Τι πρέπει να αγοράσετε πριν τους νέους δασμούς του Τραμπ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι πρέπει να αγοράσετε πριν τους νέους δασμούς του Τραμπ
Την 1η και την 15η Σεπτεμβρίου εφαρμόστηκαν ήδη δύο νέες αυξήσεις δασμών, με τις επόμενες ημερομηνίες «κλειδιά» να έρχονται στις 15 Οκτωβρίου και 15 Δεκεμβρίου.

Από την αύξηση των τιμών μέχρι και την έλλειψη προϊόντων, ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας μας επηρεάζει περισσότερο από όσο μπορεί να νομίζουμε.

Για περισσότερο από έναν χρόνο, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου επιδρά αρνητικά στις οικονομικές επιδόσεις μεγάλων εταιρειών, ενώ οι αυξήσεις τιμών σε πολλά προϊόντα είναι μονόδρομος, ως αποτέλεσμα της εκατέρωθεν επιβολής των δασμών.

Την ίδια στιγμή είναι ορατός ο φόβος των «ελλείψεων» προϊόντων από τις αγορές. Και αν νομίζετε πως επειδή οι φόροι μπαίνουν κατά την είσοδο των προϊόντων στις ΗΠΑ δεν σας αφορά, το πιθανότερο είναι πως κάνετε λάθος.

Αν για παράδειγμα κάνετε online αγορές από site με βάση τις ΗΠΑ, είναι σίγουρο πως οι δασμοί αυτοί σας επηρεάζουν! Την 1η και την 15η Σεπτεμβρίου εφαρμόστηκαν ήδη δύο γύροι αυξήσεων των δασμών, με τις επόμενες ημερομηνίες «κλειδιά» να έρχονται στις 15 Οκτωβρίου και 15 Δεκεμβρίου.

Οπότε αν σκοπεύετε να παραγγείλετε πράγματα, καλύτερα να βιαστείτε! Δείτε τις 7 κατηγορίες που θα έχουν την μεγαλύτερη επιβάρυνση στον επόμενο... γύρο δασμών σύμφωνα με το Forbes:

Ρολόγια, κουρτίνες, σκάλες, σεντόνια, ηλεκτρικές κουβέρτες μέχρι και ηλεκτρικές συσκευές θα επηρεαστούν και θα «ανεβάσουν» τις τιμές τους προς τα πάνω μετά την 15η Δεκεμβρίου, χάρη στους επιπλέον δασμούς που έχει προγραμματίσει ο Ντόναλντ Τραμπ. Για όσα προϊόντα από αυτά εισάγονται από την Κίνα.

Μέχρι και η καθημερινή σου ρουτίνα προσωπικής φροντίδας δεν είναι «ασφαλής» όταν πρόκειται για τους δασμούς τους Ντόναλντ Τραμπ. Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις πιστολάκι για τα μαλλιά, σίδερο ισιώματος, βούρτσες, λίμες, πινέλα μακιγιάζ και αξεσουάρ για τα μαλλιά, ίσως πρέπει να βιαστείς.

 

Μερικά είδη στη λίστα είναι εποχικά αντικείμενα που ούτε που θα σκεφτόσουν ότι εισάγονται στις ΗΠΑ, από την Κίνα. Μικροπράγματα όπως ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά για πάρτυ γενεθλίων και χριστουγεννιάτικα στολίδια θα είναι σαφώς ακριβότερα.

Αν ετοιμάζεσαι να γίνεις γονιός, νονός ή παππούς... και επιθυμείς να παραγγείλεις βρεφικά είδη  από τις ΗΠΑ, προετοιμάσου και αγόρασε ότι χρειάζεσαι πριν από τις 15 Δεκεμβρίου, καθώς όλα όσα χρειάζεται ένα μωρό τον πρώτο χρόνο, από πάνες μέχρι κρεβατάκια και καρότσια, βρίσκονται ψηλά στη λίστα των δασμών.

Κινητά, laptops, πληκτρολόγια, οθόνες υπολογιστών, ακουστικά και μικρόφωνα, όλα θα δουν τις τιμές τους να ανεβαίνουν μετά την εφαρμογή των νέων δασμών. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές, μετά τα πρόσφατα σχόλια του Τραμπ για την Apple, τα προϊόντα του συγκεκριμένου τεχνολογικού κολοσσού μπορεί να αυξηθούν μέχρι και 10%!

Η λίστα με τα είδη ρούχων που θα επιβαρυνθούν με νέους δασμούς περιλαμβάνουν τα πάντα, από ρόμπες μπάνιου μέχρι σακάκια και κάλτσες. Τόσο για παιδιά, όσο και για ενήλικες. Ακόμα και αξεσουάρ χειμερινής ένδυσης, όπως είναι τα γάντια θα είναι ακριβότερα.

Σχεδόν το 99% των παπουτσιών που πωλούνται στις ΗΠΑ κατασκευάζονται στην Κίνα, οπότε αν έχεις σκοπό να αγοράσεις νέα παπούτσια από κάποιο αμερικανικό site σκέψου ότι σε λίγο καιρό θα χρειαστεί να το πληρώσεις ακριβότερα. Οι δασμοί θα εφαρμοστούν σε αδιάβροχα παπούτσια, παπούτσια για γκολφ, αθλητικού τύπου παπούτσια, παντόφλες και αφαιρούμενους πάτους. Συγκεκριμένα, θα μπουν επιπλέον δασμοί σε 56 προϊόντα τέτοιου τύπου.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:55

Κεραμέως για συντάξεις χηρείας: «Συνεχίζουμε να αποκαθιστούμε κοινωνικές αδικίες του παρελθόντος»

16:42

Κοινή διακήρυξη ΝΑΤΟ: Εξοπλιστικά άνω των 50 δισ. δολαρίων - «Ακλόνητη» δέσμευση στο Άρθρο 5

16:42

Βενεζουέλα: Μητέρα διατήρησε στη ζωή τα τρία παιδιά της επί 11 ημέρες κάτω από τα συντρίμμια

16:31

Νέα προειδοποίηση Τραμπ προς Ιράν: «Θα τους χτυπήσουμε σκληρά απόψε»

16:27

Ο Τραμπ είπε στους ηγέτες του ΝΑΤΟ ότι θέλει να διατηρήσει τις ΗΠΑ στη συμμαχία

16:25

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για τις 150.000 επιταγές αγοράς βιβλίων

16:23

Στα 130 δισ. δολάρια αποτιμάται η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος

16:21

Έρευνα ΚΕΦΙΜ: Κυβερνητικό έργο 181 νομοσχεδίων κόντρα στην κομματική πόλωση

15:53

Γερμανία: Τραυματίες από επίθεση σε σχολείο στη Βαυαρία - Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης

15:49

Στο 47,6% «αναρριχήθηκε» το ποσοστό της UniCredit στη Commerzbank

15:45

Τσιόδρας: Συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση, αυξημένα μέσα και έμφαση στην πρόληψη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

15:30

Εξοικονομώ: Το «τυφλό σημείο» που εντόπισε η ΕΕ στις επιδοτήσεις για τις κατοικίες

15:24

Ουκρανικά drones έπληξαν τρία ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου σε μία νύχτα

15:19

Ανατολικό Πήλιο: 8 μαγευτικές παραλίες για βουτιές στο Αιγαίο

15:15

Κρεμλίνο: Ελπίδες για τουρκική παρέμβαση στην Ουκρανία - Προειδοποίηση προς τη Λιθουανία για τα πυρηνικά

15:04

Στην Άγκυρα ο πρόεδρος της Συρίας Αλ Σαράα για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ - Συνάντηση με Τραμπ

15:00

Θεοδωρικάκος: «Ασφαλής Ελλάδα είναι μόνο μια πιο παραγωγική Ελλάδα»

14:54

Booking: Στο ραντάρ της Επ. Ανταγωνισμού οι online κρατήσεις ξενοδοχείων

14:54

Ορμούζ: 6.000 ναυτικοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στον Κόλπο

14:40

ΑΑΔΕ: Μνημόνιο Συνεργασίας για εκπαίδευση και έρευνα με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

14:34

Η Πειραιώς στο club των 12 τραπεζών που ιδρύουν τη Defense and Resilience Bank

14:32

UniCredit και Alpha Bank ενισχύουν τη συνεργασία τους σε περιφερειακές αγορές

14:13

Συρία: Ένας νεκρός και 36 τραυματίες από τις εκρήξεις στη Δαμασκό

14:09

ΕΕ: Στηρίζει τα μέλη της μετά τις απειλές Τραμπ - «Η Γροιλανδία αποφασίζει για το μέλλον της»

14:02

Δίκη για Τέμπη: Ξεκίνησαν οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων - Αίτημα προς το Δικαστήριο της ΕΕ

14:01

Apple: Mega deal 30 δισ. δολαρίων για αγορά τσιπ από την Broadcom

13:59

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Η Ευρώπη ενδυναμώνει τις δεξιότητες κυβερνοασφάλειας

13:56

Spitogatos: Οι ακριβότερες και πιο φθηνές περιοχές της Ελλάδας για αγορά - ενοικίαση κατοικίας

13:43

Κομισιόν: Παραπέμπει την Ελλάδα για παραβάσεις εις βάρος εκπαιδευτικών δημόσιων σχολείων

13:42

H Metlen η πρώτη ελληνική εταιρεία με το νέο ISO για τη διαχείριση συγκρούσεων συμφερόντων


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider