Αυτοί είναι οι 6 δισεκατομμυριούχοι του Hollywood

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 6 δισεκατομμυριούχοι του Hollywood
Το κλαμπ των δισεκατομμυριούχων του Hollywood μπορεί να μην παραμείνει τόσο στενό για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς όλο και περισσότεροι σταρ ξεκινούν τις δικές τους σειρές ένδυσης και ομορφιάς.

Μόνο 6 είναι οι δισεκατομμυριούχοι του Hollywood σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider.

Πολλοί ταλαντούχοι σταρ του θεάματος είναι αρκετά πλούσιοι αλλά όχι τόσο ώστε να μπουν σε αυτό το μικρό και στενό κλαμπ των 6, που κατάφεραν να αξιοποιήσουν την επιτυχία τους, υλοποιώντας μεγάλες επενδύσεις.

Ωστόσο, το κλαμπ των δισεκατομμυριούχων του Hollywood μπορεί να μην παραμείνει τόσο στενό για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς όλο και περισσότεροι σταρ ξεκινούν τις δικές τους σειρές ένδυσης και ομορφιάς.

Δείτε ποιοι είναι οι 6 δισεκατομμυριούχοι του Hollywood:

O δημιουργός του «Star Wars» και του «Indiana Jones», George Lucas διαθέτει περιουσία 5,2 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το Forbes.

Ο 75χρονος Lucas, μπορεί να είναι ο εγκέφαλος πίσω από τις δύο γνωστές σειρές ταινιών αλλά κέρδισε τα περισσότερα, πουλώντας το στούντιο παραγωγής του Lucasfilm στην Disney για 4,05 δισ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές το 2012, σύμφωνα με το Bloomberg.

Παράλληλα ενώ το Forbes εκτιμά ότι η περιουσία του Lucas ανέρχεται στα 5,2 δισ. δολάρια, ο δείκτης Bloomberg Billionaires τοποθετεί την περιουσία του ελαφρώς υψηλότερα, στα 6,76 δισ. δολάρια.

Η ταινία που έκοψε τα περισσότερα εισιτήρια παγκοσμίως ήταν το «Star Wars: Episode I - The Phantom Menace» φέρνοντας 474 εκατ. δολάρια στο box office.

Ο τρεις φορές βραβευμένος σκηνοθέτης Steven Spielberg διαθέτει περιουσία ύψους 3,6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

Η επιτυχία των box office των «Jaws», «E.T. the Extra-Terrestrial« και «Jurassic Park», μεταξύ άλλων, έχουν καταστήσει τον Spielberg τον κορυφαίο σκηνοθέτη όλων των εποχών. Σύμφωνα με το Forbes, το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του Spielberg προέρχεται από τις ταινίες του, αλλά έχει επίσης επωφεληθεί από το ρόλο του ως σύμβουλος για τα θεματικά πάρκα της Universal και την πώληση του DreamWorks Animation στο NBCUniversal για 3,8 δισ. δολάρια το 2016.

Ο Spielberg, 73 ετών, συνέστησε το DreamWorks Pictures μαζί με τους Jeffrey Katzenberg και David Geffen. Ενώ το Forbes εκτιμά ότι η περιουσία του διάσημου σκηνοθέτη αξίζει 3,6 δισ. δολάρια, το Bloomberg's Billionaires Index βάζει την καθαρή του περιουσία πουλύ υψηλότερα στα 6,15 δισ. δολάρια.

Η σιδηρά κυρία των Μέσων Ενημέρωσης Oprah Winfrey διαθέτει περιουσία που ανέρχεται στα 2,6 δισ. δολάρια.

Η Winfrey ξεκίνησε στο κομμάτι των ειδήσεων, κυριαρχώντας στη συνέχεια για 25 χρόνια με το «The Oprah Winfrey Show». Οι επενδύσεις που πραγματοποίησε η Winfrey με το ποσοστό της από τα κέρδη της εκπομπής ανέρχονται πλέον σε περίπου 2 δισ. δολάρια, όπως εκτιμά το Forbes.

Η Winfrey, ηλικίας 66 ετών, αξιοποίησε την επιτυχία της εκπομπής της χτίζοντας μια αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης, συγκεντρώνοντας μια περιουσία 2,6 δισ. δολαρίων. Διαθέτει το 25,5% του τηλεοπτικού της δικτύου OWN, ποσοστό 8% στο WW International και έχει συμφωνία για δημιουργία περιεχομένου με το Apple TV+.

Ο 50άρης πλέον Jay-Z είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος ράπερ στον κόσμο, με καθαρή περιουσία 1 δισ. δολάρια.

Ο Jay-Z κέρδισε περίπου 500 εκατ. δολάρια από τα 14 συνολικά Νο 1 άλμπουμ του, αλλά μεγάλο μέρος της περιουσίας του προέρχεται από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, σύμφωνα με το Forbes.

Ο ίδιος ίδρυσε μια σειρά ρούχων που πούλησε στην Iconix για 204 εκατ. δολάρια το 2007 και είναι συνιδιοκτήτης της εταιρείας κονιάκ D'Ussé. Παράλληλα του ανήκει και η εταιρεία μουσικού streaming Tidal. Ο Jay-Z αγόρασε την Tidal έναντι 56 εκατ. δολαρίων το 2015. Το 2017, η Sprint απέκτησε το 33% της εταιρείας έναντι 200 εκατ. δολαρίων. Το ποσοστό του Jay-Z στην εταιρεία αγγίζει τώρα τα 100 εκατ. δολάρια, όπως αναφέρει το Forbes

Ο Jay-Z έχει επίσης μια ιδιωτική συλλογή έργων τέχνης αξίας 70 εκατ. δολαρίων και ποσοστό στην Uber αξίας 70 εκατ. δολαρίων.

Τέλος κατέχει ακίνητα αξίας 50 εκατ. δολαρίων σύμφωνα με το Forbes.

Τον Μάρτιο του 2019 η Kylie Jenner έγινε πρωτοσέλιδο στο Forbes, ως η νεότερη -στα 21 της- δισεκατομμυριούχος. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της Jenner προέρχεται από την εταιρεία ομορφιάς της, την Kylie Cosmetics, η οποία εκτιμάται στα 1,2 δισ. δολάρια μετά το deal με την Coty Inc.

Η Jenner, που τώρα είναι 22 ετών, πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή της οικογένειάς της, «Keeping Up with the Kardashians», σε ηλικία 10 ετών και έκτοτε έχει χτίσει ένα τεράστιο κοινωνικό προφίλ. Ενδεικτικό είναι πως οι μετοχές του Snapchat κατέγραψαν «βουτιά» 7% όταν έγραψε στο Twitter ότι είχε σταματήσει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή το 2018.

Η περιουσία της ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια.

Ο 42χρονος Kanye West μπορεί να έχει κερδίσει αρκετά χρήματα από τα μουσικά του άλμπουμ αλλά η δημιουργία του brand streetwear Yeezy τον έκανε δισεκατομμυριούχο, όπως αναφέρει ο Forbes.

Το Forbes εκτιμά ότι η περιουσία του West αγγίζει τα 1,3 δισ. δολάρια, ωστόσο ο ίδιος ισχυρίζεται ότι φτάνει τα 3,3 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του West διαιρείται σε ποσοστό 1,26 δισ. δολαρίων στην εταιρεία Yeezy, 17 εκατ. δολάρια μετρητά, 35 εκατ. δολάρια σε μετοχές, 21 εκατ. δολάρια σε ακίνητα, οχήματα αξίας 3,8 εκατ. δολαρίων και χρέος 53 εκατ. δολαρίων το οποίο μοιράζεται με τη σύζυγό του, Kim Kardashian West.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:38

Πέθανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς

21:24

Χατζηδάκης: Δεκάδες δισεκατομμύρια για τη χώρα για την περίοδο 2028 - 2034

21:11

Ο Τραμπ περιγελά την εξομολόγηση της Τζιλ Μπάιντεν για το ντιμπέιτ του 2024 για τις προεδρικές εκλογές

20:46

Πούτιν: «Η Ρωσία θα καταστρέψει όποιον επιχειρήσει να επιτεθεί στο Καλίνινγκραντ»

20:36

ΜΜΜ: Πρόστιμο 100 ευρώ από αύριο σε όσους δεν κόβουν εισιτήριο

20:32

ΙΑΕΑ: Το Καζακστάν δηλώνει ανοιχτό να πάρει τα αποθέματα ουρανίου του Ιράν

20:20

Απορρίφθηκε σε β' βαθμό η τουρκική προσφυγή για το εμπορικό σήμα Turkaegean

20:07

Κυρανάκης: «Η Κρήτη κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση θανάτων από τροχαία στην Ελλάδα»

20:01

Πούτιν: «Κανείς δεν μπορεί να πει αν το drone που συνετρίβη στη Ρουμανία ήταν ρωσικό»

19:58

Φθηνό, γρήγορο και... επικίνδυνο; Η ακτινογραφία της μεγάλης σύγκρουσης ΕΕ και Temu

19:53

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 1 έως 5 Iουνίου

19:39

Κομισιόν για σχέσεις ΕΕ-Κίνας: «Μείωση κινδύνων, όχι αποσύνδεση»

19:35

Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές

19:25

Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι ολοκληρώνονται τα πρώτα 10 χλμ. του ΒΟΑΚ στον Άγιο Νικόλαο

19:16

Intracom Holdings: Υπερψηφίστηκε από τη ΓΣ η διανομή μερίσματος 0,18 ευρώ/μετοχή

19:09

ΕΚΤΕΡ: Μέρισμα 0,076 ευρώ/μετοχή - Από 12/06 η καταβολή

19:02

AVE: Συμμετοχή στην ΑΜΚ της Yalco με ποσό έως 5 εκατ. ευρώ

18:58

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές απώλειες έφθασαν τις 223.539 στρατιωτικούς

18:49

Allwyn: Ολοκληρώθηκε η μεταφορά της καταστατικής έδρας στην Ελβετία

18:43

Λάρισα: Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στους Γόννους Τεμπών - Επιχειρούν εναέρια μέσα

18:39

Παπαθανάσης: «Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα συνεχιστεί και μετά το Ταμείο Ανάκαμψης»

18:33

ΔΕΗ: Στο 33,4% η συμμετοχή του Δημοσίου μετά την ΑΜΚ

18:30

Έλαστρον: Πώληση βιομηχανικού ακινήτου στη Σίνδο έναντι 8,4 εκατ. ευρώ

18:22

Νέο alert: Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες θα μείνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ως το 2030

18:16

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ετοιμάζεται να λάβει την «τελική του απόφαση» για μια πιθανή συμφωνία με το Ιράν

18:07

Σιδηρόδρομοι Ελλάδος: Από 30/6 ξεκινούν τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη - Έδεσσα - Φλώρινα

18:00

Κέρδη 8,41% τον Μάιο στο Χρηματιστήριο της Αθήνας – Τζίρος 1 δισ. ευρώ στο κλείσιμο του μήνα

17:58

Ρωσία: Ο Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη να προετοιμαστεί για περισσότερα επεισόδια με drone

17:46

Συμφωνία Ελλάδας, ΗΠΑ, Ν. Κορέας: 10.000 θέσεις εργασίας σε νέο ναυπηγικό κόμβο στην Ελευσίνα - Επενδύσεις 1,35 δισ. ευρώ

17:44

Alpha Bank: Μεταρρυθμίσεις της φορολογικής διοίκησης, αύξηση εσόδων και ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider