Διεθνή
18-12-2019 | 09:15

Οι 3 μεγαλύτεροι φόβοι του Μπαράκ Ομπάμα

Μοιράσου το
Οι 3 μεγαλύτεροι φόβοι του Μπαράκ Ομπάμα

Αυτές είναι οι 3 ανησυχίες που κρατούν ξάγρυπνο τον Μπαράκ Ομπάμα.

Μπορεί να μην είναι πια πρόεδρος των ΗΠΑ, ωστόσο έχει ακόμη σοβαρές ανησυχίες, ορισμένες από τις οποίες τον κρατούν ξάγρυπνο τα βράδια.

Τι είναι όμως εκείνο που φοβάται περισσότερο ο Μπαράκ Ομπάμα και χάνει τον ύπνο του τα βράδια;

«Δεν φοβάται ούτε τα πυρηνικά όπλα, ούτε τους τρομοκράτες. Οι τρεις μεγαλύτεροι φόβοι του Μπαράκ Ομπάμα είναι οι εξής: πολιτική πόλωση, κλιματική αλλαγή και social media», αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC, παρουσιάζοντας μέρη μιας ομιλίας που παραχώρησε στη Σιγκαπούρη.

Δείτε ποιοι είναι οι τρςεις φόβοι του:

Σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα, η πολιτική πόλωση είναι η νέα τάση που καταγράφεται τόσο στον αναπτυγμένο, όσο και στον αναπτυσσόμενο.

«Την τελευταία δεκαετία διαπιστώνω μια επιστροφή στις πολιτικές τάσεις του παρελθόντος, οι οποίες δυστυχώς οδήγησαν στον Πρώτο και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», εξήγησε για να επισημάνει πως «ιδίως μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 έχουν αλλάξει πολλά. Η παγκοσμιοποίηση, η αυτοματοποίηση, η μετάβαση στη νέα εποχή… όλα αυτά επαναφέρουν στο προσκήνιο τον λαϊκισμό».

Η κλιματική αλλαγή προκαλεί μεγάλη ανησυχία στον Μπαράκ Ομπάμα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

«Οι ακραίες μεταβολές του καιρού μπορεί να επηρεάσουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο», προειδοποίησε, απαριθμώντας μια σειρά από ανησυχητικά για εκείνον φαινόμενα, όπως η ραγδαία άνοδος της στάθμης των θαλασσών, το λιώσιμο των πάγων, οι παρατεταμένες περίοδοι ξηρασίας.

«Η κατάχρηση τέτοιου είδους τεχνολογίας δυστυχώς μπορεί να κάνει κακό. Η κατάχρηση των social media μπορεί να ευθύνεται για λανθασμένες συμπεριφορές και αύξησης της ρητορικής του μίσους στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη… σε ολόκληρο τον κόσμο», προειδοποίησε ο Μπαράκ Ομπάμα. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.