Πέντε χώρες που αντιμετωπίζουν ανθρωπιστική κρίση 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πέντε χώρες που αντιμετωπίζουν ανθρωπιστική κρίση 
Η λίστα του International Rescue Committee για το 2020.

Ένοπλες συγκρούσεις, ασθένειες και επιδημίες καθώς και φυσικές καταστροφές προκαλούν ανθρωπιστικές κρίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Αφρική.

Η ανθρωπιστική οργάνωση International Rescue Committee εκδίδει κάθε χρόνο τη λίστα με τις χώρες που αντιμετωπίζουν τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις.

Δείτε τις πέντε πιο σοβαρές κρίσεις του 2020 παρακάτω:

Ο εμφύλιος πόλεμος που ξεκίνησε το 2015 με την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας δεν φαίνεται να τελειώνει. Οι άμαχοι υποφέρουν από τους συχνούς βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις σε βασικές υποδομές, όπως σχολεία, νοσοκομεία κλπ. Τα λιμάνια είναι κλειστά και η Υεμένη έχει ελλείψεις στα βασικό όπως νερό, καύσιμα και φάρμακα. Περίπου 250.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων 100.000 άμεσα και όλοι οι υπόλοιποι από τις ελλείψεις και την επιδημία χολέρας που έχει χτυπήσει τη χώρα, αναφέρει το IRC. 
 

Το ανατολικό Κονγκό διαθέτει πάνω από 100 διαφορετικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ αντιμετωπίζει ασθένειες όπως Έμπολα και Ιλαρά. Υπολογίζεται ότι πάνω από 16 εκατομμύρια Κονγκολέζοι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ 5 εκατ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. 
 

Ο εμφύλιος στη Συρία μαίνεται από το 2013, ενώ σε αυτόν εμπλέκονται άμεσα και έμμεσα σχεδόν όλες οι υπερδυνάμεις του πλανήτη. Πάνω από 6 εκατ. άνθρωποι έχουν μετακινηθεί εσωτερικά, ενώ πάνω από 5,7 εκατομμύρια υπολογίζονται οι πρόσφυγες, προκαλώντας την μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στον κόσμο, σύμφωνα με το IRC. 
 

Η Νιγηρία αντιμετωπίζει εδώ και μια δεκαετία αναταραχές στη βόρεια περιοχή της χώρας. Μεγάλα κομμάτια τις νοτιανατολικής Νιγηρίας βρίσκονται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων με αποτέλεσμα περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι να μην μπορούν να προμηθευτούν τα βασικά αγαθά. Οι ξηρασίες αλλά και οι πλημμύρες την εποχή των βροχών καθώς και η εξάπλωση της χολέρας κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Από τις διαμάχες έχουν μετακινηθεί εσωτερικά πάνω από 500.000 άνθρωποι. 
 

Σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης θα βρίσκεται  και φέτος η Βενεζουέλα καθώς οι πολιτικές αντιπαραθέσεις έχουν οδηγήσει στην κατάρρευση της οικονομίας της χώρας. Παρατηρούνται ελλείψεις σε βασικά αγαθά και υπολογίζεται ότι περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:54

Bloomberg: Πολυτέλεια για τους Έλληνες οι διακοπές παρά την οικονομική ανάκαμψη

12:46

UBS: Παραμένει «buy» για τις ελληνικές τράπεζες – Ξεχωρίζει Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς

12:43

«ΕΣΕΕ και ΟΠΑ ενώνουν δυνάμεις για τη σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την πραγματική οικονομία»

12:35

Ακαθάριστα οικόπεδα: Αρχίζουν οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα - 765.489 δηλώσεις καθαρισμού

12:32

Σαμαράς για δανειολήπτες: «Η αποκατάσταση της νομιμότητας δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά»

12:26

Χρηματιστήριο: Μπαράζ πακέτων 49,8 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ

12:17

Google: Επέκταση της επαλήθευσης διαφημιζομένων για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε ολόκληρη την Ευρώπη

12:14

Οι 29 παραλίες της Αττικής που δεν είναι κατάλληλες για κολύμπι

12:12

Optima: Τιμή-στόχος 15,25 ευρώ για την Allwyn με σύσταση «buy»

12:12

Έρχεται η επέκταση της έγκρισης των patch ορμονοθεραπείας για εμμηνόπαυση και καρκίνο του προστάτη

12:09

Χατζηδάκης: Πλήρης ολοκλήρωση του Κτηματολογίου μέσα στο 2026

12:06

Energean: Στις εγκαταστάσεις του Πρίνου η Πρόεδρος του Διεθνούς Επιμελητηρίου Μηχανικών Πετρελαίου

12:00

Κεραμέως: Επεκτείνουμε τα προγράμματα για ανέργους 55+ και άτομα με αναπηρία

12:00

ΤτΕ: Σε ισχυρότερη θέση η Ελλάδα - Βασική προϋπόθεση η διατήρηση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας

12:00

ΔΥΠΑ: Παράταση επικαιροποίησης στοιχείων στο Μητρώο Εκπαιδευτικών

11:59

Εξαϋλώθηκαν 400 δισ. δολάρια για SpaceX σε 24 ώρες - Γιατί ξέσπασε sell off;

11:55

Τεχνητή νοημοσύνη: Πολλοί τη χρησιμοποιούν, λίγοι την εμπιστεύονται

11:52

Ευρωζώνη: Η επιχειρηματική δραστηριότητα δείχνει ανθεκτικότητα στις επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν

11:47

Χρυσοχοΐδης: Σε λειτουργία σε λίγες ημέρες 300 κάμερες για παραβίαση κόκκινου

11:44

Αγορά αμερικανικών αγροτικών προϊόντων με τα παγωμένα κεφάλαια του Ιράν ζητά ο Τραμπ

11:28

ΕΚΠΑ: Κατακτά την 61η θέση στην Ευρώπη και την 1η στα Ελληνικά και Κυπριακά Πανεπιστήμια

11:20

Η Uni Systems αποκτά τέσσερις νέες σημαντικές διακρίσεις της Microsoft

11:20

Κατοχύρωση κερδών στη Λεωφόρο Αθηνών

11:18

H Πειραιώς Best in Business Transformation στα Project Management Awards 2026

11:14

Σε τι οφείλεται η στεγαστική κρίση στην Ελλάδα - 5 δέσμες μέτρων από ΓΠΚΒ

11:12

Επένδυση του Halcyon Equity Partners στην Mailo’s ΑΕ

11:10

Όμιλος TITAN: Χρυσό Μετάλλιο στην αξιολόγηση βιώσιμης ανάπτυξης EcoVadis 2026

11:10

ΑΑΔΕ: Εντόπισε κατασκευαστική με τζίρο… 3 ευρώ - Μαύρο χρήμα άνω των 3 εκατ. μαζί με μεσιτικό γραφείο

11:06

Καύσωνας στη Γαλλία: 20 νεκροί από πνιγμό, διακοπή λειτουργίας πυρηνικού σταθμού

11:05

Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα έξω από το σπίτι του Ν. Χαρδαλιά


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider