπίδια

19:08

Πυρκαγιά στη Δυτ. Αττική: Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης για 5η ημέρα - Πού υπάρχουν διάσπαρτες εστίες

19:04

Σδούκου: Υλοποιούμε το μεγαλύτερο σχέδιο πρόληψης πυρκαγιών των τελευταίων ετών

18:58

Ρωσία: Η ναυτιλιακή FESCO ανέστειλε την αποδοχή νέων αιτημάτων μεταφοράς μέσω Μαύρης Θάλασσας

18:57

Δήμας: «Προχωράνε δύο πολύ σημαντικά αρδευτικά έργα σε Νεστόριο και Σελλάνα»

18:49

Ideal Holdings: Ξεκινά το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών έως 1,75 εκατ. ευρώ μέσω της Πειραιώς Χρηματιστηριακή

18:48

WWF: Περισσότερα από 180.000 στρέμματα καμένων δασικών εκτάσεων σε λίγες μόλις μέρες

18:47

Η Procter & Gamble εξαγοράζει την εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής Thorne

18:44

Χρηματιστήριο: Νέα άνοδος για τον Γενικό Δείκτη που «χτίζει» καλοκαιρινό ράλι

18:36

Παπουτσάνης: Στα 40,7 εκατ. ευρώ ο τζίρος στο εξάμηνο, αύξηση 8% στα καθαρά κέρδη

18:31

ΑΒ Βασιλόπουλος-ESG Report 2025: Η σπατάλη τροφίμων μειώθηκε κατά 22% από το 2019

18:20

Ρούμπιο: Η Ουάσινγκτον βλέπει πρόοδο στις συνομιλίες για το Ορμούζ - Ελπίδες για συμφωνία πολύ σύντομα

18:18

Σε εξέλιξη η διερεύνηση για το αεροπορικό δυστύχημα με τα δύο ελικόπτερα στην Ψάθα

18:15

Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Βαρβιτσιώτη - Μητσοτάκης: Μας αφήνεις βαριά κληρονομιά

18:14

Γιώργος Οικονόμου: Αρκούν οι καταγγελίες για να διοικήσεις έναν Δήμο;

18:06

Ποδόσφαιρο: Οι ακριβότερες μεταγραφές του καλοκαιριού - Αγγλική υπόθεση το top10

17:55

Nα τι έχει να προσφέρει μια ακμάζουσα ύπαιθρος στον νέο Ευρωπαϊκό σχεδιασμό για την Άμυνα

17:47

Ρωσία: Νέες ουκρανικές επιθέσεις σε αποθήκες της Wilberries, τουλάχιστον 5 νεκροί

17:44

Ισπανία: «Εποικοδομητική» η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ

17:29

Επικοινωνία Παπασταύρου με τον Ισραηλινό υπ. Ενέργειας για Μ. Ανατολή και ενεργειακή συνεργασία

17:24

Στο Μαξίμου αύριο Τετάρτη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης

17:03

Red Code για την Τετάρτη: Γιατί ο κρατικός μηχανισμός περνά στο υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας

16:59

Παράταση στην υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση μέσω παρόχου ζητούν ΒΕΑ και ΛΣΑ

16:50

Wall Street: Το μήνυμα Μπέσεντ ωθεί σε νέα ρεκόρ τους δείκτες - «Εκτόξευση» +27% για την Palantir

16:50

Φινλανδία: «Πράσινο φως» για μόνιμη εγκατάσταση πυρηνικών αποβλήτων

16:37

Από 5 έως 10 Αυγούστου οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για μόνιμο διορισμό στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

16:27

Η Caterpillar αυξάνει τις προβλέψεις για τα έσοδα του έτους μετά από ισχυρό β' τρίμηνο


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider