Οι 5 πιο πλούσιοι σεφ του 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 πιο πλούσιοι σεφ του 2019
Οι «celebrity chefs» είναι μία κατηγορία από μόνοι τους και οι εμφανίσεις τους στην τηλεόραση αυξάνουν κατακόρυφα τις αμοιβές τους. 

Εκπομπές μαγειρικής, διαγωνισμοί για νέους σεφ και εστιατόρια έχουν κατακλύσει την τηλεόραση εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, ενώ τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως το φαινόμενο είναι ακόμα πιο έντονο.

Οι «celebrity chefs» είναι μία κατηγορία από μόνοι τους και οι εμφανίσεις τους στην τηλεόραση αυξάνουν κατακόρυφα τις αμοιβές τους.

Πρόκειται για σεφ που έχουν τις δικές τους αλυσίδες εστιατορίων, δεκάδες βιβλία μαγειρικής, εκπομπές στην τηλεόραση και αρκετά συμβόλαια για διαφημίσεις προϊόντων που μπορεί να περιλαμβάνουν μαχαίρια και... ποδιές μαγειρικής, μεχρι αυτοκίνητα.

Δείτε ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι σεφ του 2019, σύμφωνα με το The Richest:

Ο Βρετανός Τζέιμι Όλιβερ είναι γνωστός και ως «γυμνός σεφ». Πρόκειται για τον πλουσιότερο και πιο ακριβοπληρωμένο «celebrity chef» για το 2019.

Το πρώτο του βήμα στον χώρο έγινε το 1999 με την εκπομπή του BBC «The Naked Chef», ενώ πλέον, δύο δεκαετίες αργότερα, η περιουσία του ξεπερνά τα 372 εκατ. δολάρια. 

Έχει ανοίξει δεκάδες εστιατόρια, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές εκπομπές και ντοκιμαντέρ, ενώ έχει γράψει περισσότερα από 20 best sellers βιβλία μαγειρικής.

Ο Νόμπου Ματσουχίσα είναι ένας Ιάπωνας σεφ ο οποίος έγινε από τους πιο γνωστούς στο Χόλυγουντ χάρη στην επιτυχία που σημείωσε η αλυσίδα εστιατορίων Nobu.

Η κουζίνα των εστιατορίων του είναι ένα μείγμα Περουβιανών και Ιαπωνικών γεύσεων.

Παράλληλα, του ανήκει και ακόμα μία αλυσίδα εστιατορίων που ονομάζεται Matsuhisa, τα οποία είναι εστιατόρια με ιδιαίτερη πολυτέλεια.

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ είναι Βρετανός επιχειρηματίας και ένας από τους πιο διάσημους τηλεοπτικούς σεφ, το όνομα του οποίου είναι γνωστό -σχεδόν- σε όλο τον κόσμο.

Ο γνωστός σεφ είναι φημισμένος για τον ευερέθιστο χαρακτήρα του και το λεξιλόγιό του που περιλαμβάνει αρκετές βωμολοχίες, ενώ έχει βάλει την υπογραφή του σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Hell's Kitchen, το Kitchen Nightmares και το The F Word.

Το όνομα του συνδέεται με περίπου 25 εστιατόρια παγκοσμίως, ενώ έχει γράψει σχεδόν 30 βιβλία μαγειρικής. 

Ο Γούλφγκανγκ Πακ είναι ο Ολλανδός σεφ ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία του μενού των Βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου, κάθε χρόνο, ενώ άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, το Spago, στο Λος Άντζελες το 1982.

Συνολικά, έχει ανοίξει περισσότερα από 25 εστιατόρια και έχει γράψει 6 best sellers βιβλία μαγειρικής.

Ο Τόμας Κέλερ είναι ένας Αμερικανός σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίων που έγινε διάσημος στα τέλη της δεκαετίας του '90, όταν κέρδισε τον τίτλο του Καλύτερου Σεφ το 1997.

Ο διάσημος σεφ άνοιξε πολλά εστιατόρια που έγιναν - και είναι ακόμα - εξαιρετικά δημοφιλή όπως το The French Laundry και το Bouchon στην Καλιφόρνια,το Per Se στη Νέα Υόρκη και το The Surf Club στο Μαϊάμι.

Παράλληλα, έχει γράψει ερκετά βιβλία και έχει συνεργαστεί με την Pixar για τη δημιουργία της ταινίας Ratatouille. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:25

ΗΠΑ: Νέες απελάσεις παράτυπων μεταναστών από τη Βενεζουέλα

11:16

Πτώση βράχων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, έκλεισε η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας

10:56

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες - Μπλόκα μέχρι και τις γιορτές

10:24

Πράγα: Χριστούγεννα στη «χρυσή πόλη»

09:59

Ρωσία: Η χρήση ρωσικών πόρων για χρηματοδότηση της Ουκρανίας θα είχε πολύ σοβαρές συνέπειες για την ΕΕ

09:49

Κυρανάκης: Τα τρόλεϊ υπηρέτησαν αποτελεσματικά την Αττική για πάνω από μισό αιώνα

09:38

Καναδάς: Αφαίρεσε τη Συρία από τον κατάλογο των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία

09:28

Μηνύματα επιβράβευσης της ελληνικής οικονομίας από Λονδίνο και Βρυξέλλες

09:04

Κακοκαιρία Byron: Διακόπηκε η σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο Δομοκό

08:47

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς θα γλιτώσετε την πληρωμή τους - Τα βήματα που οδηγούν στην ψηφιακή ακινησία οχημάτων

08:41

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα το λάβουν οι άνεργοι - Γιατί θα δοθεί νωρίτερα στους μισθωτούς

08:27

ΕΕ: Νέα «ένεση» 5,2 δισ. ευρώ για καθαρές τεχνολογίες και πράσινη βιομηχανία – Τι αλλάζει με το Innovation Fund 2025

08:18

Υπερταμείο: Πώς επανεκκινεί ο διαγωνισμός αξιοποίησης του «Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκόπουλου» – Το προηγούμενο «ναυάγιο»

08:11

Η εφορία αλλάζει εποχή: Τεχνητή νοημοσύνη, ψηφιακοί έλεγχοι και νέα φορολογικά εργαλεία από το 2026

08:01

Τα τουριστικά ρεκόρ βάζουν την Αθήνα στο ραντάρ των επενδυτών 

08:00

Ολυμπία Οδός: «Στο κάδρο» η επέκταση από Πύργο σε Τσακώνα – Τα σενάρια και ο «αλμυρός λογαριασμός»

23:54

Το κρασί, το ελαιόλαδο και ο πολιτισμός της Πελοποννήσου «κέρδισαν» τους Ιταλούς

23:47

Δικογραφία για τα επεισόδια στο μπλόκο των αγροτών κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

23:38

Σρι Λάνκα: Στους 607 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

23:29

ΗΠΑ: Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει τη συνταγματικότητα διατάγματος Τραμπ για μετανάστες

23:20

Μελόνι: Οι Αμερικανοί αποφασίζουν να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους - Το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ευρώπη

23:17

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λιθουανία – «Εισβολή» αερόστατων από τη Λευκορωσία

23:13

Wall Street: Έκανε το 4Χ4 ο S&P 500 και περιμένει την Fed

22:52

Τράπεζα Πειραιώς: Δωρεάν διάθεση 291.874 ιδίων μετοχών σε 39 δικαιούχους

22:40

Γκιλφόιλ: Ζωτικής σημασίας για τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ η Βόρεια Ελλάδα

22:31

Πετρέλαιο: Δεύτερη εβδομάδα ανόδου για Brent και WTI

22:18

Βραζιλία: Υποψήφιος πρόεδρος ο γιος του Μπολσονάρο, Φλάβιο

22:05

Τσιάρας: Η πόρτα του υπουργείου είναι ανοικτή για συντεταγμένο διάλογο με τους αγρότες

21:58

Σύμβουλος Κρεμλίνου: Πούτιν και Γουίτκοφ καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο

21:46

Σύσκεψη συντονισμού το Σάββατο στο δημαρχείο Μεγαρέων για την καταγραφή ζημιών στη Δυτική Αττική

gazzetta
gazzetta reader insider insider