Τoύρκοι αξιωματικοί πραγματοποίησαν νηοψία εντός κυπριακής ΑΟΖ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τoύρκοι αξιωματικοί πραγματοποίησαν νηοψία εντός κυπριακής ΑΟΖ
Προορισμός του πλοίου που απέπλευσε από το λιμάνι του Λαυρίου είναι η Χάιφα σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει το Cyprus Times.

Τούρκοι αξιωματικοί ανέβηκαν την Τρίτη σε υπό σημαία Παναμά ωκεανογραφικό σκάφος που έπλεε στην κυπριακή ΑΟΖ, ζητώντας τα χαρτιά των μελών του πληρώματος, όπως μεταδίδουν οι Cyprus Times.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων ο Alpha Κύπρου, πρόκειται για το ωκεανογραφικό σκάφος Ocean Link, του οποίου ο καπετάνιος είναι Έλληνας και το οποίο είναι εφοδιασμένο με υψηλής τεχνολογίας ωκεανογραφικά μηχανήματα.

Προορισμός του πλοίου που απέπλευσε από το λιμάνι του Λαυρίου είναι η Χάιφα και πλέει κοντά στο τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ. Σύμφωνα με τους Cyprus Times δεν αποκλείεται αυτός να ήταν ο λόγος που αποτέλεσε στόχο και οι Τούρκοι να προέβησαν στην πειρατική ενέργεια.

Όπως μετέδωσε στο ρεπορτάζ του ο Alpha, το ΚΣΕΔ μέχρι αυτή την ώρα δεν έλαβε κάποιο σήμα. Διπλωματικές πηγές από την Ελλάδα πάντως κάνουν λόγο για άνευ προηγουμένου προκλητική ενέργεια των Τούρκων που προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα από τις δια ασυρμάτου παρενοχλήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider