Ειδήσεις | Διεθνή
19-10-2019 | 09:12

Brexit: Οι 4 λόγοι που οι Ευρωπαίοι είναι ικανοποιημένοι με τη νέα συμφωνία

Μοιράσου το
Brexit: Οι 4 λόγοι που οι Ευρωπαίοι είναι ικανοποιημένοι με τη νέα συμφωνία

Οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται ικανοποιημένοι με την επίτευξη της νέας συμφωνίας.

Η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Βρετανίας και Eυρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit είναι γεγονός.

Και μπορεί η έγκρισή της από το βρετανικό κοινοβούλιο να μην είναι δεδομένη, ωστόσο οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται ικανοποιημένοι με την επίτευξη της νέας συμφωνίας.

Οι λόγοι, σύμφωνα με το BBC, είναι οι εξής:

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Βόρεια Ιρλανδία θα παραμείνει εντός του τελωνειακού χώρου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αλλά, θα παραμείνει σημείο εισόδου στην ενιαία αγορά. 

Άρα, οι αρχές του ΗΒ θα εφαρμόζουν τους δασμούς του σε προϊόντα που θα προέρχονται από τρίτες χώρες, όσο για τα προϊόντα που θα εισέρχονται στη Βόρεια Ιρλανδία δεν θα υπάρχει κίνδυνος να εισέλθουν στην ενιαία αγορά. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δηλώνει αισιόδοξος ότι η συμφωνία θα περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο. Εάν τελικά δεν περάσει, υπάρχει πάντα η… ασφάλεια που παρέχει το εναλλακτικό σενάριο της παράτασης.

Όπως έκανε γνωστό ο Μισέλ Μπαρνιέ, παρουσιάζοντας τα βασικά σημεία της νέας συμφωνίας, ως προς τον ΦΠΑ, το σχέδιο προβλέπει ότι θα διατηρηθεί η ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς, με τον παράλληλο σεβασμό των επιθυμιών του Ηνωμένου Βασιλείου για την ψηφιακή αγορά.

Το 95% της συμφωνίας στην οποία προχώρησαν οι Ευρωπαίοι με τον Μπόρις Τζόνσον είναι ακριβώς το ίδιο με τη συμφωνία της τέως πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Δικαιώματα πολιτών. Ροή χρήματος. Υποθέσεις για το ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Προσωπικά δεδομένα των Ευρωπαίων πολιτών. Με τη νέα συμφωνία, όλα διασφαλίζονται.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.