Ειδήσεις | Διεθνή
10-08-2020 | 10:32

Οι τρεις χώρες που κερδίζουν το «στοίχημα» της πανδημίας Covid-19

Μοιράσου το
Οι τρεις χώρες που κερδίζουν το «στοίχημα» της πανδημίας Covid-19

Υπάρχουν τρεις χώρες που διακρίθηκαν στη μάχη κατά του κορονοϊού και κατέγραψαν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Μπορεί η Ελλάδα να δέχτηκε πολλά θετικά σχόλια για τη διαχείριση της πανδημίας, όμως οι αυξημένοι αριθμοί κρουσμάτων δείχνουν πως ακόμα υπάρχει... μέλλον. Όμως ποιες χώρες κατάφεραν να νικήσουν τον κορονοϊό και θεωρούνται πρότυπα στη διαχείριση της πανδημίας;

Υπάρχουν τρεις χώρες που διακρίθηκαν στη μάχη κατά του κορονοϊού και κατέγραψαν, όπως μετέδωσε το Mega, εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Δείτε ποιες είναι:

 

Στην Ταιβάν των 24 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί 479 κρούσματα και επτά θάνατοι. Τα σχολεία δεν σταμάτησαν ποτέ να λειτουργούν, όμως τα μέτρα που επέβαλλε η κυβέρνηση ακόμα και στα δημοτικά ήταν πρωτοφανή. 

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν δεν επέβαλλε ποτέ περιοριστικά μέτρα σε εθνικό επίπεδο.

Η χώρα με πληθυσμό 97 εκατομμύρια, συνορεύει με την Κίνα και μέχρι τα μέσα Ιουλίου είχε 99 μέρες να καταγράψει κρούσμα, ενώ δεν είχε κανένα θάνατο.

Από τον Φεβρουάριο, η κομμουνιστική κυβέρνηση του Βιετνάμ κήρυξε τον πόλεμο στον κορονοϊό, σφράγισε τα σύνορα, επέβαλλε αυστηρούς κανόνες και έκανε εκατοντάδες χιλιάδες τεστ. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου είχε 328 κρούσματα, ενώ στις επόμενες τρεις εβδομάδες σχεδόν τα διπλασίασε, ενώ και οι θάνατοι έφτασαν τους δέκα.

Παράδειγμα προς μίμηση η Νέα Ζηλανδία. Όταν συμπληρώνεις 100 ολόκληρες ημέρες χωρίς να καταγράψεις κανένα νέο κρούσμα τότε σίγουρα υπάρχει λόγος αισιοδοξίας. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν 23 ενεργά κρούσματα, όλα εισαγόμενα και όλα σε καραντίνα.

Η νησιωτική χώρα αριθμεί πέντε εκατομμύρια κατοίκους και μετρά συνολικά 1.219 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον Φεβρουάριο.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.