Ειδήσεις | Διεθνή
06-06-2020 | 10:00

ΗΠΑ: Αυτές είναι 5 σημαντικές δεξιότητες στην αγορά εργασίας μετά την πανδημία

Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αυτές είναι 5 σημαντικές δεξιότητες στην αγορά εργασίας μετά την πανδημία

Τα νεά δεδομένα στην αγορά εργασίας μετά την πανδημία έχουν δημιουργήσει την αναγκή για συγκεκριμένες δεξιότητες των εργαζομένων.

Η πανδημία του κορονοϊου αλλάζει την αγορά εργασίας όπου νέες δεξιότητες και προσόντα απαιτούνται πλέον στους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με στοιχεία του LinkedIn, 1,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας έχουν ανοίξει στις ΗΠΑ ενώ υπάρχουν κάποιες δεξιότητες που θεωρούνται περιζήτητες στους περισσότερους κλάδους καθώς τα δεδομένα είναι πια διαφορετικά.  Η εργασία από το σπίτι, η ανάγκη για προστασία της υγείας και τα απαναπάντεχα προβλήματα που προκύπτουν διαρκώς είναι στοιχεία που διαμορφώνουν ένα διαφορετικό επαγγελματικό περιβάλλον.

Αυτές είναι σύμφωνα με το cnbc, 5 δεξιότητες που απαιτούνται στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ την περίοδο μετά την πανδημία.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Η ικανότητα ενός εργαζόμενου στην εξυπηρέτηση πελατών θεωρείται περιζήτητη τη συγκεκριμένη περίοδο και ενώ η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων. Οι εργαζόμενοι που γνωρίζουν πώς να κάνουν τους πελάτες να νιώσουν σημαντικοί ιδιαίτερα σε υπηρεσίες που δεν παρέχονται πρόσωπο με πρόσωπο, θεωρούνται περιζήτητοι.

Οι ηγετικές ικανότητες θεωρούνται ένα απαραίτητο προσόν όχι μόνο για τα διευθυντικά στελέχη αλλά και για τους εργαζόμενους που πολλές φορές καλούνται να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις. Ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας όπου πολλές φορές έπρεπε να υπάρξουν προσεκτικοί χειρισμοί όσον αφορά στην προστασία της υγεία, η συγκεκριμένη δεξιότητα θεωρήθηκε σημαντική.

Η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που απασχολούνται με τηλεργασία έχει δημιουργήσει νέες ανάγκες όσον αφορά στις επικοινωνιακές δεξιότητες. Καθώς η εργασία από απόσταση αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετούς εργαζόμενους το συγκεκριμένο προσόν θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό.

Ακόμη και πριν από την περίοδο του κορονοϊού η ικανότητα κάποιος εργαζόμενος να μπορεί με ψυχραιμία και ορθή κρίση να διαχειριστεί ένα πρόβλημα στη δουλειά ήταν σημαντική. Την περίοδο μετά την πανδημία όπου τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα, το συγκεκριμένο προσόν απαιτείται περισσότερο.

Την περίοδο μετά την πανδημία θεωρείται ως απαραίτητο προσόν για έναν εργαζόμενο καθώς και «κλειδί» για μια επιτυχημένη επιχείρηση, ιδιαίτερα σε επαγγέλματα όπου η εργασία γίνεται από απόσταση

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.