Πού ξοδεύουν τα χρήματά τους οι «ισχυροί» του τεχνολογικού κλάδου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πού ξοδεύουν τα χρήματά τους οι «ισχυροί» του τεχνολογικού κλάδου
Αυτές είναι μερικές από τις πιο εντυπωσιακές «σπατάλες» των μεγιστάνων της τεχνολογίας.

Μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο ανήκουν στην κατηγορία των μεγιστάνων της τεχνολογίας και τα χρήματά τους είναι τόσα πολλά που φαίνεται να μην τελειώνουν.

Μπορεί οι περισσότεροι από αυτούς να προσφέρουν πολύ μεγάλα ποσά για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ ορισμένοι έχουν, μάλιστα, ιδρύσει δικά τους φιλανθρωπικά ιδρύματα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν δίνουν και... αρκετά εκατομμύρια για να αγοράσουν ένα αεροπλάνο, ένα ακόμα αυτοκίνητο ή ένα υποβρύχιο!

Δείτε πού ξοδεύουν τα χρήματα τους οι μεγιστάνες της τεχνολογίας, σύμφωνα με το Business Insider:

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο ιδρυτής της Amazon, ξόδεψε 65 εκατ. δολάρια για το ιδιωτικό του αεροπλάνο, ένα Gulfstream G650ER, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 8 άτομα.

Αν και σύμφωνα με το Business Insider, έχει ξοδέψει αρκετές χιλιάδες δολάρια για να περάσει 3 εβδομάδες μέσα σε ένα υποβρύχιο που συνέλεγε απομεινάρια του διαστημικού αεροσκάφους Apollo.

Ίσως ένα από τα πιο ακριβά αθλητικά αυτοκίνητα, το ιταλικό Pagani Huayra, βρίσκεται στην ιδιοκτησία του ιδρυτή του Facebook και κοστίζει 1,3 εκατ. δολάρια.

Ενώ μία από τις πιο «περίεργες» αγορές που έχει κάνει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ φαίνεται πως είναι μία πρώην φυτεία ζαχαροκάλαμου, αξίας 100 εκατ. δολαρίων, καθώς και μία ιδιωτική παραλία με λευκή άμμο.

Ο συνιδρυτής της Google ξόδεψε 7,2 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει ένα σπίτι, που βρίσκεται στον Εθνικό Κατάλογο Ιστορικών Τοποθεσιών των ΗΠΑ και τα κτήματα που βρίσκονται γύρω του.

Έχει ένα υπερπολυτελές κότερο και «μοιράζεται» ένα ιδιωτικό αεροπλάνο και ένα ιδιωτικό αεροδρόμιο με τον έτερο συνιδρυτή της Google, Σέρτζεϊ Μπριν.

Ένα από τα πιο διάσημα αποκτήματα του Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι το νησί «Necker Island». Η αγορά έγινε το 1978 και του κόστισε -μόλις- 180.000 δολάρια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις όμως, το 2006 η αξία του ανερχόταν στα 60 εκατ. δολάρια.

Στο νησί αυτό, μπορεί να βρει κανείς και μερικά ακόμα ακριβά αποκτήματα του Μπράνσον, όπως είναι το καταμαράν «Necker Belle» και ένα μικρό υποβρύχιο που έχει ονομάσει «Necker Nymph».

Ο ιδρυτής της Dell Technologies είναι συνιδιοκτήτης (μαζί με τον Ρομπ Γουόλτον της Walmart) του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Four Seasons στη Χαβάη. Παράλληλα, ο Μάικλ Ντελ έχει στην ιδιοκτησία του ένα penthouse στη Βοστώνη και μία έπαυλη στο Όστιν, γνωστό ως «Το κάστρο».

Ο ιδρυτής της Dell ξόδεψε επίσης 100 εκατ. δολάρια για μια ιδιωτική συλλογή φωτογραφιών.

Ο ιδρυτής της Microsoft δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό του αεροπλάνο, το οποίο αποκαλεί τη μεγάλη του «σπατάλη». Παράλληλα, έχει και τη δική του συλλογή πολυτελών αυτοκινήτων, η οποία εκτιμάται πως αξίζει 650.000 δολάρια και περιλαμβάνει μία Jaguar XJ6 και μία Ferrari 348. Διαθέτει επίσης αρκετές Porsche, μία Porsche 911, μία Porsche Carrera Cabriolet 964 και μία 1988 Porsche 959 Coupe.

Μία από τις προσωπικές του επενδύσεις αποτελεί και η αγορά του ξενοδοχείου Ritz Carlton στο San Francisco για 161 εκατ. δολάρια, μαζί με μερικούς ακόμα «ανώνυμους» αγοραστές.

Ένα από τα πιο ακριβά αποκτήματα του Μπιλ Γκέιτς είναι ένα έργο τέχνης του Γουίνσλοου Όμερ (36 εκατ. δολάρια) και ένα χειρόγραφο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι (30 εκατ. δολάρια).

Δεν είναι περίεργο για τους δισεκατομμυριούχους να έχουν ιδιωτικά αεροπλάνα, όμως ο ιδρυτής της Oracle έχει στην ιδιοκτησία του δύο στρατιωτικά πολεμικά αεροπλάνα.

Ένα σοβιετικό MiG-29 και ένα ιταλιοκό SIAI-Marchetti S.211.

Παράλληλα, έχει στη διάθεση του μία ιστιοπλοϊκή αγωνιστική ομάδα και πολλά ιστιοπλοϊκά. Ενώ έχει κάνει και επενδύσεις εκατομμυρίων για ακίνητα τόσο στην Ιαπωνία, όσο και στη Silicon Valley.

Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX ξόδεψε 70 εκατ. δολάρια για το ιδιωτικό του αεροπλάνο και 17 εκατ. δολάρια για την έπαυλή του στην περιοχή Bel Air, στην Καλιφόρνια.

Μπορεί να είναι γνωστός για την αγάπη του στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όμως ο Μασκ ξόδεψε σχεδόν 100.000 δολάρια για να αποκτήσει το 1976 Lotus Esprit, το υποβρύχιο αυτοκίνητο που εμφανίζεται στην ταινία του James Bond, «Ο κατάσκοπος που με αγάπησε».

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:52

Χρυσοχοΐδης για τη στάση της αστυνομίας στις αγροτικές κινητοποιήσεις: Η ΕΛΑΣ δεν διαθέτει πλαστικές σφαίρες

17:41

Μαρινάκης: Αν το 2027 δεν πετύχουμε τους στόχους μας, τότε είμαι βέβαιος, ότι όλα όσα συζητάμε δεν θα είναι δεδομένα

17:25

Πετραλιάς: Προϋπολογισμός με έντονα μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά

17:00

Το 9,5% των Ελλήνων βιώνει «καταστροφικές» ιδιωτικές δαπάνες υγείας - Η χειρότερη θέση στην Ευρωζώνη

16:46

Wall Street: Εν αναμονή κρίσιμων στοιχείων που θα της δώσουν κατεύθυνση

16:25

ΙΣΑ: Πραγματοποιήθηκε το δεύτερο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο «Η ορθολογική διαχείριση των αντιβιοτικών στο νοσοκομείο»

16:17

Κικίλιας: Επενδύσεις σε ναυτιλία και λιμενικές υποδομές η μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη

15:52

Μητσοτάκης: Ο αντισημιτισμός και το μίσος δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας

15:48

Τσιάρας: Μονόδρομος η δύσκολη μεταρρύθμιση για τη διαφάνεια στο σύστημα των ενισχύσεων

15:39

ΗΠΑ: Ένα άτομο κρατείται από την αστυνομία για τους πυροβολισμούς με δύο νεκρούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

15:26

Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην Αθήνα οι κατηγορούμενοι από την Κρήτη για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

15:17

Να επανέλθουν στον θεσμικό διάλογο καλούν τους αγρότες ΕΒΕΘ - ΒΕΘ - ΣΒΕ - ΣΕΒΕ

14:58

Μπρατάκος: Ο διάλογος δεν είναι επιλογή, είναι ευθύνη

14:37

Ζελένσκι: Η ειρηνευτική συμφωνία πρέπει να αποτρέπει την ανανέωση της ρωσικής επιθετικότητας

14:27

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν Παπασταύρου και Τσάφος για το Συμβούλιο των υπ. Ενέργειας της ΕΕ

14:21

Μητσοτάκης: Θα συναντηθεί τη Δευτέρα με την Πρόεδρο της Μολδαβίας Maia Sandu

14:03

Οικογένεια Ανιέλι σε Tether: Η Γιουβέντους δεν πωλείται

13:45

Πρωταθλήτρια στη μείωση της φοροδιαφυγής η Ελλάδα

13:37

Οι Ουκρανοί έπληξαν ρωσικούς στόχους ενεργειακού ενδιαφέροντος

13:32

Ερευνητική αποστολή Ελλήνων επιστημόνων αποκαλύπτει το παρελθόν της Ερυθράς Θάλασσας

13:27

Ρωσία: Κατέλαβε ένα χωριό στην ανατολική Ουκρανία

13:18

Αίγυπτος: Πρόταση για τη σύσταση ενοποιημένου μηχανισμού αγορών έκτακτης ανάγκης για πετρέλαιο - φυσικό αέριο

13:00

Κερδίζουν έδαφος τα «πακέτα» ρεύματος & τηλεπικοινωνιών – Οφέλη για τους καταναλωτές

12:47

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Aποφασιστικότητα να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις

12:30

Χατζηδάκης: Είναι η ώρα του διαλόγου με τους αγρότες

12:17

Επ' αόριστον κινητοποιήσεις ξεκινούν οι αυτοκινητιστές στις 21/12 - Ζητούν άμεση συνάντηση με την κυβέρνηση

12:07

ΕνΔΕ: Ζητάει από την Πολιτεία μέτρα για να ανακτηθεί η κοινωνική εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη

12:01

BrainReGain: Η Ελλάδα ξανακερδίζει τα παιδιά της

11:55

Η νέα εποχή στο Δημόσιο: Αποτελεσματικότητα και διαφάνεια μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους

11:48

Τσιάρας: Η προσχηματική άρνηση στον διάλογο δεν συνεισφέρει στην επίλυση των αγροτικών προβλημάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider