Πού ξοδεύουν τα χρήματά τους οι «ισχυροί» του τεχνολογικού κλάδου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πού ξοδεύουν τα χρήματά τους οι «ισχυροί» του τεχνολογικού κλάδου
Αυτές είναι μερικές από τις πιο εντυπωσιακές «σπατάλες» των μεγιστάνων της τεχνολογίας.

Μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο ανήκουν στην κατηγορία των μεγιστάνων της τεχνολογίας και τα χρήματά τους είναι τόσα πολλά που φαίνεται να μην τελειώνουν.

Μπορεί οι περισσότεροι από αυτούς να προσφέρουν πολύ μεγάλα ποσά για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ ορισμένοι έχουν, μάλιστα, ιδρύσει δικά τους φιλανθρωπικά ιδρύματα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν δίνουν και... αρκετά εκατομμύρια για να αγοράσουν ένα αεροπλάνο, ένα ακόμα αυτοκίνητο ή ένα υποβρύχιο!

Δείτε πού ξοδεύουν τα χρήματα τους οι μεγιστάνες της τεχνολογίας, σύμφωνα με το Business Insider:

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο ιδρυτής της Amazon, ξόδεψε 65 εκατ. δολάρια για το ιδιωτικό του αεροπλάνο, ένα Gulfstream G650ER, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 8 άτομα.

Αν και σύμφωνα με το Business Insider, έχει ξοδέψει αρκετές χιλιάδες δολάρια για να περάσει 3 εβδομάδες μέσα σε ένα υποβρύχιο που συνέλεγε απομεινάρια του διαστημικού αεροσκάφους Apollo.

Ίσως ένα από τα πιο ακριβά αθλητικά αυτοκίνητα, το ιταλικό Pagani Huayra, βρίσκεται στην ιδιοκτησία του ιδρυτή του Facebook και κοστίζει 1,3 εκατ. δολάρια.

Ενώ μία από τις πιο «περίεργες» αγορές που έχει κάνει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ φαίνεται πως είναι μία πρώην φυτεία ζαχαροκάλαμου, αξίας 100 εκατ. δολαρίων, καθώς και μία ιδιωτική παραλία με λευκή άμμο.

Ο συνιδρυτής της Google ξόδεψε 7,2 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει ένα σπίτι, που βρίσκεται στον Εθνικό Κατάλογο Ιστορικών Τοποθεσιών των ΗΠΑ και τα κτήματα που βρίσκονται γύρω του.

Έχει ένα υπερπολυτελές κότερο και «μοιράζεται» ένα ιδιωτικό αεροπλάνο και ένα ιδιωτικό αεροδρόμιο με τον έτερο συνιδρυτή της Google, Σέρτζεϊ Μπριν.

Ένα από τα πιο διάσημα αποκτήματα του Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι το νησί «Necker Island». Η αγορά έγινε το 1978 και του κόστισε -μόλις- 180.000 δολάρια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις όμως, το 2006 η αξία του ανερχόταν στα 60 εκατ. δολάρια.

Στο νησί αυτό, μπορεί να βρει κανείς και μερικά ακόμα ακριβά αποκτήματα του Μπράνσον, όπως είναι το καταμαράν «Necker Belle» και ένα μικρό υποβρύχιο που έχει ονομάσει «Necker Nymph».

Ο ιδρυτής της Dell Technologies είναι συνιδιοκτήτης (μαζί με τον Ρομπ Γουόλτον της Walmart) του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Four Seasons στη Χαβάη. Παράλληλα, ο Μάικλ Ντελ έχει στην ιδιοκτησία του ένα penthouse στη Βοστώνη και μία έπαυλη στο Όστιν, γνωστό ως «Το κάστρο».

Ο ιδρυτής της Dell ξόδεψε επίσης 100 εκατ. δολάρια για μια ιδιωτική συλλογή φωτογραφιών.

Ο ιδρυτής της Microsoft δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό του αεροπλάνο, το οποίο αποκαλεί τη μεγάλη του «σπατάλη». Παράλληλα, έχει και τη δική του συλλογή πολυτελών αυτοκινήτων, η οποία εκτιμάται πως αξίζει 650.000 δολάρια και περιλαμβάνει μία Jaguar XJ6 και μία Ferrari 348. Διαθέτει επίσης αρκετές Porsche, μία Porsche 911, μία Porsche Carrera Cabriolet 964 και μία 1988 Porsche 959 Coupe.

Μία από τις προσωπικές του επενδύσεις αποτελεί και η αγορά του ξενοδοχείου Ritz Carlton στο San Francisco για 161 εκατ. δολάρια, μαζί με μερικούς ακόμα «ανώνυμους» αγοραστές.

Ένα από τα πιο ακριβά αποκτήματα του Μπιλ Γκέιτς είναι ένα έργο τέχνης του Γουίνσλοου Όμερ (36 εκατ. δολάρια) και ένα χειρόγραφο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι (30 εκατ. δολάρια).

Δεν είναι περίεργο για τους δισεκατομμυριούχους να έχουν ιδιωτικά αεροπλάνα, όμως ο ιδρυτής της Oracle έχει στην ιδιοκτησία του δύο στρατιωτικά πολεμικά αεροπλάνα.

Ένα σοβιετικό MiG-29 και ένα ιταλιοκό SIAI-Marchetti S.211.

Παράλληλα, έχει στη διάθεση του μία ιστιοπλοϊκή αγωνιστική ομάδα και πολλά ιστιοπλοϊκά. Ενώ έχει κάνει και επενδύσεις εκατομμυρίων για ακίνητα τόσο στην Ιαπωνία, όσο και στη Silicon Valley.

Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX ξόδεψε 70 εκατ. δολάρια για το ιδιωτικό του αεροπλάνο και 17 εκατ. δολάρια για την έπαυλή του στην περιοχή Bel Air, στην Καλιφόρνια.

Μπορεί να είναι γνωστός για την αγάπη του στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όμως ο Μασκ ξόδεψε σχεδόν 100.000 δολάρια για να αποκτήσει το 1976 Lotus Esprit, το υποβρύχιο αυτοκίνητο που εμφανίζεται στην ταινία του James Bond, «Ο κατάσκοπος που με αγάπησε».

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:24

5 ελατοσκέπαστα χωριά κοντά στην Αθήνα για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις

13:19

Διαμαντοπούλου: Είναι μεγάλη η ανάγκη για νέο εθνικό σχέδιο υδατικής ανθεκτικότητας

13:16

Το 2024 καταγράφηκαν 11 εκατ. κρούσματα ιλαράς - 800.000 περισσότερα από τα προπανδημικά χρόνια

13:13

Αστεροσκοπείο Αθηνών: Σε Φάληρο, Άλιμο και Κηφισιά τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης

13:13

Ινδία: Κατέγραψε την ταχύτερη ανάπτυξη των τελευταίων έξι τριμήνων παρά τους δασμούς Τραμπ

13:12

Επίσκεψη Χάρη Θεοχάρη, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

13:11

Στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ το Σάββατο - Οι ώρες

13:04

Οικονομικές εξελίξεις και ειδήσεις της εβδομάδας μέσα από κουίζ!

12:58

Μαρινάκης: Ο κ. Ανδρουλάκης συμπεριφέρθηκε ως «τρολ» του διαδικτύου

12:41

ΔΥΠΑ: Αύριο η 48η Ημέρα Καριέρας στη Δράμα - Πάνω από 30 επιχειρήσεις, 700 θέσεις εργασίας

12:38

Ο Όμιλος AKTOR απέσπασε τη διάκριση "Silver Medal Award" από την EcoVadis

12:32

Ο ΠΟΥ δίνει για πρώτη φορά συστάσεις για αντιμετώπιση της υπογονιμότητας

12:30

Κακοκαιρία: Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου - Παραμένουν σε συναγερμό πολλές περιοχές

12:23

Αύξηση 10,5% σημείωσαν τον Σεπτέμβριο τα οδικά τροχαία ατυχήματα

12:23

Μειώθηκε τον Οκτώβριο ο Γενικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία

12:21

ΕΛΣΤΑΤ: Οριακή μείωση για τον κύκλο εργασιών του λιανεμπορίου τον Σεπτέμβιο

12:09

Σκέρτσος: Ιστορικού χαρακτήρα η συμφωνία ΓΣΕΕ-εργοδοτών-πολιτείας

12:05

Κοντογεώργης: Ενισχύουμε το εισόδημα των συμπολιτών μας που είναι στο ενοίκιο

12:05

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να μειώσει τα οφέλη της άσκησης για την υγεία

11:55

IWG: Ρεκόρ επέκτασης δικτύου στο γ' τρίμηνο - Αύξηση 4% στα έσοδα

11:55

Νοικιάζεις ή θες να νοικιάσεις; Τι δεν έχει δικαιώμα να σου πει ο ιδιοκτήτης

11:46

ΕΣΠ: Ευκαιρία για διαφάνεια η νέα Αρχή Εποπτείας Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή

11:39

Πετρέλαιο: Καθ' οδόν για το χειρότερο μηνιαίο σερί από το 2023 το Brent

11:36

PYLON flex από τον Όμιλο EPSILONNET: Η νέα εποχή ERP & CRM 
με ενσωματωμένες τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης

11:33

«Protergia Χριστουγεννιάτικο Χωριό»: Ανοίγει τις πύλες του στο Πεδίον του Άρεως

11:23

Ασανσέρ: Προς παράταση οι δηλώσεις στο Μητρώο Απογραφής Ανελκυστήρων

11:21

Επιστροφή ενοικίου: Πιστώθηκαν 199,5 εκατ. ευρώ σε 886.883 δικαιούχους - Στα €225 το μέσο ενοίκιο

11:16

Φλωρίδης: Οι κληρονόμοι δεν θα αναγκάζονται να αποποιηθούν κληρονομιά για να μην επωμισθούν χρέη

11:13

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα δεν χάνει χρήματα και οι ειλικρινείς αγρότες θα πάρουν περισσότερες επιδοτήσεις

11:07

ΧΑ: Νέες μικρές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη με ανύπαρκτο τζίρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider