Ειδήσεις | Διεθνή
12-04-2020 | 09:31

Οι 7 λέξεις που εφηύραν οι νέοι για τον κορονοϊό

Μοιράσου το
Οι 7 λέξεις που εφηύραν οι νέοι για τον κορονοϊό

Το Business Insider βρήκε τις 7 λέξεις και εκφράσεις που χρησιμοποιεί η γενιά Z την εποχή του κορονοϊού.

Στα τέλη του Μαρτίου οι ΗΠΑ έγιναν - και παραμένουν - η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού στον κόσμο. Μέχρι την Παρασκευή μετρούσαν περισσότερες από 500.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και περισσότερους από 1.000 θανάτους σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στην αρχή οι Αμερικανοί φάνηκε να μην δίνουν σημασία στην επικινδυνότητα του Covid-19, δίνοντας του μάλιστα «αστεία» προσωνύμια, όπως «The Rona», «Miss Rona» ή ακόμα και «Boomer Remover», καθώς νόμιζαν πως κινδυνεύουν από τον νέο κορονοϊό μόνο οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι... baby boomers.

Όλα αυτά τα προσωνύμια, λέξεις και εκφράσεις της γενιάς Z έχουν φτάσει να χρησιμοποιούνται πλέον καθημερινά, όμως ξέρετε τι σημαίνουν; 

Δείτε ποιες είναι οι 7 λέξεις και εκφράσεις που χρησιμοποιεί η γενιά Z την εποχή του κορονοϊού, σύμφωνα με το Business Insider:

 

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image
 

Πρόκειται για όρο που αναφέρεται σε κάποιο «φλερτ» που ξεκίνησε εν μέσω καραντίντας. 

Πρόκειται για μία έκφραση που ξεκίνησε ως «αστείο» από άτομα με άγνοια που πίστευαν ότι ο ιός επηρέαζε μόνο τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και έχει αρνητική χροιά. 

Πολλές φορές αναφέρεται πως οι «Covidiots» ήταν αυτοί που σκέφτηκαν την έκφραση «Boomer Remover».

Η έκφραση παραπέμπει στο «Netflix & Chill» και αναφέρεται στη χαλάρωση και τις δραστηριότητες όσων βρίσκονται σε καραντίνα. 

Πολλοί είναι αυτοί που μένουν σπίτι χωρίς να μπορούν να δουλέψουν ή να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο. Η λέξη αναφέρεται στο γεγονός ότι σε ορισμένους η περίοδος αυτή θυμίζει αναγκαστικές «διακοπές». 

Η λέξη αναφέρεται σε όσους δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της πανδημίας, αγνοώντας τους κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης και συνεχίζουν τη ζωή τους χωρίς να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης. Αλλά και σε αυτούς που δεν σέβονται τις προσπάθειες των άλλων να προστατευθούν!

Μεταφράζεται ως «μετά τον κορονοϊό» και αναφέρεται στην περίοδο που θα λήξουν όλα τα περιοριστικά μέτρα προστασίας και περιορισμού της εξάπλωσης. 

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν σκεφτεί ήδη τι θα φορέσουν, που θα πάνε διακοπές, κάνουν κρατήσεις σε εστιατόρια και γενικότερα σχεδιάζουν τη ζωή τους «μετά τον κορονοϊό».

Πρόκειται για μία συντόμευση του Corona - Corona Virus, ενώ ορισμένοι προσθέτουν το Miss για να αποδώσουν γένος και χαρακτήρα στον ιό.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.