Πέντε χώρες που αντιμετωπίζουν ανθρωπιστική κρίση 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πέντε χώρες που αντιμετωπίζουν ανθρωπιστική κρίση 
Η λίστα του International Rescue Committee για το 2020.

Ένοπλες συγκρούσεις, ασθένειες και επιδημίες καθώς και φυσικές καταστροφές προκαλούν ανθρωπιστικές κρίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Αφρική.

Η ανθρωπιστική οργάνωση International Rescue Committee εκδίδει κάθε χρόνο τη λίστα με τις χώρες που αντιμετωπίζουν τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις.

Δείτε τις πέντε πιο σοβαρές κρίσεις του 2020 παρακάτω:

Ο εμφύλιος πόλεμος που ξεκίνησε το 2015 με την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας δεν φαίνεται να τελειώνει. Οι άμαχοι υποφέρουν από τους συχνούς βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις σε βασικές υποδομές, όπως σχολεία, νοσοκομεία κλπ. Τα λιμάνια είναι κλειστά και η Υεμένη έχει ελλείψεις στα βασικό όπως νερό, καύσιμα και φάρμακα. Περίπου 250.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων 100.000 άμεσα και όλοι οι υπόλοιποι από τις ελλείψεις και την επιδημία χολέρας που έχει χτυπήσει τη χώρα, αναφέρει το IRC. 
 

Το ανατολικό Κονγκό διαθέτει πάνω από 100 διαφορετικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ αντιμετωπίζει ασθένειες όπως Έμπολα και Ιλαρά. Υπολογίζεται ότι πάνω από 16 εκατομμύρια Κονγκολέζοι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ 5 εκατ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. 
 

Ο εμφύλιος στη Συρία μαίνεται από το 2013, ενώ σε αυτόν εμπλέκονται άμεσα και έμμεσα σχεδόν όλες οι υπερδυνάμεις του πλανήτη. Πάνω από 6 εκατ. άνθρωποι έχουν μετακινηθεί εσωτερικά, ενώ πάνω από 5,7 εκατομμύρια υπολογίζονται οι πρόσφυγες, προκαλώντας την μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στον κόσμο, σύμφωνα με το IRC. 
 

Η Νιγηρία αντιμετωπίζει εδώ και μια δεκαετία αναταραχές στη βόρεια περιοχή της χώρας. Μεγάλα κομμάτια τις νοτιανατολικής Νιγηρίας βρίσκονται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων με αποτέλεσμα περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι να μην μπορούν να προμηθευτούν τα βασικά αγαθά. Οι ξηρασίες αλλά και οι πλημμύρες την εποχή των βροχών καθώς και η εξάπλωση της χολέρας κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Από τις διαμάχες έχουν μετακινηθεί εσωτερικά πάνω από 500.000 άνθρωποι. 
 

Σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης θα βρίσκεται  και φέτος η Βενεζουέλα καθώς οι πολιτικές αντιπαραθέσεις έχουν οδηγήσει στην κατάρρευση της οικονομίας της χώρας. Παρατηρούνται ελλείψεις σε βασικά αγαθά και υπολογίζεται ότι περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:31

Ιράν: Ο Λίβανος βασικό θέμα των συνομιλιών - Κλειστά τα Στενά του Ορμούζ μέχρι νεωτέρας

12:19

Επτά νεκροί σε δυο εκρήξεις στο Πακιστάν

12:04

Λουτρό Χανίων: Καρτ ποστάλ από τη νότια Κρήτη

11:50

Στενά του Ορμούζ: Ο λογαριασμός για την παγκόσμια οικονομία παραμένει ανοικτός

11:38

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Λος Άντζελες λόγω μεγάλης πυρκαγιάς σε αποθήκη

11:24

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός και ο αρχηγός του στρατού έφτασαν στην Ελβετία

11:10

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Σκαλωσιά Κορινθίας

10:55

Ιράν προς ΗΠΑ: Πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας ή θα υπάρξουν συνέπειες

10:40

Βρέθηκε η σορός της 45χρονης στα Χανιά: Ομολόγησε ο ενοικιαστής

10:28

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για την ακρίβεια - Το PosoKanei ήρθε για να μείνει

10:15

«Στοπ» στα σενάρια για πλαφόν στα ενοίκια

10:01

Το Τελ Αβίβ εξουδετέρωσε δύο επιχειρησιακά στελέχη της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς

09:47

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε σορός ηλικιωμένου μετά από φωτιά σε διαμέρισμα

09:33

Τεχεράνη: Δοκιμαστικό πεδίο-κλειδί η πετρελαϊκή βιομηχανία για τελική συμφωνία με ΗΠΑ

09:18

Γάζα: 11 νεκροί στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

09:04

Φρέσκα κεφάλαια και νέοι τομείς στόχευσης για το ελληνικό οικοσύστημα των startups

08:55

Τουλάχιστον 3 νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία

08:45

ΕΥΔΑΠ: Γιατί κόβει το νερό όταν οι οφειλές φτάνουν τα 100 ευρώ - Στο στόχαστρο και οι δήμοι

08:36

Βρετανικά ΜΜΕ: Έτοιμος να παραιτηθεί ακόμη και τη Δευτέρα ο Στάρμερ

08:29

Σύντομα οι αποφάσεις της ΡΑΑΕΥ για υδρογόνο και βιομεθάνιο στα δίκτυα φυσικού αερίου

08:20

Το φιάσκο του Ντόναλντ Τραμπ

08:15

«Peace mode» στο Ορμούζ: Θρίλερ με το πέρασμα - Πότε ανοίγει η αγορά

08:10

Ακαθάριστα οικόπεδα: Αντίστροφη μέτρηση για τους ιδιοκτήτες - Πότε αρχίζουν έλεγχοι και πρόστιμα

08:05

Στην Ελβετία για συνομιλίες Βανς και Ιρανοί διαπραγματευτές

23:48

Επιδημία Έμπολα: 993 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 245 θάνατοι στη ΛΔ Κονγκό

23:36

Ισραήλ: Ο στρατός έλαβε εντολή να σταματήσει τις επιθέσεις στο Λίβανο

23:22

Σειρά επιθέσεων με αντιμουσουλμανικό κίνητρο στο Εδιμβούργο - Πέντε τραυματίες

22:57

Τραμπ: «Δεν θα υπάρξουν διόδια στο Ορμούζ, εκτός αν είναι υπέρ των ΗΠΑ»

22:50

Goldman Sachs: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις για τις παγκόσμιες πωλήσεις smartphones

22:39

Τουλάχιστον 9 νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από τις σημερινές ισραηλινές επιθέσεις


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider