Οι 5 πιο πλούσιοι σεφ του 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 πιο πλούσιοι σεφ του 2019
Οι «celebrity chefs» είναι μία κατηγορία από μόνοι τους και οι εμφανίσεις τους στην τηλεόραση αυξάνουν κατακόρυφα τις αμοιβές τους. 

Εκπομπές μαγειρικής, διαγωνισμοί για νέους σεφ και εστιατόρια έχουν κατακλύσει την τηλεόραση εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, ενώ τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως το φαινόμενο είναι ακόμα πιο έντονο.

Οι «celebrity chefs» είναι μία κατηγορία από μόνοι τους και οι εμφανίσεις τους στην τηλεόραση αυξάνουν κατακόρυφα τις αμοιβές τους.

Πρόκειται για σεφ που έχουν τις δικές τους αλυσίδες εστιατορίων, δεκάδες βιβλία μαγειρικής, εκπομπές στην τηλεόραση και αρκετά συμβόλαια για διαφημίσεις προϊόντων που μπορεί να περιλαμβάνουν μαχαίρια και... ποδιές μαγειρικής, μεχρι αυτοκίνητα.

Δείτε ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι σεφ του 2019, σύμφωνα με το The Richest:

Ο Βρετανός Τζέιμι Όλιβερ είναι γνωστός και ως «γυμνός σεφ». Πρόκειται για τον πλουσιότερο και πιο ακριβοπληρωμένο «celebrity chef» για το 2019.

Το πρώτο του βήμα στον χώρο έγινε το 1999 με την εκπομπή του BBC «The Naked Chef», ενώ πλέον, δύο δεκαετίες αργότερα, η περιουσία του ξεπερνά τα 372 εκατ. δολάρια. 

Έχει ανοίξει δεκάδες εστιατόρια, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές εκπομπές και ντοκιμαντέρ, ενώ έχει γράψει περισσότερα από 20 best sellers βιβλία μαγειρικής.

Ο Νόμπου Ματσουχίσα είναι ένας Ιάπωνας σεφ ο οποίος έγινε από τους πιο γνωστούς στο Χόλυγουντ χάρη στην επιτυχία που σημείωσε η αλυσίδα εστιατορίων Nobu.

Η κουζίνα των εστιατορίων του είναι ένα μείγμα Περουβιανών και Ιαπωνικών γεύσεων.

Παράλληλα, του ανήκει και ακόμα μία αλυσίδα εστιατορίων που ονομάζεται Matsuhisa, τα οποία είναι εστιατόρια με ιδιαίτερη πολυτέλεια.

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ είναι Βρετανός επιχειρηματίας και ένας από τους πιο διάσημους τηλεοπτικούς σεφ, το όνομα του οποίου είναι γνωστό -σχεδόν- σε όλο τον κόσμο.

Ο γνωστός σεφ είναι φημισμένος για τον ευερέθιστο χαρακτήρα του και το λεξιλόγιό του που περιλαμβάνει αρκετές βωμολοχίες, ενώ έχει βάλει την υπογραφή του σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Hell's Kitchen, το Kitchen Nightmares και το The F Word.

Το όνομα του συνδέεται με περίπου 25 εστιατόρια παγκοσμίως, ενώ έχει γράψει σχεδόν 30 βιβλία μαγειρικής. 

Ο Γούλφγκανγκ Πακ είναι ο Ολλανδός σεφ ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία του μενού των Βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου, κάθε χρόνο, ενώ άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, το Spago, στο Λος Άντζελες το 1982.

Συνολικά, έχει ανοίξει περισσότερα από 25 εστιατόρια και έχει γράψει 6 best sellers βιβλία μαγειρικής.

Ο Τόμας Κέλερ είναι ένας Αμερικανός σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίων που έγινε διάσημος στα τέλη της δεκαετίας του '90, όταν κέρδισε τον τίτλο του Καλύτερου Σεφ το 1997.

Ο διάσημος σεφ άνοιξε πολλά εστιατόρια που έγιναν - και είναι ακόμα - εξαιρετικά δημοφιλή όπως το The French Laundry και το Bouchon στην Καλιφόρνια,το Per Se στη Νέα Υόρκη και το The Surf Club στο Μαϊάμι.

Παράλληλα, έχει γράψει ερκετά βιβλία και έχει συνεργαστεί με την Pixar για τη δημιουργία της ταινίας Ratatouille. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:48

«Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Έκκληση για έγκαιρη υποβολή δικαιολογητικών

12:41

Τσεχία: Ο δισεκατομμυριούχος λαϊκιστής Μπάμπις ορκίστηκε εκ νέου πρωθυπουργός

12:31

Κοντογεώργης: Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για διάλογο, περιμένουμε την εκπροσώπηση των αγροτών

12:28

EasyJet: Πάνω από 2.500 πτήσεις για τη χειμερινή περίοδο 2026 - 2027

12:22

Μακέδος (TMEΔE): Οι υποδομές είναι μηχανισμός προστασίας απέναντι στην κλιματική κρίση

12:14

ΕΚΠΑ: Το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο στα κορυφαία 200 του κόσμου για το 2025

12:13

Η EY Ελλάδος δημιουργεί γραφείο στο Ηράκλειο Κρήτης

12:13

«Μεγαλύτερο σημαίνει καλύτερο»: Το στοίχημα της FIFA για το εντελώς ανανεωμένο Μουντιάλ 2026

12:03

Γερμανία: Μικρή αύξηση των εξαγωγών παρά την «βουτιά» των αποστολών προς ΗΠΑ

12:02

Πληθωρισμός: Ταχύτερη άνοδος 2,4% τον Νοέμβριο - Αύξηση 13% στο κρέας και 8,6% στα ενοίκια

11:52

Κέλλας για αγρότες: Πληρωμές πάνω από 1,2 δισ. έως τέλη Δεκεμβρίου

11:41

ΕΣΕΕ: Διπλή η μάχη της Ευρώπης κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού

11:39

Google: Αντιμέτωπη με αντιμονοπωλιακή έρευνα της ΕΕ

11:33

ManpowerGroup: Το 14% των εργοδοτών αναμένουν μείωση του προσωπικού το α' τρίμηνο του 2026

11:28

Δήμας: Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποδομών στην πρόσφατη ιστορία της χώρας

11:27

Τσιάρας: Nα δώσουμε όλοι μαζί λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα

11:08

ΧΑ: Ήπια διόρθωση σε υποτονικό κλίμα

11:08

Υγεία: Τα «παντοτινά χημικά» συνδέονται με οικονομικές απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων

11:08

Κεραμέως: Οι πέντε βασικοί άξονες που οικοδομούν τη σύγχρονη αγορά εργασίας της Ελλάδας

10:56

20 χρόνια τα Χριστούγεννα ξεκινούν στα Public με μεγάλη ποικιλία σε δώρα!

10:45

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για βρεφικό γάλα που συνδέεται με κρούσματα αλλαντίασης

10:43

Εγκαίνια του νέου καταστήματος My market στην Καλλιθέα!

10:41

ΕΤΕπ: Το 14% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα αναμένει αύξηση επενδύσεων, ξεπερνούν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

10:39

Ευρωαγορές: Αισιοδοξία στην εβδομάδα της Fed

10:37

Λιθουανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω μπαλονιών από τη Λευκορωσία

10:31

Έρευνα IWG: Το 95% των CEOs δηλώνουν αισιόδοξοι για τη νέα χρονιά

10:15

Ισραήλ: Ο στρατός έπληξε υποδομές της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

10:14

Κεπαπτσόγλου (Alpha Bank): Στόχος η δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για μετόχους, πελάτες και χρηματοοικονομικό σύστημα

10:03

ΕΒΕΠ: Στο επίκεντρο το επενδυτικό ενδιαφέρον για την οικονομία του Πειραιά το 2026

09:55

Βrice van de Walle (Mastercard): Το μέλλον των πληρωμών διαμορφώνεται από τις συνεργασίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider