Σε ποια σημεία «πάσχει» η αμερικανική οικονομία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σε ποια σημεία «πάσχει» η αμερικανική οικονομία
Δεν είναι τυχαίο ότι ένας στους οκτώ Αμερικανούς εξακολουθεί να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ βασικές υπηρεσίες δεν παρέχονται στον Αμερικανό πολίτη.

Για ακόμη έναν χρόνο οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν τα πρωτεία σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019, οι ΗΠΑ έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων στον πλανήτη για ακόμη μια χρονιά. Μόνο για το περυσινό έτος, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 12%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της τελευταίας μελέτης της Wealth-X.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, μπορεί οι ΗΠΑ να παίρνουν το «χρυσό μετάλλιο» στην κούρσα των δισεκατομμυριούχων ανά τον πλανήτη, ωστόσο σίγουρα η «ποιότητα» του πλούτου της χώρας δεν είναι η καλύτερη, καθώς «πάσχει» σε πολλά σημεία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ένας στους οκτώ Αμερικανούς εξακολουθεί να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ βασικές υπηρεσίες δεν παρέχονται στον Αμερικανό πολίτη.

Πού «πάσχει» η αμερικανική οικονομία;

Οι Αμερικανοί έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής συγκριτικά με τους πολίτες άλλων χωρών που ευημερούν. Ωστόσο, όπως προκύπτει από σειρά μελετών, οι ΗΠΑ ξοδεύουν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τουλάχιστον τα διπλάσια σε σχέση με άλλες χώρες. Ωστόσο, με τόσο μικρό προσδόκιμο ζωής και τόσο υψηλό ρυθμό αυτοκτονιών, κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πού πηγαίνουν τόσο χρήματα. Οι ΗΠΑ δεν έχουν δικαίωμα να καυχιούνται για ισότητα, αλλά και ποιότητα, σε ό,τι αφορά την ιατροφαρμακευτική κάλυψη. 

Πέραν του ότι το αμερικανικό κράτος δεν χορηγεί επίδομα αδείας, δεν έχει θεσπίσει ούτε τη χορήγηση άδειας μητρότητας/πατρότητας για τους νέους γονείς, όπως ισχύει σε πολλές χώρες του πλανήτη. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι γονείς δικαιούνται να πάρουν 37 εβδομάδες άδειας για την ανατροφή του παιδιού τους. Πρόκειται για άδεια μετ’ αποδοχών. Μάλιστα, έχουν δικαίωμα να λάβουν και επιπλέον άδεια άνευ αποδοχών, διάρκειας έως 13 εβδομάδες.

Καθώς το αμερικανικό κράτος δεν έχει θεσπίσει την παροχή εθνικού επιδόματος αδείας, άπτεται στις εταιρείες να χορηγούν επίδομα αδείας. Αυτό σημαίνει πως σχεδόν ένας στους τέσσερις Αμερικανούς δεν πηγαίνουν διακοπές κάθε χρόνο, καθώς δεν μπορούν να τις «στηρίξουν» οικονομικά.

Στις ΗΠΑ, για να μπει κάποιος στο κολλέγιο θα πρέπει να είναι είτε πλούσιος, είτε διατεθειμένος να λάβει ένα πολύ μεγάλο δάνειο. Τα δίδακτρα για τα αμερικανικά κολέγια ξεκινούν από 10.000 δολάρια ετησίως, ενώ μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 40.000-50.000 δολάρια το χρόνο.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:44

Θεσσαλονίκη: Από την «αλλαγή σελίδας» της πόλης στο «πιο σύγχρονο Μετρό» - Τοποθετήσεις στελεχών

12:44

Φωτιά σε δασική έκταση στη Χίο - Επιχειρούν εναέρια μέσα

12:40

Allwyn: Ισχυρό τρίμηνο με άλμα 27% στα καθαρά έσοδα

12:37

Ρωσία: Η Γαλλία και η Βρετανία «παίζουν με τη φωτιά»

12:34

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,7% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Ιούνιο

12:23

Σκέρτσος για Μετρό Θεσσαλονίκης: «Αποτελεσματική διακυβέρνηση που τιμά τις υποσχέσεις της»

12:20

Νεπάλ: Προσομοίωση δείχνει πώς κατάρρευση παγετώνα οδηγεί σε βιβλική καταστροφή

12:10

57η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη: Πάνω από 100 επιχειρήσεις με περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας

12:07

Εξάρχου: «Η επέκταση του Μετρό Καλαμαριάς θα αλλάξει τη ζωή χιλιάδων πολιτών»

11:52

Γιατί ο συμβιβασμός της Meta είναι πολύ μεγάλη «υπόθεση»

11:46

H Nvidia προχωρά στην εξαγορά της Hugging Face

11:34

Επίσημα εκτός ΣΥΡΙΖΑ Κασιμάτη και Γεροβασίλη - Με 10 βουλευτές μένει η ΚΟ

11:16

Μητσοτάκης: Η Θεσσαλονίκη καμαρώνει ένα από τα πιο σύγχρονα Μετρό στην Ευρώπη - Ξεκινά ο σχεδιασμός της επέκτασης στα βορειοδυτικά

11:13

Αγροτικές ενισχύσεις: Στον «αέρα» το χρονοδιάγραμμα πληρωμών – Τι καταγγέλλουν τα ΚΥΔ Κρήτης

11:07

Ανδρουλάκης: «Αλλάζουμε τους κανόνες, δίνοντας δίκαιη λύση για το ιδιωτικό χρέος

10:57

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές μετά την Nvidia

10:54

Χρηματιστήριο: Αντιμέτωπος με το «φράγμα» των 2.700 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

10:53

ΕΟΔΥ - Ιός δυτικού Νείλου: Συνεχίζεται η αυξημένη καταγραφή νέων κρουσμάτων

10:51

Hellenic Train: Θανατηφόρα παράσυρση ατόμου από αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα

10:34

Η ακραία ζέστη συνδέεται με ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας - Οι επιπτώσεις σε παιδιά

10:26

ΥΠΕΞ για πλημμύρες στο Νεπάλ: «Η σκέψη μας στις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων»

10:19

Alpha Bank: Έως τις 20 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό καινοτομίας FinQuest 2026

10:07

Επιτυχής κατάρριψη εχθρικών UAV από την ελληνική πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία

09:57

Μαρινάκης: Δεν κρύφτηκα ούτε μία στιγμή στα δύσκολα - Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή για μένα

09:32

Αμερικανικά ΜΜΕ: Αυτός ήταν ο λόγος της αιφνιδιαστικής επίσκεψης του αρχηγού της CIA στη Μόσχα

09:22

ΗΠΑ: Το 2028 η δίκη του φερόμενου ως «εγκεφάλου» των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001

09:15

Δέκα επαγγέλματα που γεννήθηκαν από την κλιματική κρίση

09:12

Τουρισμός: Οι περιφέρειες που κερδίζουν το στοίχημα των διεθνών αεροπορικών αφίξεων

09:01

Πόλεμος στον Περσικό Κόλπο: «Λογαριασμός» 145 δισ. ευρώ για την ΕΕ - Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα

08:41

Πλοίο χτυπήθηκε από «άγνωστο βλήμα» στα Στενά του Ορμούζ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider