Ειδήσεις | Διεθνή
26-12-2019 | 16:51

Αυτοί είναι οι 5 πιο πλούσιοι μουσικοί της δεκαετίας

Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 5 πιο πλούσιοι μουσικοί της δεκαετίας

Η Taylor Swift χρίστηκε μουσικός της δεκαετίας, όμως δεν είναι η πλουσιότερη.

Λίγο πριν «φύγει» το 2019 και καλωσορίσουμε τη νέα δεκαετία, το Forbes συγκέντρωσε μία λίστα τους πλουσιότερους μουσικούς της δεκαετίας, αναφορικά με τα έσοδα τους από το 2010.

Οι μουσικοί δεν βασίζονται πλέον μόνο στα έσοδα τους από τις πωλήσεις των δίσκων τους, καθώς στα έσοδα τους πλέον συνυπολογίζονται οι συναυλίες με υψηλού κόστους εισιτήρια, οι συνεργασίες με δημοφιλής εταιρείες ένδυσης και υπόδυσης, ακόμα και επενδύσεις των ίδιων σε νέους επιχειρηματικούς οδούς. 

Μετρώντας από το 2010 έως και το τέλος του 2019, το Forbes κατατάσσει τους πλουσιότερους μουσικούς της δεκαετίας. 

Δείτε ποιοι είναι: 

Ο Dr. Dre είναι ο πλουσιότερος μουσικός, αναφορικά με τα έσοδα του κατά την τελευταία δεκαετία, τα οποία φτάνουν τα 950 εκατ. δολάρια. 

Σύμφωνα με το Forbes, ο μουσικός βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης χάρη στα έσοδα του από τις πωλήσεις των ακουστικών Beats, καθώς είναι συνιδρυτής της εταιρείας. 

Η τραγουδίστρια της ποπ βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης με τους πλουσιότερους μουσικούς της δεκαετίας, χάρη στις sold out συναυλίες της και τα μουσικά άλμπουμ που της έφεραν περί τα 825 εκατ. δολάρια από το 2010 μέχρι σήμερα. 

Κατά την τελευταία δεκαετία, η Beyoncé κυκλοφόρησε 5 άλμπουμ και έκανε πολλές συναυλίες που της έφεραν έσοδα που ξεπερνούν τα 685 εκατ. δολάρια.

Η μπάντα από την Ιρλανδία, με τραγουδιστή τον Μπόνο, κέρδισαν περί τα 675 εκατ. δολάρια κατά την τελευταία δεκαετία χάρη στις συναυλίες που πραγματοποίησαν. 

Ο ράππερ και επιχειρηματίας πρόσφατα γιόρτασε τα 50κοστα γενέθλια του και σύμφωνα με το Forbes, την τελευταία δεκαετία συγκέντρωσε 605 εκατ. δολάρια, με την πλειοψηφία των εσόδων του να προέρχονται από τις επιχειρηματικές του συμφωνίες, όπως με τη βότκα Cîroc.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.