Ειδήσεις | Διεθνή
07-03-2020 | 09:09

Τι θα μπορούσε να αγοράσει ο Μάικλ Μπλούμπεργκ με 500 εκατ. δολάρια

Μοιράσου το
Τι θα μπορούσε να αγοράσει ο Μάικλ Μπλούμπεργκ με 500 εκατ. δολάρια

Τι θα μπορούσε να αγοράσει ο Μάικλ Μπλούμπεργκ με τα 500 εκατ. δολάρια της προεκλογικής του καμπάνιας.

Περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια ξόδεψε ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και -πρώην- υποψήφιος των Δημοκρατικών, Μάικλ Μπλούμπεργκ, κατά την προεκλογική του καμπάνια για τις αμερικανικές εκλογές.

Ο ίδιος μπορεί να δήλωσε παραίτηση από την προεκλογική κούρσα, όμως ήδη πρόλαβε να ξοδέψει περί το μισό δισ. δολάρια. 

Σύμφωνα με τον Guardian, αν αυτά τα χρήματα είχαν δοθεί... για καλό σκοπό, θα είχαν βοηθήσει αρκετές χιλιάδες ανθρώπους. 

Δείτε τι θα μπορούσε να κάνει με τα χρήματα της προεκλογικής εκστρατείας: 

Σαν ένθερμος υποστηρικτής των Δημοκρατικών, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ θα μπορούσε να δώσει τα 500 εκατ. για να υποστηρίξει στοχευμένα οποιαδήποτε καμπάνια του κόμματος, αντί να τα δώσει στην προσωπική του προεκλογική καμπάνια.

Περίπου 60.000 – 80.000 άνθρωποι στη Νέα Υόρκη, την ιδιαίτερη πατρίδα του Μάικλ Μπλούμπεργκ, είναι άστεγοι. Αν ο Μπλούμπεργκ είχε δώσει τα 500 εκατ. δολάρια για να... αγοράσει από ένα σπίτι, θα μπορούσε να στεγάσει περί τους 2.200 ανθρώπους, με βάση τις τιμές ακινήτων σήμερα.

Τα χρέη σπουδών στις ΗΠΑ φτάνουν τα 1,4 τρισ. δολάρια, οπότε τα 500 εκατ. δολάρια που ξόδεψε προεκλογικά ο Μάικλ Μπλούμπεργκ είναι «σταγόνα στον ωκεανό».

Όμως, από την άλλη, αυτό το ποσό θα ήταν ικανό για να ανακουφίσει περίπου 150.000 ανθρώπους!

Για περίπου το 1/10 από εκείνα που ξόδεψε προεκλογικά, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ θα μπορούσε να αντικαταστήσει τους παλιούς σωλήνες που περιέχουν τοξικό μόλυβδο στην πόλη Φλιντ, στο Μίσιγκαν. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθούσε την κατάσταση τόσο για την υγεία των κατοίκων, όσο και για την επιστροφή πολλών που αναζητούν εργασία μακριά από την πόλη.

Σύμφωνα με τον οργανισμό RIP Medical Debt, η οποία είναι ομάδα που «αγοράζει» και «ξεχρεώνει» ιατρικές οφειλές ανθρώπων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά, το 66% των χρεοκοπιών στις ΗΠΑ συνδέονται με τις ιατρικές οφειλές.

Με ένα «γρήγορο» υπολογισμό, αν ο Μάικλ Μπλούμπεργκ είχε δώσει τα 500 εκατ. δολάρια της προεκλογικής του καμπάνιας στο RIP Medical Debt, θα είχε «καλύψει» χρέη 500 δισ. δολαρίων!

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.