Λίγο πριν το τις επίσημες υπογραφές της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας και επίσημη επίσκεψη του Κινέζου αντιπροέδρου Λιού Χε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έστειλε νέο μήνυμα προς τς διεθνείς αγορές.
Όπως τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη φάση της εμπορικής συμφωνίας θα ξεκινήσουν μετά τις αμερικανικές εκλογές το 2020.
Οι Αμερικανοί πληρώνουν ακριβά τους εμπορικούς πολέμους του Τραμπ
Αρνητικές επιπτώσεις επέφεραν στην αμερικανική οικονομία οι αυξημένοι δαμσοί που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ στα εισαγώμενα προϊόντα, στα πλαίσια των «εμπορικών πολέμων» που ξεκίνησε με την Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως αποδεικνύει μία έκθεση της Fed, που υπογράφουν οι Άαρον Φλάεν και Τζάστιν Πίρς, τα αποτελέσματα των αυξημένων δασμών δεν είναι αυτά που «υποσχέθηκε» ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ορισμένοι τομείς της αμερικανικής μεταποίησης βγαίνουν χαμένοι.
Εν ολίγοις, η πολιτική δασμών που ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πλήξει αρκετές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, προκαλώντας απώλεια θέσεων εργασίας και αυξημένο κόστος παραγωγής.