Ειδήσεις | Ελλάδα
03-02-2020 | 11:40

Οι πιο περιζήτητοι επαγγελματίες για δουλειές στο σπίτι

Μοιράσου το
Οι πιο περιζήτητοι επαγγελματίες για δουλειές στο σπίτι

Αυτές είναι οι 10 πιο δημοφιλείς εργασίες τις οποίες ζήτησαν οι χρήστες της πλατφόρμας Douleutaras.gr για το 2019.

Τις 10 πιο δημοφιλείς εργασίες για το σπίτι παρουσιάζει η ηλεκτρονική πλατφόρμα εύρεσης επαγγελματιών Douleutaras.gr.

Οι επαγγελματίες του δικτύου της πλατφόρμας καλύπτουν όλο το φάσμα υπηρεσιών για το σπίτι, όπως επείγουσες εργασίες (π.χ. υδραυλικές, ηλεκτρολογικές), τεχνικές εργασίες (π.χ. ελαιοχρωματισμούς, μονώσεις, ξυλουργικές, κηπουρικές εργασίες), ανακαινίσεις, μετακομίσεις, καθαρισμούς και εξυπηρετούν πάνω από 20.000 χρήστες μηνιαίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αυτές είναι οι 10 πιο δημοφιλείς εργασίες τις οποίες ζήτησαν οι χρήστες της πλατφόρμας για το 2019.

Η κορυφαία επιλογή των χρηστών της πλατφόρμας για τη χρονιά που πέρασε ήταν ο καθαρισμός σπιτιού, αφού το 2019 πραγματοποιήθηκαν 40.000 αιτήματα.

Η πλειοψηφία των πελατών που εξυπηρετήθηκαν αφορά σε πελάτες που εμπιστεύονται την υπηρεσία συστηματικά, με περίπου 80% των εργασιών να αφορούν τακτικούς πελάτες.

Μεγάλη αύξηση (+47%) συγκριτικά με το 2018 γνώρισε η συγκεκριμένη κατηγορία, αφού το 2019 αναρτήθηκαν περίπου 12.000 αιτήματα για μετακομίσεις.

Η τιμή διαφέρει αρκετά ανά περίπτωση, ανάλογα με το μέγεθος του σπιτιού, τον αριθμό αντικειμένων για μεταφορά, την απόσταση μεταξύ των σημείων μεταφοράς και το απαιτούμενο προσωπικό που θα απασχοληθεί. Οι περισσότερες μετακομίσεις έλαβαν χώρα το διάστημα από Σεπτέμβριο μέχρι και Νοέμβριο.

Οι περισσότεροι χρήστες προχωρούν σε τοποθέτηση / συντήρηση ή επισκευή του κλιματιστικού τους από Ιούνιο έως Αύγουστο. Το 2019 αναρτήθηκαν περίπου 11.000 εργασίες στην κατηγορία, με τις περισσότερες να αφορούν σε συντήρηση κλιματιστικού.

Διαχρονικά, κορυφαία υπηρεσία της πλατφόρμας. Το 2019 αναρτήθηκαν στο Douleutaras.gr περίπου 10.000 αιτήματα για υδραυλικές εργασίες. Η πιο συχνή βλάβη που κλήθηκαν να επιδιορθώσουν οι υδραυλικοί ήταν διαρροή σε βρύση ή καζανάκι.

Η κατηγορία που γνωρίζει έντονη εποχικότητα, αφού η πλειοψηφία ελαιοχρωματισμών ζητήθηκαν τον Σεπτέμβριο. Το 2019 αναρτήθηκαν μέσω της πλατφόρμας περισσότερα από 8.000 αιτήματα για ελαιοχρωματισμό (66% παραπάνω εργασίες από το 2018).

Στις επιλογές των χρηστών, πρώτος έρχεται ο ελαιοχρωματισμός εσωτερικού χώρου με σχεδόν 7.000 αιτήματα.

Οι ηλεκτρολογικές βλάβες παραμένουν διαχρονικά στις κορυφαίες υπηρεσίες που αναζητούν οι χρήστες της πλατφόρμας. Δεν εμφανίζουν εποχικότητα ως προς τη ζήτηση.

Η πιο συνήθης ηλεκτρολογική βλάβη που κλήθηκαν να επιδιορθώσουν οι ηλεκτρολόγοι του Douleutaras.gr το 2019 αφορούσαν περιπτώσεις βλάβης στον πίνακα, ενώ πάρα πολλές ήταν και οι περιπτώσεις τοποθέτησης (φωτιστικά σώματα, πριζοδιακόπτες, δομημένη καλωδίωση κτλ).

Περισσότερες από 6.000 εργασίες τοποθέτησης ή επισκευής κουφωμάτων ζητήθηκαν το 2019 από το Douleutaras.gr.

Η δημοφιλέστερη επιλογή υλικού κουφωμάτων ήταν και για το 2019 το αλουμίνιο, ενώ η συγκεκριμένη υπηρεσία γνωρίζει εποχικότητα, με τα περισσότερα αιτήματα για τοποθετήσεις να πραγματοποιούνται το διάστημα Φεβρουάριο - Μάρτιο ή Σεπτέμβριο - Οκτώβριο.

Περισσότεροι από 5.500 καθαρισμοί από συνεργεία καθαρισμού ζητήθηκαν από την πλατφόρμα το 2019 τόσο σε επαγγελματικούς όσο και σε ιδιωτικούς χώρους. Η λύση του συνεργείου επιλέγεται σε περιόδους πριν και μετά από κάποια μετακόμιση, μετά από ανακαινίσεις ή αναδιαμορφώσεις χώρων.

Το κόστος και εδώ ποικίλλει ανάλογα τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου, τον αριθμό ατόμων που χρειάζονται για τον καθαρισμό, αλλά και την πολυπλοκότητα των εργασιών.

Στην ένατη θέση βρέθηκαν εργασίες που αφορούσαν σε κατασκευή, επισκευή ή συντήρηση επίπλων και κουφωμάτων. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, οι πιο δημοφιλείς εργασίες αφορούσαν σε επισκευές και μεταποιήσεις παλιών επίπλων.

Το κόστος των ξυλουργικών εργασιών διαφοροποιείται αρκετά ανάλογα με το είδος της εργασίας, το κόστος των υλικών που χρησιμοποιούνται και τις διαστάσεις των επίπλων, με το μέσο κόστος ξυλουργού να είναι στα 250€ + ΦΠΑ.

Περισσότερες από 5.000 τοποθετήσεις/επισκευές τέντας σκίασης ζητήθηκαν το 2019, σημειώνοντας μία αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με το 2018.

Όπως επισημαίνεται, για μία εργασία για τέντες σκίασης με έμπειρο τεχνικό, το κόστος κυμαίνεται από 50€ έως 500€ + ΦΠΑ, με το μέσο κόστος να είναι 250€ + ΦΠΑ, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα, το είδος της τέντας και το είδος της εργασίας. Η τοποθέτηση τέντας επηρεάζεται από εποχικότητα, δεδομένου ότι οι περισσότερες εργασίες τέτοιου τύπου έγιναν τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.