Οι 5 πιο πλούσιοι σεφ του 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 πιο πλούσιοι σεφ του 2019
Οι «celebrity chefs» είναι μία κατηγορία από μόνοι τους και οι εμφανίσεις τους στην τηλεόραση αυξάνουν κατακόρυφα τις αμοιβές τους. 

Εκπομπές μαγειρικής, διαγωνισμοί για νέους σεφ και εστιατόρια έχουν κατακλύσει την τηλεόραση εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, ενώ τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως το φαινόμενο είναι ακόμα πιο έντονο.

Οι «celebrity chefs» είναι μία κατηγορία από μόνοι τους και οι εμφανίσεις τους στην τηλεόραση αυξάνουν κατακόρυφα τις αμοιβές τους.

Πρόκειται για σεφ που έχουν τις δικές τους αλυσίδες εστιατορίων, δεκάδες βιβλία μαγειρικής, εκπομπές στην τηλεόραση και αρκετά συμβόλαια για διαφημίσεις προϊόντων που μπορεί να περιλαμβάνουν μαχαίρια και... ποδιές μαγειρικής, μεχρι αυτοκίνητα.

Δείτε ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι σεφ του 2019, σύμφωνα με το The Richest:

Ο Βρετανός Τζέιμι Όλιβερ είναι γνωστός και ως «γυμνός σεφ». Πρόκειται για τον πλουσιότερο και πιο ακριβοπληρωμένο «celebrity chef» για το 2019.

Το πρώτο του βήμα στον χώρο έγινε το 1999 με την εκπομπή του BBC «The Naked Chef», ενώ πλέον, δύο δεκαετίες αργότερα, η περιουσία του ξεπερνά τα 372 εκατ. δολάρια. 

Έχει ανοίξει δεκάδες εστιατόρια, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές εκπομπές και ντοκιμαντέρ, ενώ έχει γράψει περισσότερα από 20 best sellers βιβλία μαγειρικής.

Ο Νόμπου Ματσουχίσα είναι ένας Ιάπωνας σεφ ο οποίος έγινε από τους πιο γνωστούς στο Χόλυγουντ χάρη στην επιτυχία που σημείωσε η αλυσίδα εστιατορίων Nobu.

Η κουζίνα των εστιατορίων του είναι ένα μείγμα Περουβιανών και Ιαπωνικών γεύσεων.

Παράλληλα, του ανήκει και ακόμα μία αλυσίδα εστιατορίων που ονομάζεται Matsuhisa, τα οποία είναι εστιατόρια με ιδιαίτερη πολυτέλεια.

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ είναι Βρετανός επιχειρηματίας και ένας από τους πιο διάσημους τηλεοπτικούς σεφ, το όνομα του οποίου είναι γνωστό -σχεδόν- σε όλο τον κόσμο.

Ο γνωστός σεφ είναι φημισμένος για τον ευερέθιστο χαρακτήρα του και το λεξιλόγιό του που περιλαμβάνει αρκετές βωμολοχίες, ενώ έχει βάλει την υπογραφή του σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Hell's Kitchen, το Kitchen Nightmares και το The F Word.

Το όνομα του συνδέεται με περίπου 25 εστιατόρια παγκοσμίως, ενώ έχει γράψει σχεδόν 30 βιβλία μαγειρικής. 

Ο Γούλφγκανγκ Πακ είναι ο Ολλανδός σεφ ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία του μενού των Βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου, κάθε χρόνο, ενώ άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, το Spago, στο Λος Άντζελες το 1982.

Συνολικά, έχει ανοίξει περισσότερα από 25 εστιατόρια και έχει γράψει 6 best sellers βιβλία μαγειρικής.

Ο Τόμας Κέλερ είναι ένας Αμερικανός σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίων που έγινε διάσημος στα τέλη της δεκαετίας του '90, όταν κέρδισε τον τίτλο του Καλύτερου Σεφ το 1997.

Ο διάσημος σεφ άνοιξε πολλά εστιατόρια που έγιναν - και είναι ακόμα - εξαιρετικά δημοφιλή όπως το The French Laundry και το Bouchon στην Καλιφόρνια,το Per Se στη Νέα Υόρκη και το The Surf Club στο Μαϊάμι.

Παράλληλα, έχει γράψει ερκετά βιβλία και έχει συνεργαστεί με την Pixar για τη δημιουργία της ταινίας Ratatouille. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:02

ΗΠΑ: Ο Χέγκσεθ απέπεμψε τον αρχηγό του Στρατού και δύο ακόμη στρατηγούς

10:49

Ρωσία: Τουλάχιστον 22 τραυματίες μετά από εκτροχιασμό τρένου στα Ουράλια

10:43

SpaceX: Στοχεύει σε αποτίμηση 2 τρισ. δολαρίων με την IPO της

10:37

Μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή δώρου Πάσχα

10:26

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Premia η επιτυχημένη έκδοση ομολόγου 150 εκατ. ευρώ

10:13

Κλειστά τα χρηματιστήρια σε Αθήνα, Ευρώπη και ΗΠΑ λόγω του Πάσχα των Καθολικών

10:00

Στενό του Oρμούζ: Το Ιράν προειδοποιεί το ΣΑ του ΟΗΕ κατά κάθε «προκλητικής ενέργειας»

09:52

«Καλωδιώνονται» Σαντορίνη και Θηρασιά για την έγκαιρη ανίχνευση σεισμικής δραστηριότητας

09:47

Ποιος πληρώνει τις ζημιές σε τροχαίο ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα;

09:43

ONEX: Ξεκίνησε η ναυπήγηση ρυμουλκών στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

09:29

FT: Η ΕΕ να προετοιμαστεί για ενεργειακό σοκ διαρκείας - Στο τραπέζι και δελτίο καυσίμων

09:23

Στην Ουγγαρία ο Βανς στις 7 - 8 Απριλίου για να στηρίξει τον Ορμπάν

09:17

Φλωρίδης: Σήμερα στη Βουλή οι δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

09:05

Η Microsoft επενδύει 10 δισ. δολάρια στην Ιαπωνία για ΑΙ και κυβερνοασφάλεια

08:54

ΑΑΔΕ: Εξόφληση εκκρεμοτήτων 2 εκατ. ευρώ για ενισχύσεις του 2016

08:44

Αποστολή Artemis II: Οι αστροναύτες ξεκίνησαν το ταξίδι για τη Σελήνη

08:33

Μασούτης: Ανοίγει το κατάστημα στις Τρεις Γέφυρες, αλλάζει τις ταμπέλες στο δίκτυο Κρητικός

08:31

Νέες απειλές Τραμπ στο Ιράν - Toυλάχιστον 8 νεκροί από χτύπημα γέφυρας στην Τεχεράνη

08:18

Οι ακριβότερες κιθάρες στην ιστορία

08:14

Δασμοί Τραμπ έως 100% σε εισαγόμενα φάρμακα - Νέοι φόροι για τα μέταλλα

08:10

Shell: Πράσινη μετάβαση ή μέρισμα; Το δίλημμα των ενεργειακών κολοσσών

08:02

Natura: Τι αλλάζει σε εκτός σχεδίου δόμηση - «Παράθυρο» για επεκτάσεις πόλης

07:50

ΟΠΕΚΕΠΕ στη «σούβλα» πριν το Πάσχα

07:40

Bluegr Hotels & Resorts: Συνεχίζει το επενδυτικό πλάνο ύψους 75 εκατ. ευρώ

07:30

ΑΒΑΞ: Αναμένει ροές 1 δισ. από παραχωρήσεις/ΣΔΙΤ, «βλέπει» EBITDA 150 εκατ. το 2030

07:21

Ανθεκτικές στο γεωπολιτικό «στρεσάρισμα» οι ελληνικές τράπεζες

07:10

Ο Τραμπ προκαλεί νευρική κρίση στις αγορές

07:03

Φουλ επαναγορών από τις τράπεζες - Οι απολύσεις και τα bonus - Η Γραμμή 4 του Μετρό και το πριμ

01:31

Τσίπρας: Το κόμμα θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο αλλά αν χρειαστεί και νωρίτερα

23:56

Με απινιδωτές εξοπλίζεται το Μετρό της Αθήνας

gazzetta
gazzetta reader insider insider