Ειδήσεις | Διεθνή
15-12-2019 | 09:05

Πέντε πράγματα που δείχνουν πόσο εξωφρενικά ακριβό είναι το Σαν Φρανσίσκο

Μοιράσου το
Πέντε πράγματα που δείχνουν πόσο εξωφρενικά ακριβό είναι το Σαν Φρανσίσκο

Το Σαν Φρανσίσκο είναι παραδοσιακό γνωστό για το κλίμα του και την εμβληματική γέφυρα (Golden Gate Bridge). Τα τελευταία χρόνια λόγω και της εγγύτητας με τη Silicon Valley έχει γίνει μια από τις πιο πλούσιες αλλά και ακριβές πόλεις στις ΗΠΑ. 

Μάλιστα το κόστος ζωής έχει αρχίσει να ξεφεύγει ακόμη και για όσους εργάζονται σε μόνιμες και σταθερές δουλειές. Δείτε παρακάτω πέντε στοιχεία που δείχνουν το πόσο εξωφρενικά ακριβό είναι το Σαν Φρανσίσκο. 
 

Ο αριθμός των αστέγων έχει αυξηθεί κατά 17% στους 8.011 τα τελευταία δύο χρόνια. Και αυτοί είναι οι επίσημοι άστεγοι. Πολλοί κατοικούν σε βάρκες και σε φορτηγά, ενώ κάποιοι εργαζόμενοι σε startup εταιρείες κοιμούνται στα γραφεία των εταιρειών τους. 

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image

Μια συνηθισμένη τιμή πώλησης ενός σπιτιού στο Σαν Φρανσίσκο είναι τα 1,3 εκατ. δολάρια, περίπου 4.4. φορές πάνω από τη μέση τιμή πώλησης ενός σπιτιού στο σύνολο της χώρας. Τα σπίτια για οικογένειες μπορεί να ξεπεράσουν τα 5 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία. 

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image

To τυπικό ενοίκιο στο Σαν Φρανσίσκο ξεπερνά τα 4.500 δολάρια τον μήνα, περίπου 2,5 φορές το τυπικό ενοίκιο στις ΗΠΑ. Ακόμη και οι χώροι για συγκατοίκηση είναι πανάκριβοι καθώς ένα δωμάτια με κρεβάτι - κουκέτα κοστίζει περί τα 1.900 δολάρια τον μήνα. 
Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image

Για να θεωρείται κάποιος εύπορος στο Σαν Φρανσίσκο θα πρέπει η περιουσία του να φτάνει τουλάχιστον τα 4 εκατ. δολάρια. Οι υπόλοιποι Αμερικάνοι θεωρούν πως 2,3 εκατ. δολάρια είναι αρκετά. 
 

Μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων με ετήσιο εισόδημα ύψους 117.400 δολαρίων θεωρείται «χαμηλού εισοδήματος», σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ βάσει του μέσου εισοδήματος και του μέσο κόστους κατοικίας, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των Νew York Times. 
 

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.