Ειδήσεις | Διεθνή
07-09-2019 | 09:55

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι σεφ στον κόσμο

Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι σεφ στον κόσμο

Σε πολλά εκατομμύρια ανέρχεται η περιουσία πολλών σεφ.

Οι πλουσιότεροι σεφ στον κόσμο δεν έχουν απλώς ταλέντο στο μαγείρεμα. Πρόκειται για χαρισματικούς ανθρώπους, οι οποίοι ξέρουν να «πωλούν» τον εαυτό τους αλλά και να γίνονται αγαπητοί στο ευρύ κοινό. Η περιουσία τους ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια και προέρχεται από εκδόσεις βιβλίων μαγειρικής, τηλεοπτικές εκπομπές και εστιατόρια των οποίων είναι ιδιοκτήτες. 

Το therichest.com παρουσιάζει τους πλουσιότερους σεφ στον κόσμο και μαρτυρά κάποια «μυστικά» που σημάδεψαν την καριέρα τους.

Ο Jamie Oliver είναι ο πλουσιότερος σεφ στον κόσμο. Σύμφωνα με την Celebrity Net Worth, ο Oliver έχει μια περιουσία που εκτιμάται στα 400 εκατομμύρια δολάρια. Έγινε διάσημος στα τέλη της δεκαετίας του '90 όταν έδειξε τις μαγειρικές ικανότητές του στην τηλεόραση. Τότε  ήταν 23 ετών. Οι άνθρωποι αγαπούσαν τη δροσερή και νεανική εμφάνισή του και το νέο αέρα που έφερνε στο μαγείρεμα της τηλεόρασης.

Έχει μια επιτυχημένη ιταλική αλυσίδα εστιατορίων και έχει δημοσιεύσει σχεδόν 30 βιβλία μαγειρικής.

Ο Gordon Ramsay  ήταν ο μοναδικός σεφ που κατάφερε να ενταχθεί Celebrity 100 από τη Forbes και να αποκτήσει  μια θέση ανάμεσα στις 35 πλουσιότερες διασημότητες του κόσμου. 

Ο Βρετανός Σεφ έχει 35 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης ο παρουσιαστής γνωστών εκπομπών όπως είναι η Hell's Kitchen και η MasterChef.

Ο αυστριακός σεφ  Wolfgang Puck έχει περισσότερα από 20 εστιατόρια στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Έχει επίσης μια επιτυχημένη σειρά αδειοδοτημένων προϊόντων με το όνομα του ενώ έχει εκδώσει και βιβλία μαγειρικής.

 

Η Rachael Ray, μεγάλωσε σε μια κουζίνα. «Η πρώτη μου ζωντανή μνήμη ήταν να παρακολουθώ τη μαμά μου σε μια κουζίνα εστιατορίου», δήλωσε στο Food Network. «Έφτιαχνε κάτι με μια σπάτουλα, προσπάθησα να την αντιγράψω και έφτασα στο σημείο να κόψω τον δεξί μου αντίχειρα. Ήμουν 3 ή 4 ετών».

Η Ray έχει εκπομπές στην τηλεόραση, έχει εκδώσει πολλά βιβλία και έχει ένα περιοδικό lifestyle. 

O Emeril Lagasse ήταν σχεδόν πανταχού παρών στο τηλεοπτικό δίκτυο «Food Network». Πρόκειται για έναν τηλεοπτικό αστέρα ο οποίος μάλλον πέρασε δια πυρός και σιδήρου μέχρι να αναδειχθεί. 

«Ήμουν ένας από τους πρώτους δέκα υπαλλήλους που προσλήφθηκαν στο Food Network, οπότε ξεκινήσαμε κάπως το δίκτυο», είπε σε GQ. «Και δεν ξεκίνησε πολύ καλά. Είχα και μερικές αποτυχίες», σημειώνει.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.