Ειδήσεις | Διεθνή
22-02-2020 | 09:23

Αυτά είναι τα πέντε μεγαλύτερα στάδια ποδοσφαίρου στον κόσμο 

Μοιράσου το
Αυτά είναι τα πέντε μεγαλύτερα στάδια ποδοσφαίρου στον κόσμο 

Μόλις ένα απ' αυτά βρίσκεται στην Ευρώπη.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα από το πιο δημοφιλή αθλήματα του κόσμου. Σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη υπάρχουν ποδοσφαιρικά γήπεδα και στάδια. Μερικά απ’ αυτά ξεχωρίζουν είτε λόγο της ιστορικότητας του, είτε λόγω των ομάδων που φιλοξενούν. 

Μερικά όμως ξεχωρίζουν και λόγω της χωρητικότητας τους.

Δείτε παρακάτω τα πέντε μεγαλύτερα στάδια του κόσμου: 
 

 

Το μεγαλύτερο στάδιο ποδοσφαίρου του κόσμου βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, Κινσάσα. Στεγάζει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας. Έχει ονομαστεί έτσι στην μνήμη τεσσάρων Κονγκολέζων υπουργών που εκτελέστηκαν εκεί κοντά το 1966. Χωράει 120.000 άτομα.
 

Το στάδιο της Πρωτομαγιάς είναι το σπίτι εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βορείου Κορέας. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 114.000 άτομα. 

Το μεγάλο στάδιο της Μελβούρνης χρησιμοποιείται κυρίως για το Κρίκετ που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Αυστραλία. Είναι, όμως, και το σπίτι της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 100.028 θεατές. 

Το «σπίτι» της Μπαρτσελόνα χωρά 99.354 θεατές. Είναι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό στάδιο της Ευρώπης και στεγάζει μια από τις καλύτερες ομάδες της ηπείρου. Από τότε που μετακόμισε στο Καμπ Νου, το 1957 η Μπαρτσελόνα έχει γιορτάσει 66 τίτλους. 

Η πόλη του ποδοσφαίρου της Νοτίου Αφρική ή FNB Stadium χωράει 94.736 άτομα. Δεν είναι απλά ένα ποδοσφαιρικό στάδιο, αλλά και ένα ιστορικό μνημείο. Εκεί, ο Νέλσον Μαντέλα έδωσε την πρώτη του ομιλία μετά την αποφυλάκιση του το 1990. Στο ίδιο στάδιο πραγματοποιήθηκε και η κηδεία του Νοτιοαφρικάνου ηγέτη το 2013. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.