4 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το Νταβός

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
4 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το Νταβός
Το καθιερωμένο ετήσιο «ραντεβού» της διεθνούς ελίτ αποτελεί μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις του κόσμου.

Στο χιονισμένο θέρετρο του Νταβός είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας τα τελευταία 24ωρα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η 50η διοργάνωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum, WEF).

Το καθιερωμένο ετήσιο «ραντεβού» της διεθνούς ελίτ αποτελεί μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις του κόσμου, κυρίως γιατί φιλοξενεί πλήθος ισχυρών προσωπικοτήτων από τη διεθνή πολιτική σκηνή και το παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι.

Τι δεν γνωρίζουμε όμως για το Νταβός;

«Δεν σερβίρουμε χαβιάρι ή φουά γκρα, ακόμη κι αν όλοι αυτό πιστεύουν», αποκαλύπτει ο Christophe Guiraud, ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τη σίτιση όλων όσοι συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. «Όλοι φαντάζονται ότι σερβίρουμε χαβιάρι. Δεν έχουμε σερβίρει ποτέ ούτε ένα γραμμάριο χαβιάρι», ανέφερε σε δηλώσεις του στο CNBC o Guiraud, που εργάζεται στο event εδώ και 12 χρόνια.

«Σερβίρουμε πολύ απλά πράγματα. Οι άνθρωποι έρχονται στο Νταβός για να μοιραστούν και να ανταλλάξουν ιδέες, έρχονται για να δουλέψουν, όχι να γευτούν ένα φανταστικό δείπνο», προσθέτει, ενώ εξηγεί πως ένα από τα εφετινά μενού, το οποίο σερβίρεται στους συμμετέχοντες, περιλαμβάνει κολοκυθόσουπα, μους από μπρόκολο, καπνιστό χαλούμι και κέικ σοκολάτας. Σύμφωνα, όμως, με τον Guiraud, η διεθνής ελίτ δεν έχει κανένα πρόβλημα να φάει ένα απλό σάντουιτς. Ή μια απλή σαλάτα.

Μπορεί η εφετινή διοργάνωση να έχει ψηλά στην ατζέντα της την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, όμως οι δισεκατομμυριούχοι και οι ηγέτες των κρατών που δίνουν το «παρών» στο χιονισμένο θέρετρο, συνεχίζουν να καταφτάνουν με τα… ιδιωτικά τους τζετ.

Στη 50η διοργάνωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, δίνουν το «παρών» 119 δισεκατομμυριούχοι και 53 αρχηγοί κρατών.

Από 6.000 έως 8.000 άνθρωποι περίπου τρώνε καθημερινά από την κουζίνα του Νταβός. Σε αυτόν τον μεγάλο αριθμό ατόμων συμπεριλαμβάνονται όλοι! Οι διεθνείς ηγέτες που συμμετέχουν, το προσωπικό, η ασφάλεια, οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που καλύπτουν τις εργασίες του Φόρουμ.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, το κόστος για την ασφάλεια όσων συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του 2020 αναμένεται να φτάσει περί τα 9,35 εκατ. δολάρια.

Το Νταβός, που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, είναι δήμος στο καντόνι Γκραουμπύντεν στη νοτιοανατολική Ελβετία. Βρίσκεται επί του ποταμού Λαντβάσσερ στις ελβετικές Άλπεις. Κτισμένο σε υψόμετρο 1.560 μέτρων, είναι η ψηλότερη πόλη στην Ευρώπη.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:39

ΗΠΑ: Οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν περισσότερους από 3.000 στόχους στο Ιράν μέσα σε μία εβδομάδα

23:30

Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φέρεται να κρύβονται πίσω από εκρήξεις δεμάτων στην Ευρώπη το 2024

23:23

Ρωσία: Τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Πούτιν με τον πρόεδρο του Ιράν

23:12

DBRS: Αμετάβλητη η αξιoλόγηση ΒΒΒ (stable) για την Ελλάδα

23:11

Wall Street: Η χειρότερη εβδομάδα του Dow εδώ και σχεδόν ένα χρόνο

23:00

Το Ισραήλ επιβεβαιώνει πως βάζει στο στόχαστρο «μονάχα στρατιωτικούς στόχους»

22:51

Ο Λευκός Οίκος υποβαθμίζει τις πληροφορίες ότι η Ρωσία ενημερώνει το Ιράν για αμερικανικούς στόχους

22:37

Ισραήλ: «Συντρίβουμε το καθεστώς» στο Ιράν

22:21

Ιταλία: Aπέπλευσε η φρεγάτα Federico Martinengo με προορισμό την Κύπρο

22:11

Πτώση 2,4% σε εβδομαδιαία βάση για τον χρυσό

22:06

Έλληνες πολίτες επαναπατρίστηκαν από το Ομάν, με πτήση της SKY express

21:55

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατ. ευρώ

21:42

Τσίπρας: Νέο κόμμα όταν θα έχουμε ομάδα που θα κερδίσει

21:28

Επικοινωνία Μακρόν με τον πρωθυπουργό του Ιράκ και με ευρωπαίους ηγέτες

21:21

Η τουρκική ΜΙΤ ζήτησε βοήθεια από τη βρετανική ΜΙ6 στην προστασία του Σύρου προέδρου Σάρα

21:03

Με ράλι 43ετίας το πετρέλαιο: Εβδομαδιαία κέρδη 35,63% για το WTI - Ξεπέρασε τα 90 δολάρια

20:59

Reuters: Το Ισραήλ στηρίζει τους Κούρδους για την κατάληψη περιοχών του Ιράν

20:45

Λευκός Οίκος: Σε 4 με 6 εβδομάδες το τέλος του πολέμου - «Οι IRGC χτύπησαν βάση των ΗΠΑ στη Βαγδάτη»

20:37

Ράλι τετραετίας για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο - Εβδομαδιαίο άλμα 67%

20:29

ΗΠΑ: Η υπηρεσία τελωνείων δεν διαθέτει τα τεχνικά μέσα για να ξεκινήσει την επιστροφή δασμών

20:19

CNN: Η Κίνα ενδέχεται να βοηθήσει το Ιράν οικονομικά και με εξαρτήματα πυραύλων

20:09

Η άγνωστη «Έριν Μπρόκοβιτς» της Πολωνίας στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου

19:59

AEGEAN: Επιπλέον ακυρώσεις πτήσεων από και προς Ισραήλ, Ιράκ, Λίβανο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία

19:51

ΗΠΑ: Οι ιρανικές επιθέσεις εναντίον αμάχων δεν θα μείνουν αναπάντητες, δηλώνει ο διοικητής της CENTCOM

19:45

FedHATTA: Δεν έχουν καταγραφεί ακυρώσεις στα οργανωμένα ταξίδια

19:35

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης για εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα

19:31

Τραμπ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες απομακρύνουν χιλιάδες ανθρώπους από χώρες της Μέσης Ανατολής

19:21

Ευρωαγορές: Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση εδώ και σχεδόν ένα χρόνο

19:13

Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

19:07

Γερμανία: Ξεκινά το μεγάλο crash test για Μερτς, Βερολίνο και Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider