Σε ποιες επιχειρήσεις στην Κίνα βάζει «λουκέτο» ο κοροναϊός

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σε ποιες επιχειρήσεις στην Κίνα βάζει «λουκέτο» ο κοροναϊός
Η επιδημία του κοροναϊού εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς και στην Κίνα πολλές επιχειρήσεις βάζουν «λουκέτο».

Το προσωρινό «λουκέτο» επιλέγουν πολλές επιχειρήσεις και εργοστάσια στην περιοχή Ουχάν, στην Κίνα, υπό τον φόβο εξάπλωσης του κοροναϊού, που μετρά 81 θύματα μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματικός κλάδος να βρίσκεται στον «αέρα».

Σύμφωνα με το Business Insider, η πόλη του Ουχάν, η πόλη από όπου ξεκίνησε η εξάπλωση του κοροναϊού, είναι μία από τις μεγαλύτερες έδρες της παγκόσμιας βιομηχανίας, με πλήθος μεγάλων εταιρειών να την επιλέγουν ως τη βάση τους στην Ασία.

Μεγάλα ονόματα, όπως η PepsiCo, η Siemens και η Peugeot, έχουν εργοστάσια στην περιοχή και στην προσπάθεια να προστατεύσουν τους εργαζομένους τους, ανακοίνωσαν πως θα παύσουν ή θα περιορίσουν τη λειτουργία τους για την αποφυγή της διασποράς του ιού.

Δείτε τις 5 μεγαλύτερες επιχειρήσεις που «έκλεισε» ο κοροναϊός:

Κλειστό παραμένει τις τελευταίες ημέρες και το εργοστάσιο της κινεζικής Xiaomi, η οποία σε ανακοίνωση της γνωστοποιεί πως η κανονική λειτουργία θα επανέλθει όταν υπάρχει επίσημη διαβεβαίωση πως η υγεία των εργαζομένων της δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. 

Κλειστό παραμένει και το εργοστάσιο του πολυεθνικού «γίγαντα» Siemens, η οποία σε ανακοίνωση της ανέφερε πως συμμορφώνεται πλήρως με τις συστάσεις των τοπικών αρχών για την προστασία των εργαζομένων της. 

Συνολικά 9 εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων έβαλαν προσωρινό «λουκέτο», μεταξύ των οποίων, μονάδες των Peugeot, Renault, Honda και της κινεζικής Dongfeng.

Η σουηδική κατασκευάστρια εταιρεία επίπλων ακολούθησε τις οδηγίες των κινεζικών αρχών και «έστειλε σπίτια τους» τους 500 εργαζομένους της, από την προηγούμενη Πέμπτη, για να διασφαλίσει την ασφάλεια της υγείας τους. 

Τα McDonald's ανακοίνωσαν πως θα παύσουν μέχρι νεωτέρας τη λειτουργία τους σε πέντε κινεζικές πόλεις: Wuhan, Ezhou, Huanggang, Qianjiang και Xiantao.

«Θα αποφασίσουμε πότε θα επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας, ανάλογα με τις εξελίξεις στην επιδημία του κοροναϊού», ανέφερε σε ανακοίνωση της η εταιρεία, η οποία ενημέρωσε πως παρακολουθεί στενά την υγεία των εργαζομένων της.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:45

ΗΠΑ: Απόπειρα σύλληψης του δεξαμενόπλοιου Olina στην Καραϊβική

16:41

Κάλας: Η βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών στο Ιράν είναι απαράδεκτη

16:31

Συνεδριάζει το Σάββατο το ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

16:26

Γερμανία: Οι βιομηχανία χαιρετίζουν την έγκριση της Mercosur - «Σημαντική επιτυχία για την οικονομία»

16:20

Alpha Bank: Στο 29,8% το ποσοστό της UniCredit - Παράγωγα για εξτρά ποσοστό 2,272%

16:18

Λέιν (ΕΚΤ): Το ευρώ μπορεί να ωφεληθεί από την αμφισβήτηση του δολαρίου

16:05

Θεμιστοκλέους: «Στόχος η ένταξη των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά τους επόμενους μήνες»

15:57

ΗΠΑ: Στο 4,4% η ανεργία τον Δεκέμβριο - Αυξήθηκαν κατά 50.000 οι θέσεις εργασίας

15:39

Handelsblatt: Οι ελληνικές τράπεζες μετά την κρίση - Κέρδη, εμπιστοσύνη και προκλήσεις

15:32

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο - Πότε θα επηρεαστεί η Αττική

15:18

ΔΑΑ: Απεβίωσε το μέλος ΔΣ Robert Goebbels

15:16

Ρομποτικοί και ψηφιακοί ΑΙ σύντροφοι: Το νέο «αντίδοτο» στη μοναξιά ή μήπως το αντίστροφο;

15:11

Δέκα καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων που διαθέτουν υψηλό IQ

15:10

X: Το chatbot Grok απενεργοποίησε για τους χρήστες χωρίς συνδρομή τη λειτουργία δημιουργίας εικόνων

15:04

Καραγκούνης: Εμπεδώνεται η κουλτούρα πρόληψης στους εργασιακούς χώρους

15:01

Στη Δαμασκό η φον ντερ Λάιεν: «Η Ευρώπη θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τη Συρία»

14:55

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις: Συμβουλές για ασφαλείς αγορές

14:46

Ρωσία: Απελευθερώθηκαν δύο μέλη πληρώματος του τάνκερ που συνέλαβαν οι ΗΠΑ στον Ατλαντικό

14:33

Πάπας Λέων 14ος: Ο πόλεμος ξαναήρθε στην μόδα και ένας πολεμικός ζήλος εξαπλώνεται

14:26

Γερμανία: Η κοινή γνώμη καταδικάζει τις ενέργειες των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

14:26

Νέο μπαράζ πακέτων στην Alpha Bank

14:23

Χαμενεΐ: Η Ισλαμική Δημοκρατία «δεν θα υποχωρήσει»

14:21

Νάουσα: Ένα γευστικό ταξίδι στην πόλη του κρασιού

14:17

Μελόνι: «Δεν υπάρχει πιθανότητα αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στην Γροιλανδία»

14:07

Εγκρίθηκε η συμφωνία ΕΕ - Mercosur για τα αγροτικά προϊόντα

13:56

Rolls-Royce: Γιατί η μετοχή της σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό κάθε μέρα του 2026

13:43

Κάλας: «Σαφής κλιμάκωση» από τη Ρωσία η εκτόξευση πυραύλου Ορέσνικ κατά της Ουκρανίας

13:43

Η InterMed “Innovative Company” στα Diamonds of the Greek Economy

13:35

Διαβάσατε τα νέα της εβδομάδας; Κάντε το κουίζ!

13:19

Ελβετία: Στον εισαγγελέα κλήθηκαν οι ιδιοκτήτες του μπαρ στο Κραν-Μοντανά

gazzetta
gazzetta reader insider insider