Οι πιο περιζήτητοι επαγγελματίες για δουλειές στο σπίτι

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι πιο περιζήτητοι επαγγελματίες για δουλειές στο σπίτι
Αυτές είναι οι 10 πιο δημοφιλείς εργασίες τις οποίες ζήτησαν οι χρήστες της πλατφόρμας Douleutaras.gr για το 2019.

Τις 10 πιο δημοφιλείς εργασίες για το σπίτι παρουσιάζει η ηλεκτρονική πλατφόρμα εύρεσης επαγγελματιών Douleutaras.gr.

Οι επαγγελματίες του δικτύου της πλατφόρμας καλύπτουν όλο το φάσμα υπηρεσιών για το σπίτι, όπως επείγουσες εργασίες (π.χ. υδραυλικές, ηλεκτρολογικές), τεχνικές εργασίες (π.χ. ελαιοχρωματισμούς, μονώσεις, ξυλουργικές, κηπουρικές εργασίες), ανακαινίσεις, μετακομίσεις, καθαρισμούς και εξυπηρετούν πάνω από 20.000 χρήστες μηνιαίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αυτές είναι οι 10 πιο δημοφιλείς εργασίες τις οποίες ζήτησαν οι χρήστες της πλατφόρμας για το 2019.

Η κορυφαία επιλογή των χρηστών της πλατφόρμας για τη χρονιά που πέρασε ήταν ο καθαρισμός σπιτιού, αφού το 2019 πραγματοποιήθηκαν 40.000 αιτήματα.

Η πλειοψηφία των πελατών που εξυπηρετήθηκαν αφορά σε πελάτες που εμπιστεύονται την υπηρεσία συστηματικά, με περίπου 80% των εργασιών να αφορούν τακτικούς πελάτες.

Μεγάλη αύξηση (+47%) συγκριτικά με το 2018 γνώρισε η συγκεκριμένη κατηγορία, αφού το 2019 αναρτήθηκαν περίπου 12.000 αιτήματα για μετακομίσεις.

Η τιμή διαφέρει αρκετά ανά περίπτωση, ανάλογα με το μέγεθος του σπιτιού, τον αριθμό αντικειμένων για μεταφορά, την απόσταση μεταξύ των σημείων μεταφοράς και το απαιτούμενο προσωπικό που θα απασχοληθεί. Οι περισσότερες μετακομίσεις έλαβαν χώρα το διάστημα από Σεπτέμβριο μέχρι και Νοέμβριο.

Οι περισσότεροι χρήστες προχωρούν σε τοποθέτηση / συντήρηση ή επισκευή του κλιματιστικού τους από Ιούνιο έως Αύγουστο. Το 2019 αναρτήθηκαν περίπου 11.000 εργασίες στην κατηγορία, με τις περισσότερες να αφορούν σε συντήρηση κλιματιστικού.

Διαχρονικά, κορυφαία υπηρεσία της πλατφόρμας. Το 2019 αναρτήθηκαν στο Douleutaras.gr περίπου 10.000 αιτήματα για υδραυλικές εργασίες. Η πιο συχνή βλάβη που κλήθηκαν να επιδιορθώσουν οι υδραυλικοί ήταν διαρροή σε βρύση ή καζανάκι.

Η κατηγορία που γνωρίζει έντονη εποχικότητα, αφού η πλειοψηφία ελαιοχρωματισμών ζητήθηκαν τον Σεπτέμβριο. Το 2019 αναρτήθηκαν μέσω της πλατφόρμας περισσότερα από 8.000 αιτήματα για ελαιοχρωματισμό (66% παραπάνω εργασίες από το 2018).

Στις επιλογές των χρηστών, πρώτος έρχεται ο ελαιοχρωματισμός εσωτερικού χώρου με σχεδόν 7.000 αιτήματα.

Οι ηλεκτρολογικές βλάβες παραμένουν διαχρονικά στις κορυφαίες υπηρεσίες που αναζητούν οι χρήστες της πλατφόρμας. Δεν εμφανίζουν εποχικότητα ως προς τη ζήτηση.

Η πιο συνήθης ηλεκτρολογική βλάβη που κλήθηκαν να επιδιορθώσουν οι ηλεκτρολόγοι του Douleutaras.gr το 2019 αφορούσαν περιπτώσεις βλάβης στον πίνακα, ενώ πάρα πολλές ήταν και οι περιπτώσεις τοποθέτησης (φωτιστικά σώματα, πριζοδιακόπτες, δομημένη καλωδίωση κτλ).

Περισσότερες από 6.000 εργασίες τοποθέτησης ή επισκευής κουφωμάτων ζητήθηκαν το 2019 από το Douleutaras.gr.

Η δημοφιλέστερη επιλογή υλικού κουφωμάτων ήταν και για το 2019 το αλουμίνιο, ενώ η συγκεκριμένη υπηρεσία γνωρίζει εποχικότητα, με τα περισσότερα αιτήματα για τοποθετήσεις να πραγματοποιούνται το διάστημα Φεβρουάριο - Μάρτιο ή Σεπτέμβριο - Οκτώβριο.

Περισσότεροι από 5.500 καθαρισμοί από συνεργεία καθαρισμού ζητήθηκαν από την πλατφόρμα το 2019 τόσο σε επαγγελματικούς όσο και σε ιδιωτικούς χώρους. Η λύση του συνεργείου επιλέγεται σε περιόδους πριν και μετά από κάποια μετακόμιση, μετά από ανακαινίσεις ή αναδιαμορφώσεις χώρων.

Το κόστος και εδώ ποικίλλει ανάλογα τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου, τον αριθμό ατόμων που χρειάζονται για τον καθαρισμό, αλλά και την πολυπλοκότητα των εργασιών.

Στην ένατη θέση βρέθηκαν εργασίες που αφορούσαν σε κατασκευή, επισκευή ή συντήρηση επίπλων και κουφωμάτων. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, οι πιο δημοφιλείς εργασίες αφορούσαν σε επισκευές και μεταποιήσεις παλιών επίπλων.

Το κόστος των ξυλουργικών εργασιών διαφοροποιείται αρκετά ανάλογα με το είδος της εργασίας, το κόστος των υλικών που χρησιμοποιούνται και τις διαστάσεις των επίπλων, με το μέσο κόστος ξυλουργού να είναι στα 250€ + ΦΠΑ.

Περισσότερες από 5.000 τοποθετήσεις/επισκευές τέντας σκίασης ζητήθηκαν το 2019, σημειώνοντας μία αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με το 2018.

Όπως επισημαίνεται, για μία εργασία για τέντες σκίασης με έμπειρο τεχνικό, το κόστος κυμαίνεται από 50€ έως 500€ + ΦΠΑ, με το μέσο κόστος να είναι 250€ + ΦΠΑ, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα, το είδος της τέντας και το είδος της εργασίας. Η τοποθέτηση τέντας επηρεάζεται από εποχικότητα, δεδομένου ότι οι περισσότερες εργασίες τέτοιου τύπου έγιναν τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:00

ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2023 ο δομικός PCE τον Μάιο

15:45

Ποινικό Μητρώο: Εκδόθηκαν ψηφιακά 100.000 αντίγραφα τις 40 πρώτες μέρες του νέου συστήματος

15:34

Εκτέρ: Δύο νέες συμβάσεις συνολικής αξίας 9,7 εκατ. ευρώ

15:24

ΚΕΠΕ: Ευνοϊκές ενδείξεις για βελτίωση των οικονομικών συνθηκών

15:21

Θεμιστοκλέους: Πάνω από 2.000 αιτήσεις για 1.131 θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ

15:19

Ομάν: Δεν θα επιβληθούν τέλη διέλευσης στα Στενά του Ορμούζ

15:05

Δήμος Αθηναίων: Ένας στους τρεις άστεγους βρίσκεται στον δρόμο για περισσότερα από πέντε χρόνια

15:03

Παπαστράτος: Ο Αλ. Χατζόπουλος αναλαμβάνει αντιπρόεδρος - Νέος στρατηγικός ρόλος για τον Ι. Καργαρώτο

14:54

Η ΕΕ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ

14:51

Παπαστεργίου: Φάρος και Δαίδαλος το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας στην τεχνητή νοημοσύνη

14:49

IBM: Κατασκεύασε το μικρότερο τσιπ στον κόσμο

14:47

Κικίλιας: 4 εκατ. ευρώ για κατοίκους και επιχειρήσεις νησιών με το Μεταφορικό Ισοδύναμο Καυσίμων

14:47

Ιατρικό Αθηνών: Αναληθή και χωρίς βάση τα δημοσιεύματα για εξαγορά

14:37

ΥΠΕΝ: Διαγωνισμός για σεισμικές έρευνες σε Δυτική και Νότια Ελλάδα

14:34

DBRS: Ανθεκτική αλλά πιο αργή η παγκόσμια ανάπτυξη – Η Ελλάδα στις οικονομίες που υπεραποδίδουν

14:23

Παπαθανάσης: 62,7 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Νέα Μάκρη Αττικής

14:22

Η Real Consulting ενισχύει τον ρόλο της στην Ψηφιακή Υγεία

14:21

Σιάμισιης: Στόχος EBITDA 1,5 δισ. ευρώ - Η HELLENiQ Energy επενδύει σε ΑΠΕ χωρίς να εγκαταλείπει τους υδρογονάνθρακες

14:15

Παπασταύρου προς Τουρκία για την COP31: «Ή και οι 27, ή κανείς»

14:11

6 καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ελλάδα για όσους δεν αντέχουν τη ζέστη

14:02

Ρούμπιο: Η επιβολή διοδίων στο Ορμούζ θα μπορούσε να «εξαπλωθεί» και σε άλλα θαλάσσια περάσματα

14:01

Διάσκεψη στο Γκντανσκ: Ο Τουσκ ζήτησε από Ουκρανούς και Πολωνούς να χτίσουν κοινό μέλλον

13:48

Πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη Λίμνη Aώου - Σώο το πλήρωμα

13:44

Ισραήλ και Λίβανος διαψεύδουν πληροφορία για αποχώρηση από τμήμα του νοτίου Λιβάνου

13:26

Μαρινάκης: «Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός που ήρε την προστασία της α' κατοικίας»

13:22

Διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας στο Γκντανσκ χωρίς παρουσία Ζελένσκι

13:16

ΠΟΥ: Η υψηλή θερμοκρασία και οι βροχοπτώσεις αυξάνουν την μετάδοση του κίτρινου πυρετού

13:15

Σε κλοιό καύσωνα η Ευρώπη - Τουλάχιστον 212 θάνατοι στην Ισπανία από την Κυριακή

13:08

tbi bank: Λανσάρει το Shopping Mall - Απλοποιούνται online αγορές και πληρωμές

13:06

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 4,3% στις τιμές υλικών κατασκευής νέων κτηρίων τον Μάιο


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider