Τι πρέπει να αγοράσετε πριν τους νέους δασμούς του Τραμπ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι πρέπει να αγοράσετε πριν τους νέους δασμούς του Τραμπ
Την 1η και την 15η Σεπτεμβρίου εφαρμόστηκαν ήδη δύο νέες αυξήσεις δασμών, με τις επόμενες ημερομηνίες «κλειδιά» να έρχονται στις 15 Οκτωβρίου και 15 Δεκεμβρίου.

Από την αύξηση των τιμών μέχρι και την έλλειψη προϊόντων, ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας μας επηρεάζει περισσότερο από όσο μπορεί να νομίζουμε.

Για περισσότερο από έναν χρόνο, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου επιδρά αρνητικά στις οικονομικές επιδόσεις μεγάλων εταιρειών, ενώ οι αυξήσεις τιμών σε πολλά προϊόντα είναι μονόδρομος, ως αποτέλεσμα της εκατέρωθεν επιβολής των δασμών.

Την ίδια στιγμή είναι ορατός ο φόβος των «ελλείψεων» προϊόντων από τις αγορές. Και αν νομίζετε πως επειδή οι φόροι μπαίνουν κατά την είσοδο των προϊόντων στις ΗΠΑ δεν σας αφορά, το πιθανότερο είναι πως κάνετε λάθος.

Αν για παράδειγμα κάνετε online αγορές από site με βάση τις ΗΠΑ, είναι σίγουρο πως οι δασμοί αυτοί σας επηρεάζουν! Την 1η και την 15η Σεπτεμβρίου εφαρμόστηκαν ήδη δύο γύροι αυξήσεων των δασμών, με τις επόμενες ημερομηνίες «κλειδιά» να έρχονται στις 15 Οκτωβρίου και 15 Δεκεμβρίου.

Οπότε αν σκοπεύετε να παραγγείλετε πράγματα, καλύτερα να βιαστείτε! Δείτε τις 7 κατηγορίες που θα έχουν την μεγαλύτερη επιβάρυνση στον επόμενο... γύρο δασμών σύμφωνα με το Forbes:

Ρολόγια, κουρτίνες, σκάλες, σεντόνια, ηλεκτρικές κουβέρτες μέχρι και ηλεκτρικές συσκευές θα επηρεαστούν και θα «ανεβάσουν» τις τιμές τους προς τα πάνω μετά την 15η Δεκεμβρίου, χάρη στους επιπλέον δασμούς που έχει προγραμματίσει ο Ντόναλντ Τραμπ. Για όσα προϊόντα από αυτά εισάγονται από την Κίνα.

Μέχρι και η καθημερινή σου ρουτίνα προσωπικής φροντίδας δεν είναι «ασφαλής» όταν πρόκειται για τους δασμούς τους Ντόναλντ Τραμπ. Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις πιστολάκι για τα μαλλιά, σίδερο ισιώματος, βούρτσες, λίμες, πινέλα μακιγιάζ και αξεσουάρ για τα μαλλιά, ίσως πρέπει να βιαστείς.

 

Μερικά είδη στη λίστα είναι εποχικά αντικείμενα που ούτε που θα σκεφτόσουν ότι εισάγονται στις ΗΠΑ, από την Κίνα. Μικροπράγματα όπως ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά για πάρτυ γενεθλίων και χριστουγεννιάτικα στολίδια θα είναι σαφώς ακριβότερα.

Αν ετοιμάζεσαι να γίνεις γονιός, νονός ή παππούς... και επιθυμείς να παραγγείλεις βρεφικά είδη  από τις ΗΠΑ, προετοιμάσου και αγόρασε ότι χρειάζεσαι πριν από τις 15 Δεκεμβρίου, καθώς όλα όσα χρειάζεται ένα μωρό τον πρώτο χρόνο, από πάνες μέχρι κρεβατάκια και καρότσια, βρίσκονται ψηλά στη λίστα των δασμών.

Κινητά, laptops, πληκτρολόγια, οθόνες υπολογιστών, ακουστικά και μικρόφωνα, όλα θα δουν τις τιμές τους να ανεβαίνουν μετά την εφαρμογή των νέων δασμών. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές, μετά τα πρόσφατα σχόλια του Τραμπ για την Apple, τα προϊόντα του συγκεκριμένου τεχνολογικού κολοσσού μπορεί να αυξηθούν μέχρι και 10%!

Η λίστα με τα είδη ρούχων που θα επιβαρυνθούν με νέους δασμούς περιλαμβάνουν τα πάντα, από ρόμπες μπάνιου μέχρι σακάκια και κάλτσες. Τόσο για παιδιά, όσο και για ενήλικες. Ακόμα και αξεσουάρ χειμερινής ένδυσης, όπως είναι τα γάντια θα είναι ακριβότερα.

Σχεδόν το 99% των παπουτσιών που πωλούνται στις ΗΠΑ κατασκευάζονται στην Κίνα, οπότε αν έχεις σκοπό να αγοράσεις νέα παπούτσια από κάποιο αμερικανικό site σκέψου ότι σε λίγο καιρό θα χρειαστεί να το πληρώσεις ακριβότερα. Οι δασμοί θα εφαρμοστούν σε αδιάβροχα παπούτσια, παπούτσια για γκολφ, αθλητικού τύπου παπούτσια, παντόφλες και αφαιρούμενους πάτους. Συγκεκριμένα, θα μπουν επιπλέον δασμοί σε 56 προϊόντα τέτοιου τύπου.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:43

Η UEFA αίρει την απειλή μποϊκοτάζ των διοργανώσεων της FIFA

23:40

Nvidia: Σπάει τα κοντέρ με έσοδα 96,2 δισ. δολαρίων – Πάνω από τις προβλέψεις κέρδη και πωλήσεις

23:29

Salesforce: Ποντάρει στην AI και καθησυχάζει τη Wall Street – Άλμα 7% για τη μετοχή

23:24

Πετρέλαιο: Σταθεροποίηση τιμών μετά το deal Ιράν-Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ

23:21

Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Κατάρ θα επισκεφθεί αύριο την Τεχεράνη

23:16

Wall Street: Επιφυλακτικότητα μετά τον πληθωρισμό

23:00

Βουλή: Ρυθμίσεις για την υλοποίηση του προγράμματος «Διπλή Ανάπλαση»

22:57

ΕΕ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε διάλογο με τη Meta για τον εθιστικό σχεδιασμό των πλατφορμών της

22:41

Νεπάλ – πλημμύρες: Διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές

22:24

Χρυσός και Bitcoin μαζί στο «καταφύγιο» των επενδυτών – Ρεκόρ εισροών 7 δισ. δολαρίων

21:55

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πλήγμα σε φορτηγό πλοίο στο λιμάνι του Ισμαήλ

21:46

Μπιλ Γκέιτς: «Δεν υπάρχει σχέδιο» για την ανατροπή που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη

21:38

Τουρκία: Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην απόφαση του ΕΔΔΑ για τον Οσμάν Καβάλα

21:25

Νεπάλ: Η κατάρρευση παγετώνα ενδέχεται να προκάλεσε τη φονική ξαφνική πλημμύρα

21:12

Γαλλία: Ο αριθμός των παιδιών που κοιμούνται στον δρόμο αυξήθηκε κατά 42% από το 2022

20:56

Η ιταλική κυβέρνηση παρατείνει τη μείωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και ετοιμάζει μονιμότερο μέτρο

20:45

ΕΔΟΑΟ: Η παραγωγή οίνου επιστρέφει στα κανονικά επίπεδα

20:31

Νεπάλ: Σε 160 ανήλθαν οι νεκροί από τις πλημμύρες - Εκατοντάδες τουρίστες αγνοούνται

20:17

«Συναγερμός» στο αμερικανικό οπλοστάσιο

20:11

Apple: Στις 9 Σεπτεμβρίου το event για παρουσίαση του νέου iPhone

20:02

Εντοπίστηκε λέμβος με περίπου 60 μετανάστες νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων

19:51

Bloomberg: Η Ρωσία εξετάζει κλιμάκωση του πολέμου με χτυπήματα στο Κίεβο

19:47

Εντατικοποίηση ελέγχων στον αιγιαλό και αυστηρά πρόστιμα σε επιχειρήσεις

19:36

Ευρωαγορές: Ήπιες διακυμάνσεις μετά τις εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ

19:27

Austriacard: Στα 186,6 εκατ. ευρώ τα έσοδα το α' εξάμηνο

19:01

ΗΠΑ: Fed, NASA, υπουργείο Δικαιοσύνης και Γερουσία έπεσαν θύματα κινέζων χάκερ

18:58

Ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την υποψήφια για τη θέση του γγ του ΟΗΕ

18:45

Πυρκαγιά από drone κατέστρεψε αποθήκη της ρωσικής Wildberries στην περιοχή Ταμπόφ της Ρωσίας

18:31

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου

18:17

Στην Ολομέλεια την Πέμπτη το νέο πλαίσιο για τη διεύρυνση των επιλογών συμπληρωματικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider