4 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το Νταβός

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
4 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το Νταβός
Το καθιερωμένο ετήσιο «ραντεβού» της διεθνούς ελίτ αποτελεί μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις του κόσμου.

Στο χιονισμένο θέρετρο του Νταβός είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας τα τελευταία 24ωρα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η 50η διοργάνωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum, WEF).

Το καθιερωμένο ετήσιο «ραντεβού» της διεθνούς ελίτ αποτελεί μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις του κόσμου, κυρίως γιατί φιλοξενεί πλήθος ισχυρών προσωπικοτήτων από τη διεθνή πολιτική σκηνή και το παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι.

Τι δεν γνωρίζουμε όμως για το Νταβός;

«Δεν σερβίρουμε χαβιάρι ή φουά γκρα, ακόμη κι αν όλοι αυτό πιστεύουν», αποκαλύπτει ο Christophe Guiraud, ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τη σίτιση όλων όσοι συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. «Όλοι φαντάζονται ότι σερβίρουμε χαβιάρι. Δεν έχουμε σερβίρει ποτέ ούτε ένα γραμμάριο χαβιάρι», ανέφερε σε δηλώσεις του στο CNBC o Guiraud, που εργάζεται στο event εδώ και 12 χρόνια.

«Σερβίρουμε πολύ απλά πράγματα. Οι άνθρωποι έρχονται στο Νταβός για να μοιραστούν και να ανταλλάξουν ιδέες, έρχονται για να δουλέψουν, όχι να γευτούν ένα φανταστικό δείπνο», προσθέτει, ενώ εξηγεί πως ένα από τα εφετινά μενού, το οποίο σερβίρεται στους συμμετέχοντες, περιλαμβάνει κολοκυθόσουπα, μους από μπρόκολο, καπνιστό χαλούμι και κέικ σοκολάτας. Σύμφωνα, όμως, με τον Guiraud, η διεθνής ελίτ δεν έχει κανένα πρόβλημα να φάει ένα απλό σάντουιτς. Ή μια απλή σαλάτα.

Μπορεί η εφετινή διοργάνωση να έχει ψηλά στην ατζέντα της την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, όμως οι δισεκατομμυριούχοι και οι ηγέτες των κρατών που δίνουν το «παρών» στο χιονισμένο θέρετρο, συνεχίζουν να καταφτάνουν με τα… ιδιωτικά τους τζετ.

Στη 50η διοργάνωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, δίνουν το «παρών» 119 δισεκατομμυριούχοι και 53 αρχηγοί κρατών.

Από 6.000 έως 8.000 άνθρωποι περίπου τρώνε καθημερινά από την κουζίνα του Νταβός. Σε αυτόν τον μεγάλο αριθμό ατόμων συμπεριλαμβάνονται όλοι! Οι διεθνείς ηγέτες που συμμετέχουν, το προσωπικό, η ασφάλεια, οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που καλύπτουν τις εργασίες του Φόρουμ.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, το κόστος για την ασφάλεια όσων συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του 2020 αναμένεται να φτάσει περί τα 9,35 εκατ. δολάρια.

Το Νταβός, που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, είναι δήμος στο καντόνι Γκραουμπύντεν στη νοτιοανατολική Ελβετία. Βρίσκεται επί του ποταμού Λαντβάσσερ στις ελβετικές Άλπεις. Κτισμένο σε υψόμετρο 1.560 μέτρων, είναι η ψηλότερη πόλη στην Ευρώπη.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:20

Ρωσία: Θα δώσει στις ΗΠΑ αποδείξεις του φερόμενου ουκρανικού πλήγματος στην κατοικία του Πούτιν

17:18

ΥΠΕΞ για το δυστύχημα στο Κραν Μοντανά: Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι από το τραγικό συμβάν

17:07

Τι «αποκαλύπτει» το heatmap της πενταετούς ανόδου στο ΧΑ

16:59

ΥΠΕΞ Ιταλίας: Οι ΗΠΑ θα μειώσουν τους δασμούς στα ζυμαρικά

16:51

Ουκρανία: Καταδικάζει ρωσική επίθεση με drone σε ενεργειακές υποδομές

16:43

Γκίκας: Οι Έλληνες ναυτικοί είναι αυτοί που έχουν κάνει τη ναυτιλία μας μεγάλη και κραταιά

16:24

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - Μαρία Σάκκαρη: Παντρεύονται το 2027

16:15

Ιράν: Ένας νεκρός από τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας

15:57

Αναδιάταξη της καταναλωτικής συμπεριφοράς: Το αποτύπωμα του 2025 και οι προσδοκίες για το 2026

15:42

Ταϊβάν: Εντείνονται οι φόβοι για κινεζική εισβολή

15:23

Καιρική ανασκόπηση 2025: 9 στους 12 μήνες με θερμοκρασίες υψηλότερες από το κανονικό

15:10

Γερμανία: Νεκροί δυο 18χρονοι εξαιτίας δυστυχημάτων κατά τη διάρκεια ρίψεων πυροτεχνημάτων

14:49

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο ΓΝΑ «Γεώργιος Γεννηματάς»

14:32

ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες καταδικάζει νόμο του Ισραήλ που κόβει το ρεύμα και το νερό στις εγκαταστάσεις της UNRWA

14:16

Βρετανία: Το 2025 καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός μεταναστών που έφτασαν στη χώρα μέσω Μάγχης

14:00

Παπαθανάσης: Μεταρρυθμιστικό πλεόνασμα δημιουργεί η επιτυχής υλοποίηση του ΑΠΔΕ το 2025

13:46

Πρωτοχρονιάτικος καφές στο Κολωνάκι για Τασούλα, Μητσοτάκη, Κακλαμάνη και Γεωργιάδη

13:31

Κινητοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στην Ελβετία μετά την έκρηξη στο Κραν Μοντανά

13:21

Λαγκάρντ: Η ένταξη της Βουλγαρίας στο ευρώ είναι ένας ισχυρός συμβολισμός για την Ευρώπη

13:11

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ εξαίρει τους στρατιωτικούς του που πολεμούν «σε ξένη γη»

12:58

Οι τράπεζες αλλάζουν «κοστούμι» και αναδιαμορφώνουν το μοντέλο εργασιών τους

12:39

ΥΠΕΞ: Συγχαρητήρια και θερμές ευχές στην Κύπρο για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

12:23

Σαουδική Αραβία: Νέο ρεκόρ με 356 εκτελέσεις το 2025

12:10

Ισραήλ: Οι αρχές θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στη Γάζα σε 37 ΜΚΟ

11:56

Απακαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας

11:44

ΔΟΔ: Σε 128 ανήλθαν οι θάνατοι δημοσιογράφων παγκοσμίως το 2025

11:40

Η ΕΕ προειδοποιεί ότι οι εξελίξεις στην Υεμένη θέτουν σε κίνδυνο τη «σταθερότητα» του Κόλπου

11:28

ΗΠΑ: Ο Ζοχράν Μαμντάνι ορκίστηκε δήμαρχος της Νέας Υόρκης

11:17

Τα επτά ορόσημα της αγοράς ενέργειας για το 2026

11:01

4 ελληνικές πόλεις που είναι πιο όμορφες τον χειμώνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider