Τι πρέπει να αγοράσετε πριν τους νέους δασμούς του Τραμπ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι πρέπει να αγοράσετε πριν τους νέους δασμούς του Τραμπ
Την 1η και την 15η Σεπτεμβρίου εφαρμόστηκαν ήδη δύο νέες αυξήσεις δασμών, με τις επόμενες ημερομηνίες «κλειδιά» να έρχονται στις 15 Οκτωβρίου και 15 Δεκεμβρίου.

Από την αύξηση των τιμών μέχρι και την έλλειψη προϊόντων, ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας μας επηρεάζει περισσότερο από όσο μπορεί να νομίζουμε.

Για περισσότερο από έναν χρόνο, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου επιδρά αρνητικά στις οικονομικές επιδόσεις μεγάλων εταιρειών, ενώ οι αυξήσεις τιμών σε πολλά προϊόντα είναι μονόδρομος, ως αποτέλεσμα της εκατέρωθεν επιβολής των δασμών.

Την ίδια στιγμή είναι ορατός ο φόβος των «ελλείψεων» προϊόντων από τις αγορές. Και αν νομίζετε πως επειδή οι φόροι μπαίνουν κατά την είσοδο των προϊόντων στις ΗΠΑ δεν σας αφορά, το πιθανότερο είναι πως κάνετε λάθος.

Αν για παράδειγμα κάνετε online αγορές από site με βάση τις ΗΠΑ, είναι σίγουρο πως οι δασμοί αυτοί σας επηρεάζουν! Την 1η και την 15η Σεπτεμβρίου εφαρμόστηκαν ήδη δύο γύροι αυξήσεων των δασμών, με τις επόμενες ημερομηνίες «κλειδιά» να έρχονται στις 15 Οκτωβρίου και 15 Δεκεμβρίου.

Οπότε αν σκοπεύετε να παραγγείλετε πράγματα, καλύτερα να βιαστείτε! Δείτε τις 7 κατηγορίες που θα έχουν την μεγαλύτερη επιβάρυνση στον επόμενο... γύρο δασμών σύμφωνα με το Forbes:

Ρολόγια, κουρτίνες, σκάλες, σεντόνια, ηλεκτρικές κουβέρτες μέχρι και ηλεκτρικές συσκευές θα επηρεαστούν και θα «ανεβάσουν» τις τιμές τους προς τα πάνω μετά την 15η Δεκεμβρίου, χάρη στους επιπλέον δασμούς που έχει προγραμματίσει ο Ντόναλντ Τραμπ. Για όσα προϊόντα από αυτά εισάγονται από την Κίνα.

Μέχρι και η καθημερινή σου ρουτίνα προσωπικής φροντίδας δεν είναι «ασφαλής» όταν πρόκειται για τους δασμούς τους Ντόναλντ Τραμπ. Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις πιστολάκι για τα μαλλιά, σίδερο ισιώματος, βούρτσες, λίμες, πινέλα μακιγιάζ και αξεσουάρ για τα μαλλιά, ίσως πρέπει να βιαστείς.

 

Μερικά είδη στη λίστα είναι εποχικά αντικείμενα που ούτε που θα σκεφτόσουν ότι εισάγονται στις ΗΠΑ, από την Κίνα. Μικροπράγματα όπως ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά για πάρτυ γενεθλίων και χριστουγεννιάτικα στολίδια θα είναι σαφώς ακριβότερα.

Αν ετοιμάζεσαι να γίνεις γονιός, νονός ή παππούς... και επιθυμείς να παραγγείλεις βρεφικά είδη  από τις ΗΠΑ, προετοιμάσου και αγόρασε ότι χρειάζεσαι πριν από τις 15 Δεκεμβρίου, καθώς όλα όσα χρειάζεται ένα μωρό τον πρώτο χρόνο, από πάνες μέχρι κρεβατάκια και καρότσια, βρίσκονται ψηλά στη λίστα των δασμών.

Κινητά, laptops, πληκτρολόγια, οθόνες υπολογιστών, ακουστικά και μικρόφωνα, όλα θα δουν τις τιμές τους να ανεβαίνουν μετά την εφαρμογή των νέων δασμών. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές, μετά τα πρόσφατα σχόλια του Τραμπ για την Apple, τα προϊόντα του συγκεκριμένου τεχνολογικού κολοσσού μπορεί να αυξηθούν μέχρι και 10%!

Η λίστα με τα είδη ρούχων που θα επιβαρυνθούν με νέους δασμούς περιλαμβάνουν τα πάντα, από ρόμπες μπάνιου μέχρι σακάκια και κάλτσες. Τόσο για παιδιά, όσο και για ενήλικες. Ακόμα και αξεσουάρ χειμερινής ένδυσης, όπως είναι τα γάντια θα είναι ακριβότερα.

Σχεδόν το 99% των παπουτσιών που πωλούνται στις ΗΠΑ κατασκευάζονται στην Κίνα, οπότε αν έχεις σκοπό να αγοράσεις νέα παπούτσια από κάποιο αμερικανικό site σκέψου ότι σε λίγο καιρό θα χρειαστεί να το πληρώσεις ακριβότερα. Οι δασμοί θα εφαρμοστούν σε αδιάβροχα παπούτσια, παπούτσια για γκολφ, αθλητικού τύπου παπούτσια, παντόφλες και αφαιρούμενους πάτους. Συγκεκριμένα, θα μπουν επιπλέον δασμοί σε 56 προϊόντα τέτοιου τύπου.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:16

Γιατί η βιομηχανία τροφίμων επενδύει στην αγορά των υγιεινών σνακ

20:04

Σπέτσες: Αναζητείται η γυναίκα που επέβαινε στο ελικόπτερο που προσγειώθηκε σε παραλία

19:58

Πυροσβεστική: 37 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

19:44

Γεραπετρίτης: «Η Ελλάδα της παθητικής διπλωματίας τελείωσε»

19:37

Φωτιά σε δασική έκταση στο Δροσοχώρι Τρικάλων - Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

19:24

Μυτιλήνη: Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια για την μεταφορά μεταναστών από την Κρήτη

19:01

Κασκάρι (Fed): Η αγορά κρατικών ομολόγων εξακολουθεί να λειτουργεί «όπως θα έπρεπε»

18:55

Ιός του Δυτικού Νείλου: Τριπλάσια τα κρούσματα φέτος στην Ελλάδα – Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι

18:36

Μeteo: Ξεπέρασε τους 40 °C η θερμοκρασία - Πού καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία

18:23

ΗΠΑ: «Ανόητο να πιστεύει ο Καναδάς ότι μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ»

18:02

ΑΑΔΕ: 48ωρο λουκέτο και πρόστιμα σε γνωστό beach club της Πάρου - Παραβάσεις και σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πόρο

17:46

Ιράν: «Σημάδι απόγνωσης» οι νέες κυρώσεις που απειλεί να επιβάλει ο Τραμπ

17:32

Αμμόλοφοι: Ο καλοκαιρινός παράδεισος της Καβάλας

17:18

Εκτέλεση άνδρα στο Ιράν για συμμετοχή στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιανουαρίου

17:01

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στον Άγιο Νικόλαο Λακωνίας

16:55

FIFA: Ηχηρό μήνυμα απ’ τις σκανδιναβικές χώρες σε Ινφαντίνο: «Δεν σε εμπιστευόμαστε»

16:38

Ιράν: Ανακάλυψε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου την ώρα που «στερεύει» ενεργειακά

16:27

Μετά τις αποθήκες της Wildberries, η Ουκρανία βάζει στο στόχαστρό της τον ρωσικό κολοσσό Ozon

16:07

Η ρευστότητα στο Ευρωσύστημα μειώνεται - Γιατί οι τράπεζες δεν στρέφονται ακόμη στην ΕΚΤ

15:57

Patriot: Ξεκίνησε η μεταφορά από την Κάρπαθο στην Σούδα

15:31

Έβρος: Συλλήψεις 10 διακινητών μεταναστών μετά από 8 καταδιώξεις

15:23

Η κουλτούρα του φιλοδωρήματος σε όλο τον κόσμο - Το «μπέρδεμα» που προκλήθηκε στο Μουντιάλ

15:06

Στην Τεχεράνη αύριο ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν

14:46

Το Κίεβο, αλλά και η Μόσχα, αναπτύσσουν εναλλακτικές στο Starlink λέει ο Ζελένσκι

14:28

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στην Ελάτεια Φθιώτιδας

14:24

Πιερρακάκης: Τριπλή παρέμβαση τον Σεπτέμβριο σε εισόδημα, πρώτη κατοικία και επενδύσεις

14:21

Τσουκαλάς: Τα «ήρεμα νερά» τελείωσαν - Η αδράνεια και η υποχωρητικότητα δεν είναι επιλογή

14:15

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Δευτέρα - Οι περιοχές που βρίσκονται στην κατηγορία 4

13:55

Σέρρες: Επανήλθε η ηρεμία στη δομή μεταναστών μετά τα χθεσινά επεισόδια - Συλλήψεις και τραυματισμοί

13:44

Υπουργικό Συμβούλιο: Στο επίκεντρο Ταμείο Ανάκαμψης, ακρίβεια, σχολεία και χωροταξικά


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider