Σε ποια σημεία «πάσχει» η αμερικανική οικονομία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σε ποια σημεία «πάσχει» η αμερικανική οικονομία
Δεν είναι τυχαίο ότι ένας στους οκτώ Αμερικανούς εξακολουθεί να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ βασικές υπηρεσίες δεν παρέχονται στον Αμερικανό πολίτη.

Για ακόμη έναν χρόνο οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν τα πρωτεία σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019, οι ΗΠΑ έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων στον πλανήτη για ακόμη μια χρονιά. Μόνο για το περυσινό έτος, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 12%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της τελευταίας μελέτης της Wealth-X.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, μπορεί οι ΗΠΑ να παίρνουν το «χρυσό μετάλλιο» στην κούρσα των δισεκατομμυριούχων ανά τον πλανήτη, ωστόσο σίγουρα η «ποιότητα» του πλούτου της χώρας δεν είναι η καλύτερη, καθώς «πάσχει» σε πολλά σημεία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ένας στους οκτώ Αμερικανούς εξακολουθεί να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ βασικές υπηρεσίες δεν παρέχονται στον Αμερικανό πολίτη.

Πού «πάσχει» η αμερικανική οικονομία;

Οι Αμερικανοί έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής συγκριτικά με τους πολίτες άλλων χωρών που ευημερούν. Ωστόσο, όπως προκύπτει από σειρά μελετών, οι ΗΠΑ ξοδεύουν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τουλάχιστον τα διπλάσια σε σχέση με άλλες χώρες. Ωστόσο, με τόσο μικρό προσδόκιμο ζωής και τόσο υψηλό ρυθμό αυτοκτονιών, κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πού πηγαίνουν τόσο χρήματα. Οι ΗΠΑ δεν έχουν δικαίωμα να καυχιούνται για ισότητα, αλλά και ποιότητα, σε ό,τι αφορά την ιατροφαρμακευτική κάλυψη. 

Πέραν του ότι το αμερικανικό κράτος δεν χορηγεί επίδομα αδείας, δεν έχει θεσπίσει ούτε τη χορήγηση άδειας μητρότητας/πατρότητας για τους νέους γονείς, όπως ισχύει σε πολλές χώρες του πλανήτη. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι γονείς δικαιούνται να πάρουν 37 εβδομάδες άδειας για την ανατροφή του παιδιού τους. Πρόκειται για άδεια μετ’ αποδοχών. Μάλιστα, έχουν δικαίωμα να λάβουν και επιπλέον άδεια άνευ αποδοχών, διάρκειας έως 13 εβδομάδες.

Καθώς το αμερικανικό κράτος δεν έχει θεσπίσει την παροχή εθνικού επιδόματος αδείας, άπτεται στις εταιρείες να χορηγούν επίδομα αδείας. Αυτό σημαίνει πως σχεδόν ένας στους τέσσερις Αμερικανούς δεν πηγαίνουν διακοπές κάθε χρόνο, καθώς δεν μπορούν να τις «στηρίξουν» οικονομικά.

Στις ΗΠΑ, για να μπει κάποιος στο κολλέγιο θα πρέπει να είναι είτε πλούσιος, είτε διατεθειμένος να λάβει ένα πολύ μεγάλο δάνειο. Τα δίδακτρα για τα αμερικανικά κολέγια ξεκινούν από 10.000 δολάρια ετησίως, ενώ μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 40.000-50.000 δολάρια το χρόνο.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Ισπανία: Σχεδόν 1,2 εκατ. αιτήσεις πολιτογράφησης από μετανάστες χωρίς χαρτιά

23:43

Κίεβο: Στους 27 έφτασαν οι νεκροί από τη φονικότερη ρωσική επίθεση της χρονιάς

23:35

Γαλλία: Εξετάζεται η απαγόρευση πώλησης τσιγάρων σε όσους γεννήθηκαν μετά το 2009

23:22

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για ίση αμοιβή μεταξύ ανδρών-γυναικών

23:14

Wall Street: Ρεκόρ για τον Dow, οι μετοχές τσιπ έριξαν τον Nasdaq

23:00

Η Αγγελική Τριανταφύλλου, νικήτρια του Βραβείου Ευρωπαίου Εφευρέτη 2026

22:47

Γαλλία: Μάχη με τις φλόγες δίνουν 2.000 πυροσβέστες σε πύρινα μέτωπα στο νότιο τμήμα

22:35

Ήπια άνοδος για το πετρέλαιο με φόντο ανησυχίες για την προσφορά

22:17

Λαγκάρντ: «Η ΕΚΤ έκανε τη σωστή επιλογή με την αύξηση επιτοκίων»

21:56

Πυροσβεστική: 44 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

21:42

Κέρδη 2% για τον χρυσό μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ

21:27

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η διαφορά της ΝΔ από Τσίπρα - «Ξεφουσκώνει» το κόμμα Καρυστιανού

21:16

Ζελένσκι: «Αναμένουμε από το ΝΑΤΟ βοήθεια για την αντιαεροπορική άμυνα»

21:00

Bloomberg: Ορισμένα ευρωπαϊκά έθνη θεωρούν αναπόφευκτα τα τέλη στο Ορμούζ

20:56

Η Dimand φέρνει το πρώτο ξενοδοχείο Hilton στη Θεσσαλονίκη

20:46

Παράνομη την απεργία στο λιμάνι της Ραφήνας: Επιμένουν στις κινητοποιήσεις τα σωματεία - Ακυρώσεις δρομολογίων

20:26

Περίπου 13.800 ογκολογικοί ασθενείς ετησίως στην Ελλάδα έχουν ανάγκη από μη αποζημιούμενους βιοδείκτες

20:15

Ξεκινούν οι αιτήσεις για ρύθμιση χρεών προς τον ΕΦΚΑ σε 72 δόσεις - Χρήσιμος οδηγός

20:05

Αντιπυρική περίοδος: 245 Ευρωπαίοι Πυροσβέστες φέτος στην Ελλάδα

19:54

Το σχέδιο που μπορεί να αλλάξει τον καπιταλισμό της τεχνητής νοημοσύνης

19:36

Αποπνικτική ζέστη πλήττει τις ανατολικές ΗΠΑ - Θερμοκρασίες έως 46°C

19:25

Ξενοδόχοι Σαντορίνης: Διαμαρτυρία κατά Trivago για παραπλανητικό βίντεο

19:14

Ευρωαγορές: Νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600, ενδοσυνεδριακό ρεκόρ ο DAX

19:04

ΕΦΚΑ: Ποιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες δεν θα είναι διαθέσιμες από 7 έως και 13 Ιουλίου

18:37

Ουκρανία: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 85 τραυματίες από τη μαζική επίθεση στο Κίεβο

18:35

Φάις Συμμετοχών: Μέρισμα 0,155 ευρώ ανά μετοχή και ΑΜΚ έως 3,54 εκατ. ευρώ με δυνατότητα επανεπένδυσης

18:21

Οπαδική βία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση - Δέκα συλλήψεις για ναρκωτικά, εκβιασμούς και εμπρησμούς

18:17

Attica Πολυκαταστήματα: Υποχώρησε στο 70,08% το ποσοστό της Ideal Holdings

18:00

Σε νέα υψηλά 17 ετών το Χρηματιστήριο της Αθήνας

18:00

Πολυκατοικίες: Έρχονται ουσιαστικές αλλαγές σε κοινόχρηστα και αποφάσεις συνιδιοκτητών


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider