Στην «τύχη» του Κογκρέσου η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στην «τύχη» του Κογκρέσου η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ
Στη Γερουσία θα διαβιβάσει το κατηγορητήριο του Αμερικανού προέδρου η Νάνσι Πελόζι.

Το «πράσινο φως» άναψε η πρόεδρος της αμερικανικής Βούλης Νάνσι Πελόζι ώστε να διαβιβαστεί το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία την επόμενη εβδομάδα, ένα απαραίτητο βήμα προκειμένου να ξεκινήσει η δίκη του με το αίτημα της καθαίρεσης.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησε από τον επικεφαλής της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων να «βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να υποβάλει προς ψήφιση στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα ένα ψήφισμα σχετικά με τον ορισμό των υπεύθυνων» του Δημοκρατικού Κόμματος, που θα αναλάβουν τον ρόλο των εισαγγελέων «και να διαβιβάσει το κατηγορητήριο στη Γερουσία», όπως γράφει σε μια επιστολή στην κοινοβουλευτική ομάδα της.

Η ίδια θα συναντηθεί με τους γερουσιαστές την Τρίτη για να συζητήσουν «πώς θα προχωρήσουν στη συνέχεια».

Γιατί κατηγορείται ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας διότι άσκησε πίεση στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι το καλοκαίρι προκειμένου να δώσει εντολή να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος του πολιτικού του αντιπάλου και πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν. Παράλληλα κατηγορείται και για παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Στο άκουσμα της είδησης πως οι Δημοκρατικοί επισπεύδουν τη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, γύρισαν σε αρντηικό έδαφος οι δείκτες της Wall Street.

O Dow Jones διολισθαίνει οριακά 0,19% στις 28.900 μονάδες. Πτώση 0,01% στις 3.274 μονάδες καταγράφει ο δείκτης S&P 500, ενώ κατά 0,01% στις 9.202 μονάδες, πέφτει ο Nasdaq.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Airbnb: Διασταυρώσεις - φωτιά αποκαλύπτουν αδήλωτα εισοδήματα εκατομμυρίων

Πετρέλαιο: Πτώση τιμών με τα Στενά του Ορμούζ σε εύθραυστη ισορροπία - Γιατί η αγορά δεν έχει ανοίξει

Το «γεμάτο ταμείο» της Ελλάκτωρ, bonus μισό δισ. σε μετόχους - Εστιάζει σε ακίνητα, φιλοξενία, Μαρίνα Αλίμου

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider