Τι πρέπει να αγοράσετε πριν τους νέους δασμούς του Τραμπ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι πρέπει να αγοράσετε πριν τους νέους δασμούς του Τραμπ
Την 1η και την 15η Σεπτεμβρίου εφαρμόστηκαν ήδη δύο νέες αυξήσεις δασμών, με τις επόμενες ημερομηνίες «κλειδιά» να έρχονται στις 15 Οκτωβρίου και 15 Δεκεμβρίου.

Από την αύξηση των τιμών μέχρι και την έλλειψη προϊόντων, ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας μας επηρεάζει περισσότερο από όσο μπορεί να νομίζουμε.

Για περισσότερο από έναν χρόνο, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου επιδρά αρνητικά στις οικονομικές επιδόσεις μεγάλων εταιρειών, ενώ οι αυξήσεις τιμών σε πολλά προϊόντα είναι μονόδρομος, ως αποτέλεσμα της εκατέρωθεν επιβολής των δασμών.

Την ίδια στιγμή είναι ορατός ο φόβος των «ελλείψεων» προϊόντων από τις αγορές. Και αν νομίζετε πως επειδή οι φόροι μπαίνουν κατά την είσοδο των προϊόντων στις ΗΠΑ δεν σας αφορά, το πιθανότερο είναι πως κάνετε λάθος.

Αν για παράδειγμα κάνετε online αγορές από site με βάση τις ΗΠΑ, είναι σίγουρο πως οι δασμοί αυτοί σας επηρεάζουν! Την 1η και την 15η Σεπτεμβρίου εφαρμόστηκαν ήδη δύο γύροι αυξήσεων των δασμών, με τις επόμενες ημερομηνίες «κλειδιά» να έρχονται στις 15 Οκτωβρίου και 15 Δεκεμβρίου.

Οπότε αν σκοπεύετε να παραγγείλετε πράγματα, καλύτερα να βιαστείτε! Δείτε τις 7 κατηγορίες που θα έχουν την μεγαλύτερη επιβάρυνση στον επόμενο... γύρο δασμών σύμφωνα με το Forbes:

Ρολόγια, κουρτίνες, σκάλες, σεντόνια, ηλεκτρικές κουβέρτες μέχρι και ηλεκτρικές συσκευές θα επηρεαστούν και θα «ανεβάσουν» τις τιμές τους προς τα πάνω μετά την 15η Δεκεμβρίου, χάρη στους επιπλέον δασμούς που έχει προγραμματίσει ο Ντόναλντ Τραμπ. Για όσα προϊόντα από αυτά εισάγονται από την Κίνα.

Μέχρι και η καθημερινή σου ρουτίνα προσωπικής φροντίδας δεν είναι «ασφαλής» όταν πρόκειται για τους δασμούς τους Ντόναλντ Τραμπ. Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις πιστολάκι για τα μαλλιά, σίδερο ισιώματος, βούρτσες, λίμες, πινέλα μακιγιάζ και αξεσουάρ για τα μαλλιά, ίσως πρέπει να βιαστείς.

 

Μερικά είδη στη λίστα είναι εποχικά αντικείμενα που ούτε που θα σκεφτόσουν ότι εισάγονται στις ΗΠΑ, από την Κίνα. Μικροπράγματα όπως ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά για πάρτυ γενεθλίων και χριστουγεννιάτικα στολίδια θα είναι σαφώς ακριβότερα.

Αν ετοιμάζεσαι να γίνεις γονιός, νονός ή παππούς... και επιθυμείς να παραγγείλεις βρεφικά είδη  από τις ΗΠΑ, προετοιμάσου και αγόρασε ότι χρειάζεσαι πριν από τις 15 Δεκεμβρίου, καθώς όλα όσα χρειάζεται ένα μωρό τον πρώτο χρόνο, από πάνες μέχρι κρεβατάκια και καρότσια, βρίσκονται ψηλά στη λίστα των δασμών.

Κινητά, laptops, πληκτρολόγια, οθόνες υπολογιστών, ακουστικά και μικρόφωνα, όλα θα δουν τις τιμές τους να ανεβαίνουν μετά την εφαρμογή των νέων δασμών. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές, μετά τα πρόσφατα σχόλια του Τραμπ για την Apple, τα προϊόντα του συγκεκριμένου τεχνολογικού κολοσσού μπορεί να αυξηθούν μέχρι και 10%!

Η λίστα με τα είδη ρούχων που θα επιβαρυνθούν με νέους δασμούς περιλαμβάνουν τα πάντα, από ρόμπες μπάνιου μέχρι σακάκια και κάλτσες. Τόσο για παιδιά, όσο και για ενήλικες. Ακόμα και αξεσουάρ χειμερινής ένδυσης, όπως είναι τα γάντια θα είναι ακριβότερα.

Σχεδόν το 99% των παπουτσιών που πωλούνται στις ΗΠΑ κατασκευάζονται στην Κίνα, οπότε αν έχεις σκοπό να αγοράσεις νέα παπούτσια από κάποιο αμερικανικό site σκέψου ότι σε λίγο καιρό θα χρειαστεί να το πληρώσεις ακριβότερα. Οι δασμοί θα εφαρμοστούν σε αδιάβροχα παπούτσια, παπούτσια για γκολφ, αθλητικού τύπου παπούτσια, παντόφλες και αφαιρούμενους πάτους. Συγκεκριμένα, θα μπουν επιπλέον δασμοί σε 56 προϊόντα τέτοιου τύπου.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:13

Νέες απειλές Ιράν προς ΗΠΑ: «Κάθε επιλογή έχει το τίμημά της»

13:05

«Εξοικονομώ»: Πού πήγαν τα 2 δισ. ευρώ και πώς άλλαξαν τις ελληνικές κατοικίες;

12:46

Αγορά κοτόπουλου: Η μάχη για τον τζίρο των 1,3 δισ. και το big deal Νιτσιάκου - MHP

12:43

ΔΕΗ: Αμετάβλητο και τον Ιούνιο το πράσινο τιμολόγιο

12:39

«Ενδεχόμενη παραίτηση Μερτς δε θα ωφελούσε το CDU» εκτιμά η πλειοψηφία των Γερμανών

12:31

H Nvidia μπαίνει στην αγορά των PCs με το νέο RTX Superchip

12:15

To Κουβέιτ θεωρεί το Ιράν «πλήρως υπεύθυνο» για τις ειδεχθείς που δέχθηκε

11:56

Η Γαλλία κατάσχεσε ακόμα ένα τάνκερ που συνδέεται με τον σκιώδη ρωσικό στόλο

11:39

Η Ελλάδα διεκδικεί περισσότερους πόρους στη νέα ΚΑΠ σε μια δύσκολη ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση

11:24

Μ. Ανατολή: Οι ΗΠΑ πιέζουν Ισραήλ και Λίβανο για νέο σχέδιο εκεχειρίας

11:10

«Οι ΗΠΑ παραβίασαν την κατάπαυση πυρός» λέει η Τεχεράνη - «Προϋπόθεση για συμφωνία η εκεχειρία στον Λίβανο»

10:58

Οριακές διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ράλι 12% για την EasyJet

10:49

Ιράν: Δύο άνδρες απαγχονίστηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις του Ιανουαρίου

10:35

«Άλμα» 4% για το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχίας για τη Μέση Ανατολή

10:24

Πανελλαδικές 2026: Με ποια μαθήματα συνεχίζονται οι εξετάσεις σε ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

10:17

ONEX-HANWHA Ocean: Επενδύσεις 1,35 δισ. για ναυπήγηση υποβρυχίων και υποστήριξη του 6ου Στόλου

10:01

ΗΠΑ: Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν θέλει πραγματικά να καταλήξει σε μια συμφωνία

09:54

Κολομβία: Ο ακροδεξιός Αμπελάρδο ντε λα Εσπριέγια και ο αριστερός Ιβάν Σεπέδα στον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών

09:45

Νότια Κορέα: Έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής όπλων, τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

09:32

Ιταλία: Απαγορεύτηκε «για λόγους δημόσιας ασφάλειας» η συναυλία του ράπερ Κάνιε Γουεστ

09:17

Γάζα: Δύο νεκροί και 18 τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα σε καφενείο

09:16

Μέση Ανατολή: Εκατέρωθεν επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν, εύθραστη η εκεχειρία

09:09

Αμβούργο: «Όχι» στο δημοψήφισμα για υποψηφιότητα διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων

09:01

Επόμενος «σταθμός» η Ουγγαρία για την Pink Woman

08:56

Κίνδυνοι συγκέντρωσης από την περιορισμένη πιστωτική βάση των τραπεζών

08:52

Υποχρεωτική η αναγραφή του μισθού στις αγγελίες εργασίας από τις 7 Ιουνίου - Τι αλλάζει για τους εργοδότες

08:45

«Εξοικονομώ»: Πόσα γλιτώνει κάθε χρόνο η Ελλάδα από φυσικό αέριο και πετρέλαιο

08:42

Οι αναλυτές «κυκλώνουν» Ιούνιο και Σεπτέμβριο για νέες αυξήσεις επιτοκίων από ΕΚΤ

08:30

Έρχονται 6 παρεμβάσεις τον Ιούνιο για νοικοκυριά και οφειλέτες: Από επιδόματα έως και 240 δόσεις για εξόφληση χρεών

08:07

Ιρανός ΥΠΕΞ: «Οι συνομιλίες και οι ανταλλαγές μηνυμάτων με τις ΗΠΑ συνεχίζονται»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider