Τι πρέπει να αγοράσετε πριν τους νέους δασμούς του Τραμπ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι πρέπει να αγοράσετε πριν τους νέους δασμούς του Τραμπ
Την 1η και την 15η Σεπτεμβρίου εφαρμόστηκαν ήδη δύο νέες αυξήσεις δασμών, με τις επόμενες ημερομηνίες «κλειδιά» να έρχονται στις 15 Οκτωβρίου και 15 Δεκεμβρίου.

Από την αύξηση των τιμών μέχρι και την έλλειψη προϊόντων, ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας μας επηρεάζει περισσότερο από όσο μπορεί να νομίζουμε.

Για περισσότερο από έναν χρόνο, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου επιδρά αρνητικά στις οικονομικές επιδόσεις μεγάλων εταιρειών, ενώ οι αυξήσεις τιμών σε πολλά προϊόντα είναι μονόδρομος, ως αποτέλεσμα της εκατέρωθεν επιβολής των δασμών.

Την ίδια στιγμή είναι ορατός ο φόβος των «ελλείψεων» προϊόντων από τις αγορές. Και αν νομίζετε πως επειδή οι φόροι μπαίνουν κατά την είσοδο των προϊόντων στις ΗΠΑ δεν σας αφορά, το πιθανότερο είναι πως κάνετε λάθος.

Αν για παράδειγμα κάνετε online αγορές από site με βάση τις ΗΠΑ, είναι σίγουρο πως οι δασμοί αυτοί σας επηρεάζουν! Την 1η και την 15η Σεπτεμβρίου εφαρμόστηκαν ήδη δύο γύροι αυξήσεων των δασμών, με τις επόμενες ημερομηνίες «κλειδιά» να έρχονται στις 15 Οκτωβρίου και 15 Δεκεμβρίου.

Οπότε αν σκοπεύετε να παραγγείλετε πράγματα, καλύτερα να βιαστείτε! Δείτε τις 7 κατηγορίες που θα έχουν την μεγαλύτερη επιβάρυνση στον επόμενο... γύρο δασμών σύμφωνα με το Forbes:

Ρολόγια, κουρτίνες, σκάλες, σεντόνια, ηλεκτρικές κουβέρτες μέχρι και ηλεκτρικές συσκευές θα επηρεαστούν και θα «ανεβάσουν» τις τιμές τους προς τα πάνω μετά την 15η Δεκεμβρίου, χάρη στους επιπλέον δασμούς που έχει προγραμματίσει ο Ντόναλντ Τραμπ. Για όσα προϊόντα από αυτά εισάγονται από την Κίνα.

Μέχρι και η καθημερινή σου ρουτίνα προσωπικής φροντίδας δεν είναι «ασφαλής» όταν πρόκειται για τους δασμούς τους Ντόναλντ Τραμπ. Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις πιστολάκι για τα μαλλιά, σίδερο ισιώματος, βούρτσες, λίμες, πινέλα μακιγιάζ και αξεσουάρ για τα μαλλιά, ίσως πρέπει να βιαστείς.

 

Μερικά είδη στη λίστα είναι εποχικά αντικείμενα που ούτε που θα σκεφτόσουν ότι εισάγονται στις ΗΠΑ, από την Κίνα. Μικροπράγματα όπως ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά για πάρτυ γενεθλίων και χριστουγεννιάτικα στολίδια θα είναι σαφώς ακριβότερα.

Αν ετοιμάζεσαι να γίνεις γονιός, νονός ή παππούς... και επιθυμείς να παραγγείλεις βρεφικά είδη  από τις ΗΠΑ, προετοιμάσου και αγόρασε ότι χρειάζεσαι πριν από τις 15 Δεκεμβρίου, καθώς όλα όσα χρειάζεται ένα μωρό τον πρώτο χρόνο, από πάνες μέχρι κρεβατάκια και καρότσια, βρίσκονται ψηλά στη λίστα των δασμών.

Κινητά, laptops, πληκτρολόγια, οθόνες υπολογιστών, ακουστικά και μικρόφωνα, όλα θα δουν τις τιμές τους να ανεβαίνουν μετά την εφαρμογή των νέων δασμών. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές, μετά τα πρόσφατα σχόλια του Τραμπ για την Apple, τα προϊόντα του συγκεκριμένου τεχνολογικού κολοσσού μπορεί να αυξηθούν μέχρι και 10%!

Η λίστα με τα είδη ρούχων που θα επιβαρυνθούν με νέους δασμούς περιλαμβάνουν τα πάντα, από ρόμπες μπάνιου μέχρι σακάκια και κάλτσες. Τόσο για παιδιά, όσο και για ενήλικες. Ακόμα και αξεσουάρ χειμερινής ένδυσης, όπως είναι τα γάντια θα είναι ακριβότερα.

Σχεδόν το 99% των παπουτσιών που πωλούνται στις ΗΠΑ κατασκευάζονται στην Κίνα, οπότε αν έχεις σκοπό να αγοράσεις νέα παπούτσια από κάποιο αμερικανικό site σκέψου ότι σε λίγο καιρό θα χρειαστεί να το πληρώσεις ακριβότερα. Οι δασμοί θα εφαρμοστούν σε αδιάβροχα παπούτσια, παπούτσια για γκολφ, αθλητικού τύπου παπούτσια, παντόφλες και αφαιρούμενους πάτους. Συγκεκριμένα, θα μπουν επιπλέον δασμοί σε 56 προϊόντα τέτοιου τύπου.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:33

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Έλλειμμα στην αγορά πετρελαίου τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2026

11:32

Χριστοδουλίδης: Πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ που μπορεί να οδηγήσει σε σχέδιο λύσης για το Κυπριακό

11:29

Bloomberg: Η Ελλάδα εξετάζει επιπλέον πρόωρη αποπληρωμή χρέους μέσα στο 2026

11:21

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια άνοδος και επιλεκτικές τοποθετήσεις

11:17

Καθ' οδόν το πρώτο φάρμακο για την υπέρταση που θα χορηγείται ανά 6μηνο

11:15

Κίνα: Το Πεκίνο «χαιρετίζει» την επικείμενη επίσκεψη Τραμπ - Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στη Νότια Κορέα

11:15

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές, υποχωρούν τα βρετανικά ομόλογα

11:10

kariera.gr: Πόσο ανοιχτά μιλούν οι εργαζόμενοι στους managers τους

11:08

Ιστορικό κοινό μέτωπο των Γεωτεχνικών Φορέων: «Ώρα μηδέν» για τη ρευστότητα στην ελληνική γεωργία

11:05

Σε τροχιά αναδιάρθρωσης οι λαϊκές αγορές της Αττικής

10:56

AustriaCard: Προαιρετική δημόσια πρόταση από την Dai Nippon Printing

10:42

Θεσσαλονίκη: Επιστημονική Εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Δημοκρατία και Κράτος Δικαίου

10:37

Θεοδωρικάκος: Μέσα στον Ιούνιο το ν/σ για τις καταχρηστικές τραπεζικές συμπεριφορές

10:28

Στο 2,5% ο πληθωρισμός της Γαλλίας τον Απρίλιο

10:26

Trade Estates: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 19% το α' τρίμηνο

10:15

Οι «μουσικές καρέκλες» των Βρυξελλών και οι νέες ισορροπίες

10:13

Κίνα και ΗΠΑ άρχισαν εμπορικές διαβουλεύσεις στη Νότια Κορέα

10:06

Χρυσός Θόλος: Το κόστος για τις ΗΠΑ μπορεί να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια

10:02

Παπασταύρου: «Η Ευρώπη να προχωρήσει στη δημιουργία μιας πραγματικά ενιαίας αγοράς ενέργειας»

09:47

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος θα εκφωνήσει τον Λόγο του Θρόνου εν μέσω πολιτικής θύελλας

09:41

Στη Νότια Κορέα όλο και περισσότεροι πληρώνουν με σάρωση προσώπου

09:32

10 βραβεία για την Eurolife FFH στα Promotional Marketing Awards 2026

09:30

Ο Τραμπ ανήρτησε χάρτη που παρουσιάζει τη Βενεζουέλα ως την «51η πολιτεία»

09:25

Η Qualco Technology λανσάρει νέα σουίτα λογισμικού Agentic AI που μετατρέπει τα δεδομένα σε επιχειρησιακή δράση σε πραγματικό χρόνο

09:17

Εικοσιτετράωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ σήμερα - Τι διεκδικεί

09:08

Michael: Τινάζει την μπάνκα η ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον

09:05

Fuel Pass III: Πάνω από 2,5 εκατ. δικαιούχοι - Στα 113 εκατ. ευρώ οι συνολικές ενισχύσεις

09:00

GSI: Η Ευρώπη δεν αφήνει εκτός πρίζας τη διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

08:56

Πιερρακάκης: «Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκούς πρωταθλητές που να ανταγωνίζονται διεθνώς»

08:55

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το Chios Pass και Kythira Pass 2026

gazzetta
gazzetta reader insider insider