Σε ποια σημεία «πάσχει» η αμερικανική οικονομία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σε ποια σημεία «πάσχει» η αμερικανική οικονομία
Δεν είναι τυχαίο ότι ένας στους οκτώ Αμερικανούς εξακολουθεί να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ βασικές υπηρεσίες δεν παρέχονται στον Αμερικανό πολίτη.

Για ακόμη έναν χρόνο οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν τα πρωτεία σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019, οι ΗΠΑ έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων στον πλανήτη για ακόμη μια χρονιά. Μόνο για το περυσινό έτος, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 12%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της τελευταίας μελέτης της Wealth-X.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, μπορεί οι ΗΠΑ να παίρνουν το «χρυσό μετάλλιο» στην κούρσα των δισεκατομμυριούχων ανά τον πλανήτη, ωστόσο σίγουρα η «ποιότητα» του πλούτου της χώρας δεν είναι η καλύτερη, καθώς «πάσχει» σε πολλά σημεία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ένας στους οκτώ Αμερικανούς εξακολουθεί να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ βασικές υπηρεσίες δεν παρέχονται στον Αμερικανό πολίτη.

Πού «πάσχει» η αμερικανική οικονομία;

Οι Αμερικανοί έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής συγκριτικά με τους πολίτες άλλων χωρών που ευημερούν. Ωστόσο, όπως προκύπτει από σειρά μελετών, οι ΗΠΑ ξοδεύουν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τουλάχιστον τα διπλάσια σε σχέση με άλλες χώρες. Ωστόσο, με τόσο μικρό προσδόκιμο ζωής και τόσο υψηλό ρυθμό αυτοκτονιών, κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πού πηγαίνουν τόσο χρήματα. Οι ΗΠΑ δεν έχουν δικαίωμα να καυχιούνται για ισότητα, αλλά και ποιότητα, σε ό,τι αφορά την ιατροφαρμακευτική κάλυψη. 

Πέραν του ότι το αμερικανικό κράτος δεν χορηγεί επίδομα αδείας, δεν έχει θεσπίσει ούτε τη χορήγηση άδειας μητρότητας/πατρότητας για τους νέους γονείς, όπως ισχύει σε πολλές χώρες του πλανήτη. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι γονείς δικαιούνται να πάρουν 37 εβδομάδες άδειας για την ανατροφή του παιδιού τους. Πρόκειται για άδεια μετ’ αποδοχών. Μάλιστα, έχουν δικαίωμα να λάβουν και επιπλέον άδεια άνευ αποδοχών, διάρκειας έως 13 εβδομάδες.

Καθώς το αμερικανικό κράτος δεν έχει θεσπίσει την παροχή εθνικού επιδόματος αδείας, άπτεται στις εταιρείες να χορηγούν επίδομα αδείας. Αυτό σημαίνει πως σχεδόν ένας στους τέσσερις Αμερικανούς δεν πηγαίνουν διακοπές κάθε χρόνο, καθώς δεν μπορούν να τις «στηρίξουν» οικονομικά.

Στις ΗΠΑ, για να μπει κάποιος στο κολλέγιο θα πρέπει να είναι είτε πλούσιος, είτε διατεθειμένος να λάβει ένα πολύ μεγάλο δάνειο. Τα δίδακτρα για τα αμερικανικά κολέγια ξεκινούν από 10.000 δολάρια ετησίως, ενώ μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 40.000-50.000 δολάρια το χρόνο.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:21

Νορβηγία: Ποιος είναι ο νέος βασιλιάς Χάακον και ποια είναι η επόμενη ημέρα για το στέμμα

13:11

Lefties: Το οικονομικό brand της Inditex άνοιξε στη Βρετανία και απειλεί Shein και Primark

12:58

ΣΒΕ: Εθνικό σύμφωνο για τη βιομηχανία και 10ετή βιομηχανική στρατηγική πρότεινε στον Κυρ. Μητσοτάκη

12:48

Η Ισλανδία ζυγίζει το ευρωπαϊκό της μέλλον: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το δημοψήφισμα

12:31

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Τη Δευτέρα οι υπογραφές Ελλάδας-Ισραήλ για τον νέο αντιαεροπορικό θόλο

12:30

Τράπεζες: Η αγορά δεν ακολουθεί κατά πόδας τους αναλυτές

12:29

Αραγτσί: Μπορεί να υπάρξει διπλωματία αν οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν την πολιτική πίεσης

12:26

Μείωση 0,8% στις οικοδομικές άδειες τον Μάιο

12:17

Αύξηση 11,8% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Ιούλιο

12:13

Το Ταμείο Ανάκαμψης πέθανε - Ζήτω το Κλιματικό Ταμείο

12:13

ΥΠΑΑΤ: Έως 15 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα των 16 εκατ. στα αλιευτικά σκάφη

12:10

Berenberg: Το σοκ του Ιράν θα κρατήσει ψηλά τον πληθωρισμό - Πλήγμα στα νοικοκυριά από πετρέλαιο, αέριο και τρόφιμα

12:04

«Τα γυρνάει» ο Μπέρναμ για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Είναι θέμα του Μουσείου»

11:58

Γεραπετρίτης για Τουρκία: Η Ελλάδα προτίθεται να προβεί και σε περαιτέρω ενέργειες

11:52

Διαμαντοπούλου: Ένα κακό ανέκδοτο τα περί συνεργασίας με τη ΝΔ

11:46

Στην κατεδάφιση του Μπάντμιντον ο Δούκας - «Ανοίγει τον δρόμο για το Μητροπολιτικό Πάρκο»

11:44

Σύψας για ιό Δυτικού Νείλου: «Κανείς δεν είναι άνοσος» - Υπέρ της ανάπτυξης διαγνωστικών rapid tests

11:29

Google: Αλλάζει την πολιτική για τα spam στην Ευρώπη μετά από πιέσεις της ΕΕ

11:21

Αύξηση κατά 11,2% των θέσεων μαθητείας στον Δημόσιο Τομέα για το 2026-27

11:12

CrediaBank: Κατώτατος μισθός έως 1.600 ευρώ και νέες παροχές - Υπεγράφη η πρώτη ενιαία Συλλογική Σύμβαση

11:09

Χατζηδάκης για Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο: «Δεν έτυχε… πέτυχε»

11:05

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Fed και πληθωρισμό

11:03

Χρηματιστήριο: Διστακτική απόπειρα για τις 2.700 μονάδες

10:43

Γαλλία: Οριακά απέφυγε την ύφεση στο α' εξάμηνο - Στο 2,7% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

10:39

Τράπεζα Πειραιώς: Στις αγορές με 6ετές ομόλογο, ξεπέρασαν τα 2,5 δισ. ευρώ οι προσφορές

10:23

Κάζακς: «Η ΕΚΤ δεν πρέπει να επιτρέψει στον πληθωρισμό να εδραιωθεί - Πιθανή εξέλιξη η αύξηση επιτοκίων»

10:15

Πέθανε ο βασιλιάς της Νορβηγίας

10:15

Νέο Ειδικό Χωροταξικό για Βιομηχανία: 13 ερωτήσεις και απαντήσεις

10:06

Εκτός λειτουργίας για δεύτερη μέρα η τηλεματική του ΟΑΣΑ λόγω βλάβης

10:00

Κοινά γυμνάσια Νότιας Κορέας-ΗΠΑ-Ιαπωνίας τον Σεπτέμβριο


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider